Vandringsresor till Cinque Terre, Weekendresa med WI-resor

Cinque Terre Italien Långweekend med fokus på vandring, mat och vin

Världsberömda Cinque Terre i norra Italien, med sina fem idylliska fiskebyar, lockar med vandringsemestrar utöver det vanliga. Här finner man en unik kombination av havsnära vandringsleder längs den hissnande vackra kusten, charmiga små byar med pastellfärgade hus och ett av Italiens bästa kök. Cinque Terre med byarna Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore, är ett av Italiens mest besökta områden.

De senaste 10 åren har området blivit en het destination även för vandringsturister, då det bästa sättet att utforska trakten är just till fots. Tillsammans med expertråd från vår inhemska lokalguide har WI-Resor utvecklat ett vandringsprogram, som kombinerar en del av de mest kända turerna med några mer gömda och mindre turisttäta pärlor. Och resan är mycket mer än bara vandring. Vi gör besök i flera intressanta byar och lär oss deras fascinerande historia. Vi hinner även uppleva kusten från vattnet med en båttur den dagen då vi besöker Portofino. Dessutom ges flera tillfällen då vi njuter av Liguriens enastående mat och vin. Klimatet på våren och hösten är som svensk sommar och havsbrisen gör att det sällan blir för varmt.

Cinque Terres bästa

 • Den vackra och mest klassiska vyn av Cinque Terre och pittoreska Vernazza
 • Demonstration om hur man gör äkta pesto
 • Båtturen längs kusten och besök i Portofino
 • Vinprovning med fantastiska vyer
Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
11 maj 2019  Visa flyg 5 dagar 12 990 SEK
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - Milano Lördag 09.30-12.10 Milano - Stockholm Arlanda Onsdag 13.00-15.40 Ca 2 tim 40 min SAS SK689/SK690

Vi har valt att flyga med SAS på Milano Linates flygplats vilket innebär en busstransfer till hotellet på ca. 2,5-3 tim exklusive rast. Det finns flygplats som ligger närmare till destinationen men Linate har bättre tidtabell med flyg som går mitt på dagen, vi undviker flyg som går extremt tidigt på morgonen eller sent på natten. Flyg från Göteborg eller Köpenhamn på förfrågan och mot tillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan Stockholmsflyget landar och hemresa efter Stockholmsflygets avgång, för att kunna åka på vår busstransfer till/från hotellet i Sestri Levante.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Milano tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på trestjärnigt hotell i 4 nätter
 • Frukostbuffé
 • Fyra trerättersmiddagar exklusive måltidsdryck
 • Vin- & pestoprovningar
 • En båttur från Portofino
 • Fri tillgång till pool (säsongsöppen), på Hotel Due Mari finns även en liten inomhuspool
 • Tre dagars guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Transport till och från vandringar med tåg
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 1500 kr
 • Eventuell dricks tillkommer (frivilligt)

Boende

 • Hotel Due Mari

  Hotel Due Mari är ett familjärt och omtyckt boende med bra läge, mitt mellan två stränder, i byn Sestri Levante. Hotellet är inrett i klassisk italiensk stil och bjuder på mycket genuin charm. Rummen är enkla men typiska för denna del av Italien. 

  På hotellet finns en utomhuspool med saltvatten, samt en inomhuspool och hälsocenter där olika välgörande behandlingar kan bokas till. 
  Härifrån har ni nära till ett bra utbud av restauranger och små butiker.

Vandringsprogram

Resan är främst en vandringsresa, men erbjuder kulturella inslag med bland annat besök i charmiga byar. Trots det spektakulära och branta landskapet är vandringarna här inte nödvändigtvis svåra. Vi klassar resan som lätt till medelsvår. Turerna mellan byarna är inte särskilt långa, vi går sällan över en mil om dagen. Utmaning här är snarare underlaget, som ofta innebär åsnestigar som är över tusen år gamla. De är ojämna, smala och dessutom tillkommer en hel del trappor, både naturliga och konstgjorda. Vi undviker alltför långa stigningar, men ibland är det bitvis brant så att man bör ha en viss grundkondition. Som vanligt går det att välja bland två svårighetsgrader (undantag första dagen och beroende på gruppstorleken). Oftast är det tempot som skiljer grupperna åt, även om det vissa av dagarna går att förlänga turen för dem som önskar lite mer utmaning. Man tar sig smidigt runt i området med tåg och når lätt vandringarna både i Cinque Terre och övriga leder.

Lokala förhållanden påverkar vilka vandringssträckor som färdledaren väljer och det föreslagna program är därför preliminärt.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Milano Linates flygplats – Sestri Levante (middag)
Vi landar med vårt flyg i Milano och åker raka vägen till Sestri Levante med ett kortare stopp på vägen. Efter incheckning på hotellet, och om tiden tillåter, tar vi en titt på den trevliga orten. Byn är inte en av de ”fem byarna” utan den ligger lite längre västerut längs Ligurienkusten och är betydligt mindre välbesökt. Denna omtyckta lilla pärla, vackert belägen mellan hav och berg, har en gemytlig stadskärna med uteserveringar och restauranger. På promenadavstånd finns två fina stränder.

