Vandringsresor till Amalfikusten med WI-resor

Amalfikusten Italien Vandringsresor med doft av hav och citron

Amalfikusten i sydvästra Italien, mellan Sorrento och Salerno, betraktas av många som Italiens vackraste kustremsa. I detta dramatiska landskap av azurblått hav, branta sluttningar och klippor, ligger en rad sevärda platser. Under vår vecka hinner vi besöka ställen som Pompeji, Vesuvius, Positano och Capri. Konstnärer och livsnjutare har återvänt hit i sekler och den dramatiska kusten erbjuder den aktive både naturskön och spektakulär vandring. Citronträd kantar ofta vägarna och hela Sorrentohalvön har en rik flora med olika orkidéarter och örter. Vi bor på fyrstjärniga Hotel Riviera med vacker utsikt över Vesuvius och med promenadavstånd från trevliga centrum av Sorrento. Klimatet på våren och hösten är som svensk sommar och kustklimatet gör att det sällan är för varmt. Man kan lätt förstå att denna magiska plats är med på Unescos världsarvslista. Denna vandringsvecka kombinerar kultur med natur på ett utmärkt sätt. Det bästa av två världar!

Amalfikustens bästa

 • Capri med Anacapri
 • Vandring på Vesuvius
 • Besök i Pompeji
 • Omtyckt hotell i Sorrento (pool/badbrygga)
 • Utsikten från Gudarnas stig
Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
8 april 2019  Visa flyg 8 dagar 19 975 SEK
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - Rom Måndag 12.45-15.55 Rom - Stockholm Arlanda Måndag 16.40-19.50 Ca 3 timmar Norwegian D81001/D81002
15 april 2019  Visa flyg 8 dagar 20 975 SEK
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - Rom Måndag 12.45-15.55 Rom - Stockholm Arlanda Måndag 16.40-19.50 Ca 3 timmar Norwegian D81001/D81002
24 april 2019  Visa flyg 8 dagar 19 975 SEK
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - Rom Onsdag 12.45-15.55 Rom - Stockholm Arlanda Onsdag 16.40-19.50 Ca 3 timmar Norwegian D81001/D81002

Transfern från Roms flygplats till hotellet tar cirka 3,5 – 4 timmar. Det tillkommer stopp för rast. Avresa från andra orter på förfrågan och mot tillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresa efter huvudgruppens avgång, för att kunna åka med vår busstransfer till/från Sorrento.

Ingår i resan 

 • Flyg Arlanda-Rom tur och retur
 • Transfer flygplats-hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Tre flerrättersmiddagar exklusive måltidsdryck
 • Två luncher på lokala restauranger
 • Fri tillgång till hotellets pool och strand
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Inträde till Pompeji och Vesuvius
 • Båttur till Capri
 • En vandringskarta per bokning
 • Transporter till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Tillägg del i dubbelrum side seaview 1300 kr/person
 • Tillägg del i dubbelrum front seaview 1950 kronor/person
 • Tillägg enkelrum standard 3250 kronor
 • Tillägg dubbelrum side seaview för eget bruk 4000 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Riviera

  Hotel Riviera är ett fyrstjärnigt hotell med ett spektakulärt läge precis vid den ­dramatiska kusten, strax utanför centrum av ­charmiga Sorrento. Från hotellets ­terrass har du en storslagen ­panoramautsikt över Neapelbukten och Vesuvius. Vid poolen finner man förutom parasoll och ­solstolar, en bar och en utomhusrestaurang. 

  ­Hotellet ståtar dessutom med en egen badbrygga. De flesta av de klassiskt inredda rummen har balkong och ­hotellet har en ljus och öppen matsal, där vi intar några av våra middagar. Från Hotel Riviera är det bara 15 minuters promenad till Piazza Tasso i Sorrentos centrum.

Vandringsprogram

Kännetecknande för detta resmål är havsnära vandringar med fantastiska vyer över Amalfikusten, Neapelbukten och Capri. Vi får även uppleva vulkanvandring runt Vesuvius rykande krater. Det är i första hand en vandringsresa, men med flera kulturella inslag. Vandringarna passar de flesta, men vissa partier kan upplevas något tuffare då terrängen är kuperad som mest med en höjdskillnad på 400 höjdmeter. Ibland är det brant i form av trappor både upp och ner. Observera att den lättare nivån är en variant av nedanstående vandringar då det för det mesta inte finns en helt egen vandring för den lättare nivån. Hela gruppen startar tillsammans men sedan går man oftast i olika tempon i två grupper och lite olika sträckor. Under vissa av vandringsdagarna ingår välsmakande luncher med lokala produkter på restaurang och andra dagar äter man av egen medhavd picknick. Klimatet på våren är som svensk sommar och kustklimatet gör att det sällan är för varmt.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1

Ankomst Rom transfer till hotell Sorrento 

Dag 2 Sirenuse trail

Med buss åker vi upp till Colli di Fontanelle där vandringen startar med en stigning på 100 höjdmeter. Leden går mestadels på lättgångna stigar och mindre vägar och vi passerar flera oliv- och citrusodlingar innan vi går igenom en vacker pinjeskog. Så småningom kommer vi fram till den lilla staden Sant Agata där vi tar en kaffepaus. Vi fortsätter vår vandring och går genom flera små byar och kommer snart att följa leden som går på terrasser högt ovanför Amalfikusten med en fantastisk utsikt. Vi kan se kuststräckan hela vägen mellan Punta Campanella och Praiano. Efter en kort paus går vi brant uppåt 135 höjdmeter till en höjd där vi kan se både Salerno- och Neapelbukten samt stora delar av Sorrentohalvön. Vi njuter en stund av den enastående utsikten innan vi följer stigen ner tillbaka till byn Fontanelle där vår goda lunch väntar på en lokal restaurang.

