Vandringsresor till Cinque Terre, Weekendresa med WI-resor

Cinque Terre Italien Långweekend med fokus på vandring, mat och vin

Världsberömda Cinque Terre i norra Italien, med sina fem idylliska fiskebyar, lockar med vandringssemestrar utöver det vanliga. Här finner man en unik kombination av havsnära vandringsleder längs den hissnande vackra kusten, charmiga små byar med pastellfärgade hus och ett av Italiens bästa kök. Cinque Terre med byarna Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore, är ett av Italiens mest besökta områden.

De senaste tio åren har området blivit en het destination även för vandringsturister, då det bästa sättet att utforska trakten är just till fots. Tillsammans med expertråd från vår inhemska lokalguide har WI-Resor utvecklat ett vandringsprogram, som kombinerar en del av de mest kända turerna med några mer gömda och mindre turisttäta pärlor. Och resan är mycket mer än bara vandring. Vi gör besök i flera intressanta byar och lär oss deras fascinerande historia. Vi hinner även uppleva kusten från vattnet med en båttur den dagen då vi besöker Portofino. Dessutom ges flera tillfällen då vi njuter av Liguriens enastående mat och vin. Klimatet på våren och hösten är som svensk sommar och havsbrisen gör att det sällan blir för varmt.

Cinque Terres bästa

 • Den vackra och mest klassiska vyn av Cinque Terre och pittoreska Vernazza
 • Demonstration om hur man gör äkta pesto
 • Båtturen längs kusten och besök i Portofino
 • Vinprovning med fantastiska vyer

Kommer snart

Avgång
Kommer snart Anmäl intresse
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfertid från flygplatsen till hotellet ca. 2,5-3 tim exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Milano tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på trestjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyra trerättersmiddagar exklusive dryck
 • Vin- & pestoprovningar
 • En båttur från Portofino
 • Tillgång till pool (säsongsöppen)
 • Tre dagars guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Transport till och från vandringar med tåg
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 900 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Villa Edera

  OBS gäller 12 oktober

  Det är inte lätt att hitta boende av hög standard i Cinque Terre. Just därför känns det extra roligt att kunna erbjuda Hotel Villa Edera i byn Moneglia. Moneglia är inte en av de ”fem byarna” utan ligger lite längre västerut längs Ligurienkusten, vilket innebär en mycket mer genuin atmosfär. Mor och dotter som driver hotellet ser till att skapa en välkomnande atmosfär.

  ”La mamma” är utbildad sommelier och hon håller även matlagningskurser för den som är nyfiken. Villa Edera har något lägre standard och mindre rum jämfört med våra fyrstjärniga hotell. På plussidan är dock utomhuspoolen och gångavståndet till två fina stränder samt Moneglias charmiga historiska centrum och järnvägsstationen.

Vandringsprogram

Resan är främst en vandringsresa, men erbjuder kulturella inslag med bland annat besök i charmiga byar. Trots det spektakulära och branta landskapet är vandringarna här inte nödvändigtvis svåra. Vi klassar resan som lätt till medelsvår. Turerna mellan byarna är inte särskilt långa, vi går sällan över en mil om dagen. Utmaning här är snarare underlaget, som ofta innebär åsnestigar som är över tusen år gamla. De är ojämna, smala och dessutom tillkommer en hel del trappor, både naturliga och konstgjorda. Vi undviker alltför långa stigningar, men ibland är det bitvis brant så att man bör ha en viss grundkondition. Som vanligt går det att välja bland två svårighetsgrader (beroende på gruppstorleken). Oftast är det tempot som skiljer grupperna åt, även om det vissa av dagarna går att förlänga turen för dem som önskar lite mer utmaning. Man tar sig smidigt runt i området med tåg och når lätt vandringarna både i Cinque Terre och övriga leder.

Lokala förhållanden påverkar vilka vandringssträckor som färdledaren väljer och det föreslagna program är därför preliminärt.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Milano Linate/Malpensa flygplats – Hotellet (middag)
Vi landar med vårt flyg i Milano och åker raka vägen till hotellet med ett kortare stopp på vägen. Efter incheckning, och om tiden tillåter, tar vi en titt på den trevliga orten. Byn är inte en av de ”fem byarna” utan den ligger lite längre västerut längs Ligurienkusten och är betydligt mindre välbesökt. Denna omtyckta lilla pärla, vackert belägen mellan hav och berg, har en gemytlig stadskärna med uteserveringar och restauranger. På promenadavstånd finns två fina stränder.

