Vandringsresor till Cinque Terre, Weekendresa med WI-resor

Cinque Terre Italien Långweekend för singelresenärer med fokus på vandring, mat och vin.

Världsberömda Cinque Terre i norra Italien, med sina fem idylliska fiskebyar, lockar med vandringsemestrar utöver det vanliga. Här finner man en unik kombination av havsnära vandringsleder längs den hissnande vackra kusten, charmiga små byar med pastellfärgade hus och ett av Italiens bästa kök. Cinque Terre med byarna Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore, är ett av Italiens mest besökta områden.

De senaste 10 åren har området blivit en het destination även för vandringsturister, då det bästa sättet att utforska trakten är just till fots. Tillsammans med expertråd från vår inhemska lokalguide har WI-Resor utvecklat ett vandringsprogram, som kombinerar en del av de mest kända turerna med några mer gömda och mindre turisttäta pärlor. Och resan är mycket mer än bara vandring. Vi gör besök i flera intressanta byar och lär oss deras fascinerande historia. Vi hinner även uppleva kusten från vattnet med en båttur den dagen då vi besöker Portofino. Dessutom ges flera tillfällen då vi njuter av Liguriens enastående mat och vin. Klimatet på våren och hösten är som svensk sommar och havsbrisen gör att det sällan blir för varmt.

Cinque Terres bästa

 • Den vackra och mest klassiska vyn av Cinque Terre och pittoreska Vernazza
 • Demonstration om hur man gör äkta pesto
 • Båtturen längs kusten och besök i Portofino
 • Vandringen till oupptäckta pärlan Tellaro

Kommande resa

Snart bokningsbar, datum & pris preliminärt.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfertid från flygplatsen till hotellet ca. 2,5-3 tim exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Milano tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på trestjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyra trerättersmiddagar exklusive dryck
 • Vin- & pestoprovningar
 • En båttur från Portofino
 • Tillgång till pool
 • Tre dagars guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Transport till och från vandringar med tåg
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 1500 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Due Mari

  Hotel Due Mari är ett familjärt och omtyckt boende med bra läge, mitt mellan två stränder, i byn Sestri Levante. Hotellet är inrett i klassisk italiensk stil och bjuder på mycket genuin charm. Rummen är enkla men typiska för denna del av Italien. 

  På hotellet finns en utomhuspool med saltvatten, samt en inomhuspool och hälsocenter där olika välgörande behandlingar kan bokas till. 
  Härifrån har ni nära till ett bra utbud av restauranger och små butiker.

Vandringsprogram

Resan är främst en vandringsresa, men erbjuder kulturella inslag med bland annat besök i charmiga byar. Trots det spektakulära och branta landskapet är vandringarna här inte nödvändigtvis svåra. Vi klassar resan som lätt till medelsvår. Turerna mellan byarna är inte särskilt långa, vi går sällan över en mil om dagen. Utmaning här är snarare underlaget, som ofta innebär åsnestigar som är över tusen år gamla. De är ojämna, smala och dessutom tillkommer en hel del trappor, både naturliga och konstgjorda. Vi undviker alltför långa stigningar, men ibland är det bitvis brant så att man bör ha en viss grundkondition. Som vanligt går det att välja bland två svårhetsgrader (beroende på gruppstorleken). Oftast är det tempot som skiljer grupperna åt, även om det vissa av dagarna går att förlänga turen för dem som önskar lite mer utmaning. Man tar sig smidigt runt i området med tåg och når lätt vandringarna både i Cinque Terre och övriga leder.

Lokala förhållanden påverkar vilka vandringssträckor som färdledaren väljer och det föreslagna program ör därför preliminärt.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1

Vi landar med vårt direktflyg i Milano och åker raka vägen till Sestri Levante och vårt hotell. Vi gör eventuellt ett kortare stopp vid en vägrestaurang där det ges tillfälle att köpa något att äta. Efter vi checkat in på Hotel Due Mari har vi resten av eftermiddagen för att ta en titt på den trevliga orten Sestri Levante. Innan middag på hotellet får vi en mycket speciell demonstration av hur den traditionella pestosåsen lagas på rätt sätt.

Dag 2

Denna dag tar vi oss till Corniglia, som är den minsta av de ”fem små byarna”. Byn ligger på toppen av en klippa med fantastisk panoramautsikt. Vi börjar på led nr.6 upp till den lilla samhället Porciano, 300 meter över havet. Härifrån fortsätter vår vandring på lite planare mark mot Volastra där vi äter en picnic lunch i piazzan fram för kyrkan. På vägen dit upplever vi den bästa utsikten i hela området. Sedan viker vandringsleden av ned till den lilla byn Manarola som är den lugnaste av Cinque Terres byar och som upptäcktes relativt sent av turisterna. Här väntar ännu en charmig by med en mysig huvudgata med trevliga restauranger och en del småaffärer. Efter en titt på byn och kanske en glass, avslutar vi sedan dagen med ca 30 minuters tågresa tillbaka till hotellet.