Svårighetsgrad: Medelsvår. Vandringstid: cirka 4 timmar. Höjdvariation: Stigning: 100 + 135 meter. Utför 150 meter. Högsta punkt: 524 möh.


Dag 3 Punta Campanella

Den här turen för oss ut till Sorrentohalvöns västligaste spets Punta Campanella, den yttersta punkten på Sorrento halvön. Kusten kallas också La Costa Divina, den “gudomliga kusten”. för den är både vild och vacker. Vi kommer dit genom en vandring där vi passerar små citrus- och olivodlingar. Från Punta Campanella går vi längs en slingrande stig med en stigning på 430 m. upp till Monte San Constanzo. där vi möter en betagande utsikt. Väster ut ser vi Capri och åt öster har vi Amalfikusten i blickfånget. Efter att avnjutit de fantastiska vyerna går vi ner till byn Termini där vi tar oss fram till en vackert belägen restaurang. Här intar vi en fantastisk lunch med traktens lokala rätter på bordet. Vi avslutar denna dag med en kort vandring genom små idylliska byar.

Svårighetsgrad: Medelsvår.Vandringstid: cirka 5½ timme Höjdvariation: Stigning 430 meter, utför 200 meter. Högsta punkt: Monte S. Constanzo 486 möh.

Dag 4 Vesuvius och Pompeji

Vår tur startar i nationalparken som omgärdar den kända vulkanen Vesuvius och vi fortsätter vår vandring upp på kratern, på lite mer steniga stigar under det att vår vulkanguide berättar om Vesuvius historia. På eftermiddagen får vi sedan en rundvandring med guide i Pompeji, där vi får inblick i hur människor levde innan det förödande utbrottet 79 e Kr. Vesuvius.

Svårighetsgrad: Medelsvår. Vandringstid: cirka 2½ timme. Höjdvariation: Stigning 281 meter, utför 330 meter. Högsta punkt: Vesuvius topp 1.281 möh.

Dag 5 Vilodag

Vilodag Vandringsfri dag på egen hand (ingen middag ingår)

Dag 6 Capri

Capri Man bör inte åka hem utan att ha sett ön Capris mytomspunna skönhet och intagande natur. Vi tar oss dit med båt och njuter av den svalkande båtresan under det att vi beundrar Amalfikusten från havssidan. Denna kalkstensö är ganska liten men erbjuder ett milt klimat och dramatisk natur. .Förutom en svindlande vacker vandring från Monte Solaro, där vi har en hänförande utsikt över ön, så finns det möjlighet att besöka läkaren och författaren Axel Munthes sommarresidens Villa San Michele. Residenset ligger på en klippa med vid havsutsikt i Anacapri och väl värt ett besök.

Svårighetsgrad: Lätt. Vandringstid cirka 5 timmar. Höjdvariation: Stigning: 320 meter, utför 280 meter. Högsta punkt: Monte Solaro 587 möh.

Dag 7 Gudarnas stig "Sentiero degli dei"

Denna vandring är en av veckans höjdpunkter. På vår vandring längs gudarnas vandringsstig är det inte svårt att hänföras av den gudomliga utsikten och denna vandring är en av höjdpunkterna under veckan. Vi startar i Bomerano och vandrar längs slingrande stigar 500 meter över havet, samtidigt som vi beundrar den dramatiska kustlinjen med frodig medelhavsvegetation och det intensivt blå havet. Vandringen avslutas med de branta trapporna ned mot konstnärsstaden Positano, vars pastellmålade hus klänger längs bergssluttningarna ned mot det glittrande havet. Här levde man förr av fiske och citronodling, men numera är byn ett exklusivt tillhåll för turister.

Svårighetsgrad: Medelsvår. Vandringstid: cirka 5 timmar. Höjdvariation: Stigning 40 meter, utför 633 möh.

Dag 8

Tidig avresa från Sorrento

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt.

Väderkalender

Relaterade blogginlägg

 • Kulinariska Kampanien

  Buffelmozzarella, salami och solmogna tomater är bara några av de delikatesser som är speciellt utsökta från den Italienska regionen Kampanien. Det är inget nytt att smaker är ett sinne som bidrar till reseupplevelsen och det är även en viktig om inte självklar del del av Wi- resors vandringsresor. I våra resor inkluderar vi måltider, för mestadels middagar.

  Läs hela inlägget

Relaterade resor

 • Italien Cinque Terre

  På med vandringskängorna! Det bästa sättet att utforska de fem pittoreska byarna längs den italienska Ligurienkusten är till fots med WI-Resor. Vi lovar kortare vandringar med en stor dos kultur och utsikt över det turkosblå havet, god italiensk husmanskost och vin samt bekvämt boende med pool.

  8 dagar från 17 975 SEK
 • Italien Sicilien

  En resa du inte får missa! Vandring i bergen på nordöstra Sicilien innebär orörd natur, medeltida byar och fantastiska vyer över hav, omgivning och vulkanen Etna. Vi bor högklassigt och inbäddat i grönska på en kulle strax ovanför centrala Cefalù.

  Kommer snart
 • ItalienSingelresa Amalfikusten

  Följ med på en oförglömlig vandringsresa till vykortsvackra Amalfikusten. Med vårt fyrstjärniga Sorrento-hotell som utgångspunkt gör vi dagsvandringar i den dramatiska kustlinjens kuperade terräng. Under veckan hinner vi besöka Pompeji, Vesuvius, Positano och Capri.

  8 dagar från 16 575 SEK