Dag 2 Corniglia till Manarola (frukost, picknicklunch och middag)
Vi tar tåget till en av byarna i Cinque Terre. Byn Corniglia ligger på toppen av en klippa och har en fantastisk panoramautsikt. Vår vandring tar oss först upp till Porciano, 300 meter över havet. Sedan fortsätter vi på planare mark mot Volastra och upplever den bästa utsikten i hela området. Här njuter vi av en härlig picknick framför byns lilla kyrka. Efter lunch vandrar vi ner till Manarola, ännu en charmig Cinque Terre by med en mysig huvudgata och fiskehamn. Efter en titt på byn, och kanske en glass, tar vi tåget tillbaka till hotellet.

Dag 3 Portofino (frukost och middag)
Idag kliver vi av tåget i Camogli och vandrar söderut till den vackra och berömda kustbyn Portofino. Vi når byn från ovan och följer de smala gränderna till piazzan och den pittoreska hamnen som kantas av pastellfärgade hus. Här ges tid att insupa lite av ”Dolce Vita-atmosfären” i byn eller så kan man promenera ut till udden förbi den historiska byggnaden Castello Brown.
Lunch intas på egen hand idag. Vi får sedan tillfälle att se Portofino och dess klippiga kust från havet, då vi tar en härlig båttur innan vi stiger på tåget hem.

Dag 4 Monterosso och Vernazza (frukost och middag)
En kort tågresa tar oss till den största av Cinque Terres byar, Monterosso. Vi gör en kortare guidad tur innan vi börjar själva vandringen. Vi fortsätter sedan på den populära leden Sentiero Azzuro, till byn Vernazza, en sträcka på endast 4 km, men med en hel del trappor upp och ned. De typiska omgivningarna består av terrasser där man odlat vin, citroner och oliver i över tusen år. Väl framme i Vernazza njuter vi av den mest pittoreska av byarna i Cinque Terre, kanske i hela Italien. En labyrint av pastellfärgade hus och smala gränder sträcker sig uppför klippkanten. Efter egen tid i byn kan man välja att fortsätta vandringen eller stanna kvar lite längre. Väljer du att vandra lite mer vandring så fortsätter vi till nästa by som är Corniglia innan vi tar oss tillbaka till hotellet.


Dag 5 Hemresa (frukost)
Efter frukost är det dags att säga arrivederci och dags för hemresa. Vår buss tar oss till Malpensas el Linates flygplats för vidare resa hemåt.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt.

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Bra upplagda vandringar med varierad natur och lagom pauser. Flexibelt och bra med två vandringsgrupper.

  Gunilla Embretsen / Falun

Relaterade blogginlägg

 • Jag längtar till Italien

  Cinque Terre… Smaka på det. Det är italienska och betyder ”de fem landen” eller i folkmun  ”de fem byarna”. Ett samlingsnamn för byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore som ligger som ett radband längs Liguriens kust. Bara namnen fick mig att längta hit! Och mina förväntningar uppfylldes. Vårt hotell ”Villa Edera” är en liten pärla som ligger ett stenkast från orten Moneglias järnvägsstation. Närheten till den är av stor fördel, eftersom vi använder oss av tåget för att ta oss till och/eller från vandringarna. Hotellet drivs sedan 50 år tillbaka av familjen Schiaffino. Mamma Orietta har många strängar på sin lyra. Hon är bland annat utbildad sommelier, hon håller matlagningskurser och är vandringsguide med mycket stor lokalkännedom. Det hon inte känner till på vandringslederna är inte värt att känna till! Dottern Francesca däremot syns ofta i receptionen. Hotellet ligger inbäddat i grönska och det är en fröjd för själen att börja dagen med att inta den rikliga buffetfrukosten med blicken mot de böljande bergen.

  Läs hela inlägget

Relaterade resor

 • Italien Cinque Terre

  På med vandringskängorna! Det bästa sättet att utforska de fem pittoreska byarna längs den italienska Ligurienkusten är till fots med WI-Resor. Vi lovar vandringar med en stor dos kultur och spektakulär utsikt över det turkosblå havet, god italiensk husmanskost och vin samt bekvämt boende med pool.

  Kommer snart
 • Italien Amalfikusten

  Följ med på en oförglömlig vandringsresa till vykortsvackra Amalfikusten. Med vårt fyrstjärniga Sorrento-hotell som utgångspunkt gör vi dagsvandringar i den dramatiska kustlinjens kuperade terräng. Under veckan hinner vi besöka Pompeji, Vesuvius, Positano och Capri.

  8 dagar från 18 750 SEK
 • ItalienWeekendSingelresa Cinque Terre

  Välkommen att följa med på denna unika långweekendresa till världsberömda Cinque Terre, framtagen tillsammans med WI Resors lokalguide på plats. Under vandringsresan kombinerar vi tre heldagsvandringar med mat- och vinupplevelser samt en båttur från Portofino.

  Kommer snart