Dag 2 Corniglia till Manarola (frukost, picknicklunch och middag)
Vi tar tåget till en av byarna i Cinque Terre. Byn Corniglia ligger på toppen av en klippa och har en fantastisk panoramautsikt. Vår vandring tar oss först upp till Porciano, 300 meter över havet. Sedan fortsätter vi på planare mark mot Volastra och upplever den bästa utsikten i hela området. Här njuter vi av en härlig picknick framför byns lilla kyrka. Efter lunch vandrar vi ner till Manarola, ännu en charmig Cinque Terre by med en mysig huvudgata och fiskehamn. Efter en titt på byn, och kanske en glass, tar vi tåget tillbaka till Sestri Levante.

Dag 3 Portofino (frukost och middag)
Idag kliver vi av tåget i Camogli och vandrar söderut till den vackra och berömda kustbyn Portofino. Vi når byn från ovan och följer de smala gränderna till piazzan och den pittoreska hamnen som kantas av pastellfärgade hus. Här ges tid att insupa lite av ”Dolce Vita-atmosfären” i byn eller så kan man promenera ut till udden förbi den historiska byggnaden Castello Brown.
Lunch intas på egen hand idag. Vi får sedan tillfälle att se Portofino och dess klippiga kust från havet, då vi tar en härlig båttur innan vi stiger på tåget hem.

Dag 4 Monterosso och Vernazza (frukost, vinprovning och middag)
En kort tågresa tar oss till den största av Cinque Terres byar, Monterosso. Vi gör en kortare guidad tur innan vi börjar själva vandringen. Vi fortsätter sedan på den populära leden Sentiero Azzuro, till byn Vernazza, en sträcka på endast 4 km, men med en hel del trappor upp och ned. De typiska omgivningarna består av terrasser där man odlat vin, citroner och oliver i över tusen år. Väl framme i Vernazza njuter vi av den mest pittoreska av byarna i Cinque Terre, kanske i hela Italien. En labyrint av pastellfärgade hus och smala gränder sträcker sig uppför klippkanten. Här får vi även en vinprovning hos Alessandro och lär oss mer om lokala viner. Därefter kan man välja att fortsätta vandringen eller stanna kvar lite längre och utforska byn. Väljer du att vandra lite mer så fortsätter vi till nästa by som är Corniglia innan vi tar oss tillbaka till hotellet.


Dag 5 Hemresa (frukost)
Efter frukost är det dags att säga arrivederci och dags för hemresa. Vår buss tar oss till Linates flygplats för vidare resa hemåt.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt.

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Bra upplagda vandringar med varierad natur och lagom pauser. Flexibelt och bra med två vandringsgrupper.

  Gunilla Embretsen / Falun

Relaterade blogginlägg

 • Jag längtar till Italien

  Cinque Terre… Smaka på det. Det är italienska och betyder ”de fem landen” eller i folkmun  ”de fem byarna”. Ett samlingsnamn för byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore som ligger som ett radband längs Liguriens kust. Bara namnen fick mig att längta hit! Och mina förväntningar uppfylldes. Vårt hotell ”Villa Edera” är en liten pärla som ligger ett stenkast från orten Moneglias järnvägsstation. Närheten till den är av stor fördel, eftersom vi använder oss av tåget för att ta oss till och/eller från vandringarna. Hotellet drivs sedan 50 år tillbaka av familjen Schiaffino. Mamma Orietta har många strängar på sin lyra. Hon är bland annat utbildad sommelier, hon håller matlagningskurser och är vandringsguide med mycket stor lokalkännedom. Det hon inte känner till på vandringslederna är inte värt att känna till! Dottern Francesca däremot syns ofta i receptionen. Hotellet ligger inbäddat i grönska och det är en fröjd för själen att börja dagen med att inta den rikliga buffetfrukosten med blicken mot de böljande bergen.

  Läs hela inlägget

Relaterade resor

 • Italien Cinque Terre

  På med vandringskängorna! Det bästa sättet att utforska de fem pittoreska byarna längs den italienska Ligurienkusten är till fots med WI-Resor. Vi lovar kortare vandringar med en stor dos kultur och utsikt över det turkosblå havet, god italiensk husmanskost och vin samt bekvämt boende med pool.

  8 dagar från 17 975 SEK
 • Italien Amalfikusten

  Följ med på en oförglömlig vandringsresa till vykortsvackra Amalfikusten. Med vårt fyrstjärniga Sorrento-hotell som utgångspunkt gör vi dagsvandringar i den dramatiska kustlinjens kuperade terräng. Under veckan hinner vi besöka Pompeji, Vesuvius, Positano och Capri.

  8 dagar från 19 975 SEK
 • ItalienWeekendSingelresa Cinque Terre

  Välkommen att följa med på denna unika långweekendresa till världsberömda Cinque Terre, framtagen tillsammans med WI Resors lokalguide på plats. Under vandringsresan kombinerar vi tre heldagsvandringar med mat- och vinupplevelser samt en båttur från Portofino.

  5 dagar från 12 990 SEK