Dag 3

Detta är en vandringsdag då du också får uppleva ett varierande och mycket vackert landskap på Portofinohalvön. Strax norr om Portofino kliver vi av tåget och härifrån finns två alternativ för vandring till den vackra och berömda kustbyn. Portofino är en charmig gammal fiskeby med fantastiskt läge på den italienska Rivieran, ca 50 km väster om Moneglia. Den pittoreska hamnen, med sina lyxyachter och fiskebåtar, kantas av pastellfärgade hus, exklusiva butiker och restauranger. Byn blev känd på 60-talet och har genom åren haft många prominenta gäster. Efter vandringen så finns det tid att strosa runt i Portofino och känna av lite av den Dolce Vita atmosfär man upplever här. Man kan också promenera ut till udden förbi Castello Brown. Efter lunch får vi tillfälle att se Portofino och kusten från havet, då vi tar en härlig tur med taxibåtar till Santa Margherita Ligure där vi stiger på tåget tillbaka till vårt hotell.

Dag 4

Idag vandrar vi i Cinque Terre National Parken. Vi startar med den korta tågresan till Monterosso, som är den största av de fem små byarna i Cinque Terre. Byn består av en ny och en gammal del och vi gör en kortare guidad tur i gamla stan med sina trånga gränder, affärer och restauranger, innan vi börjar själva vandringen. Vi fortsätter nu på den första delen av den populära leden Sentiero Azzuro till byn Vernazza. De typiska omgivningarna består av terrasser där man odlar vin, citroner och oliver i över tusen år. En av de vackraste och mest klassiska vyerna av Cinque Terre och byn Vernazza, får vi strax innan vi når byn. Väl framme i Vernazza njuter vi av den mest pittoreska av byarna i Cinque Terre, kanske i hela Italien. En labyrint av pastellfärgade hus och smala gränder sträcker sig uppför klippkanten. Vi undviker folkmassan på huvudgatan och tar oss till sommeliern Alessandros takterrass för en vinprovning att minnas. Efteråt kan man välja att fortsätta vandringen eller stanna kvar och utforska byn. Väljer du att vandra lite mer så fortsätter vi till nästa by som är Corniglia innan vi tar oss tillbaka till hotellet.

Dag 5

Dags att säga “arrivederci”. Efter frukost kliver vi på vår buss för transfern till Milano Linates flygplats.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Väderkalender

Relaterade resor

 • ItalienWeekend Cinque Terre

  Välkommen att följa med på denna unika långweekendresa till världsberömda Cinque Terre, framtagen tillsammans med WI Resors lokalguide på plats. Under vandringsresan kombinerar vi tre heldagsvandringar med mat- och vinupplevelser samt en båttur från Portofino.

  Kommande resa
 • ItalienSingelresa Madonna di Campiglio

  Upplev en storslagen vandringsresa i gränslandet mellan Dolomiterna och klassiska Alperna. Vi bor fyrstjärnigt och vandrar i dramatisk terräng med taggiga bergstoppar och blommande alpflora. 

  Kommande resa
 • ItalienSingelresa Umbrien

  Drömresan för dig som uppskattar kultur, historia, mat, vin och vackra vyer. Med oss får du uppleva några av de vackraste platserna och mest idylliska byarna till fots, bo högklassigt och njuta av genuina delikatesser i "Italiens gröna hjärta" .

  8 dagar från 14 950 SEK
 • KroatienSingelresa Dalmatien

  För dig som reser som singel och gärna snör på dig vandringskängorna presenterar vi en storslagen resa i Dalmatiens kustlandskap. Här väntar härliga stränder, lummiga grönska, höga berg och ett behagligt medelhavsklimat, kombinerat med trevlig samvaro.

  8 dagar från 14 590 SEK
 • SpanienSingelresa Andalusien

  Följ med WI-Resor på en singelresa till det genuina Andalusien, fjärran från höghusen längs Costa del Sol. Vi får uppleva vandringar ett storslaget landskap med vitmålade byar, orörda nationalparker och vackra berg. Besöket på den världsberömda moriska fästningen Alhambra blir en av höjdpunkterna.

  Kommande resa
 • SpanienSingelresa Gran Canaria

  Upptäck ett Gran Canaria du inte visste fanns under denna spännande vandringsresa för singlar. Väl framme väntar andlöst vackra vandringsleder, vulkankratrar, vinodlingar och pittoreska bergsbyar.

  8 dagar från 18 250 SEK