Vandringsresor till Val d’Isère | WI-Resor

Val d’Isère Frankrike Vandring i alpin vildmark

Med vandringar genom nationalparker i ett orört alpint landskap lockar Val d'Isère med sin välkomnande atmosfär. Trots att byn är vida känd för sin storartade skidåkning har vandringsturismen bara börjat och på sommaren är det än så länge nästan enbart fransmän som hittar hit. Området erbjuder en enastående natur som lämpar sig mycket väl för vandring. Här finns flera naturskyddsområden, som till exempel Parc National de la Vanoise, där vi njuter av flera vandringar med de glänsande glaciärerna i blickfånget. Några av vandringarna gör vi också med utgångspunkt från grannbyn Tignes. Floran och faunan är rik och det finns möjlighet att se både murmeldjur, stenbock och bergsantilop under våra vandringar. En av Frankrikes bästa och mest lättillgängliga vildmarker.

Även om det är många höga toppar runt omkring dalen, är den relativt ljus och öppen med sin sparsmakade vegetation. Tack vare att Val d’Isère ligger så pass högt som på 1 850 meter, har vi redan från byn en fin vy över omgivningarna. Orten har en mysig och traditionell atmosfär med en blandning av gammalt och nytt. Här bor vi på ett trevligt familjeägt hotell mitt i byn.

Val d’Isères bästa

 • Alpin terräng
 • Dalgångar med vackra vattenfall
 • Naturskyddsområdet Parc National de la Vanoise
 • Familjeägt hotell
 • Höghöjdsvandringar
 • Vildmarken runt hörnet

Avgångar

Transfer från flygplatsen i Genève till hotellet tar cirka 3-3,5 timmar exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Genève tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på trestjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sex flerrättersmiddagar och en lunch exklusive dryck
 • Fem dagar guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 1 800 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer (frivilligt)

Boende

 • Les 5 Frères

  Hotel Les 5 Frères är ett utmärkt boende för vårt vandringsäventyr i Val d’Isère. Det är samma familj som har drivit hotellet i flera generationer, vilket gör atmosfären personlig och välkomnande. Hotellet håller hög mellanklass, är mycket smakfullt inrett och ligger perfekt till mitt i byn nära butiker och kaféer.

  Bonus! Endast 400 meter från hotellet finns Le Centre Aquas, byns egen spa- och poolanläggning där du kan njuta av en massage eller behandling efter en heldag med vandring.

Vandringsprogram

Under veckan kommer vi att vandra både i området runt Val d’Isère samt i bergen runt Tignes. Dessa områden erbjuder vandringar nedanför snöklädda toppar, genom dalar och över gräsbevuxna sluttningar. Oftast beger vi oss en bit från byn för att vandra i områden bortom skidområdet, även om det går att vandra också direkt ifrån hotellet.

Vandringarna är heldagsvandringar men är generellt inte tekniskt avancerade.Underlaget består oftast av bra stigar, men steniga sträckor förekommer dock på några av turerna. För att uppskatta vandringarna bör man god grundkondition, också på grund av den höga höjden. Vi vandrar under veckan i en grupp med max 18 deltagare

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1

Ankomst till hotellet i Val d´Isère

Dag 2

Point de la Met: Dagens tur börjar med en bussresa på cirka 20 minuter till 2 450 meters höjd, där vi börjar vandringen. Vårt första mål är att bestiga toppen Point de la Met, vilket innebär en stigning på ungefär 600 meter. På toppen belönas vi med en fantastisk 360 graders panoramautsikt och detta är också ett perfekt ställe för vår medtagna picknick. Vi återvänder till fots till Val d’Isère. Nedstigningen på 1 100 meter kan upplevas som lite tuff, men är mödan värd då vi möts av fanstastiska vyer. Vi följer en bäck som startar i högalpin terräng och får uppleva hur grönskan ökar ju längre ner vi kommer. Vi passerar ett flertal vackra platåer och så småningom når vi hytten "Refuge du Fond des Fours". Här hinner vi eventuellt med en kaffepaus innan vi fortsätter den sista biten till hotellet.

Dag 3

Le Tour du Mont Roup: Detta är en rundtur som går i dalarna runt berget ”Mont Roup”, som ligger i nationalparken Vanoise. Även om vi befinner oss i dalgångar under större delen av turen så kommer vi till stor del högt upp till fina vyer. Här brukar en hjord av bergsantiloper hålla till ibland.  Efter ungefär halva vandringen finns det en avstickare som sedan ansluter till huvudleden igen och vi gör denna avstickare som rundar ett mindre berg. Finns det tid och ork gör vi kanske en toppbestigning till detta berget också. Under dagen äter vi medhavd picknick men det finns en hytte som vi kan stanna vid i slutet av vandringen. Denna vandring går också att förlänga genom att inte ta bussen tillbaka utan gå hela vägen till byn.

Dag 4

Lac de la Sassiére: Vi tar bussen från hotellet och efter ca 20 minuter har vi kommit fram till en högt belägen dalgång där det också finns en stor damm. Dalen är populär för vandring då den mycket vacker, samtidigt lättillgänglig och relativt lättgången. Vegetationen består här mest av buskar och ängsmark och murmeldjuren springer ogenerat omkring på sluttningarna. I slutet av vandringen kommer vi  så småningom fram till sjön Sassiére som ligger på ca 2500 meters höjd.

Dag 5

Vandringsfri dag

Dag 6

Med buss åker vi till grannbyn Tignes där dagens vandring utgår. Första delen går genom en vacker lärkskog och allt eftersom vi stiger, glesar den ut och de vackra vyerna slår emot oss. 

Dag 7

Refuge du Prariond

Vi tar oss längst upp i Val d’Isèredalen och dagens vandring börjar spektakulärt genom en vacker ravin där floden Isère har gröpt sig ner djupt mellan klippmassiven. Dagens vandring har en höjdvariation på 900 meter. Efter att vi har passerat ravinen öppnar sig en gräsbeklädd dalgång med vackra vattenfall på båda sidor. Här går vandringen lätt på plan mark tills vi i slutet av platån når Refuge du Prariond. Härifrån  fortsätter leden och nu stiger det snabbt. Vyerna blir om möjligt ännu mer spektakulära och känner vi att orken är med vandrar vi hela vägen upp till bergskammen Col de la Galise (2 987 meter över havet), varifrån vi får en vidunderlig utsikt ner mot Italien.

Dag 8

Hemresa

Väderkalender

Relaterade resor

 • ItalienSingelresa Madonna di Campiglio

  Upplev en storslagen vandringsresa i gränslandet mellan Dolomiterna och klassiska Alperna. Vi bor fyrstjärnigt och vandrar i dramatisk terräng med taggiga bergstoppar och blommande alpflora. 

  Kommer snart
 • Italien Cortina d’Ampezzo

  En oförglömlig vandringsresa för dig med god kondition, här får vi uppleva kanske det mest spektakulära landskapet i hela alpkedjan. Vi bor på ett fyrstjärnigt hotell med spa och dagsvandrar i högalpin terräng.

  Kommer snart
 • Italien Val Gardena

  Veckans vandringar erbjuder det bästa av Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Vi bor fyrstjärnigt och njuter av ljuvligt goda måltider. 

  Kommer snart