Singelresor till Gardasjön | WI-Resor

Gardasjön Italien Singelvandring vid spektakulära Gardasjön

Följ med på singelresa till berömda Gardasjön, Italiens största sjö. Gardasjön har under årens lopp attraherat besökare från hela Europa, vilket inte är så underligt med tanke på att det är en av de vackraste platserna i Italien enligt många. Vid strandens södra sida sträcker sig vinodlingar och olivlundar ner till det klarblå vattnet och längre norrut omfamnar höga bergskedjor den vackra sjön med sina små charmiga och välbesökta medeltidsstäder. Området är idealiskt för den som vill vara aktiv och vi gör dagsvandringar på den västra, östra såväl som den norra sidan av sjön. Gardasjön ligger i norra Italien ungefär halvvägs mellan Venedig och Milano, nära Verona. Vårt boende på ett fyrstjärnigt hotell ligger vid norra delen av sjön och har ett perfekt läge för vandring i bergen omkring.

Gardasjöns bästa

 • Vackra vyer över olika delar av Gardasjön
 • Vandring på Monte Baldo som har områdets hösta topp
 • Utsikten från terrassen i byn Pieve di Tremosine
 • Den medeltida staden Malcesine

Kommande resa

Avgång
Kommande resa Anmäl intresse
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Att prenumerera innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Restid för transfer Venedigs flygplats till hotellet norr om Gardasjön tar ca 2,5 timmar exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

Flyg Arlanda–Venedig tur och retur
Transfer flygplats–hotell tur och retur
Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
Frukostbuffé
Fyra middagar exklusive dryck
Vinprovning med lättare middag på vingård
Picknicklunch med vin- och olivoljedemonstration
Guidad tur på en antik ”Limonaia”
Fri tillgång till pool
Fem dagar guidade vandringar
En vandringskarta per bokning
Transport till och från vandringar
Svensk färdledning
Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg Classic 950 kr (ej sjöutsikt), Enkelrum Superior tillägg 2 300 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Garda Hotel Forte Charme

  Vi har valt att bo i Nago – Torbole sul Garda som ligger vid den nordligaste delen av Gardasjön med närhet till de olika vandringslederna. Fyrstjärniga Hotel Forte Charme ligger uppe på bergssluttningen med vidunderlig utsikt över sjön. Hotellet har en stilfull utomhuspool och de flesta av de moderna rummen har balkong med sjöutsikt. 

  Våra middagar intar vi i hotellets trevliga restaurang. Det tar bara en kvart att promenera ner till populära Torbole sur Garda. Här finner du många trevliga kaféer och restauranger precis vid vattnet.

Vandringsprogram

Gardasjön delas av hela tre regioner (Lombardiet, Trentino och Veneto) och under veckan får vi uppleva det skiftande landskapet runt Gardasjön. Runt sjön finns få preparerade leder och liftsystem och vandringarna går mestadels i kuperad terräng. En dag vandrar vi på Monte Baldo med områdets högsta topp och en annan dag vandrar vi i Parco Alto Garda, känd för sin orörda natur. Vissa dagar vandrar vi genom lövskog på lägre höjd, andra dagar vandrar vi på lite högre höjd. Stigarna slingrar sig ofta uppför berget och vi belönas med strålande vackra vyer över Gardasjön.
I området finns vandringar för de flesta, men då mycket av naturen på norra sidan har en del branta partier, kännetecknas våra vandringar mest av medelkaraktär. De lättare vandringarna är ofta en variant av de medelsvåra. Det krävs också att man besitter en bra grundkondition och viss vandringsvana, för att uppskatta vandringarna.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Arlanda – Venedig – Nago/Gardasjön (frukost – middag hotell)

Ankomst till Venedig och med buss i riktning mot norra delen av Gardasjön. Runt Gardasjön talar man både tyska och italienska, samt inom turist-näringen även engelska. Transfern tar cirka 2 ½ timmar till vårt hotell Garda Hotel Forte Charme.

Dag 2 Busate – Tempesta (frukost – vinprovning med lättare middag)

Denna dag vandrar vi alla tillsammans i lugnt tempo. Turen startar från hotellet med besök i Castel Penede ruinen med en underbar utsikt över Torbole och norra Garda-sjön, sedan ner i Valle Santa Lucia där Venezianerna drog igenom sina galärer från floden Adige. Vi vandrar ner till Torbole där vi tar en lokal buss och åker en kort bit till Tempesta. I Tempesta börjar vår vandring tillbaka till Torbole på en gammal militär väg. Vandringen går mestadels på grusad väg med inslag av en del trappor, två stigningar, underbar utsikt över nästan hela Gardasjön hela vägen. Vi avlutar denna dag med vinprovning och en lättare middag.

Dag 3 Lago di Tenno (frukost – Obs ingen middag ingår)
Vi börjar dagen genom att i lugnt tempo promenera runt den turkosblå sjön Tenno som formades runt 1 100 e.kr. efter ett stort jordskred. Bara ett stenkast bort finns den medeltida byn Canale, med dess gamla stenhus, gränder och arkader. Idag betraktas Canale som en av Italiens vackraste byar med mängder av kulturella och konstnärliga evenemang. Vi vandrar sedan vidare mot Rifugio San Pietro med utsikt över Riva del Garda och Gardasjön.

 

Dag 4 Monte Creino  (frukost – middag hotell)
Vi kommer att vandra längs det som var frontlinjen mellan Österrike, Ungern och Italien  under första världskriget. Stigarna går mellan höga klippor, i djupa skogar, genom skyttegravar och i grottor omvandlade till baracker. Ett nyligen restaurerat militärt fort med kanoner på Monte Creino, vittnar än idag om dessa tider.  Utsikten från Monte Creino har imponerande vyer över Gruppo del Brenta samt Monte Altissimo med Gardasjön framför och Val di Loppio nedanför. Vi vandrar sedan tillbaka ner till Maso Naranch där vi äter lunch.

Dag 5 – Ledig dag (frukost – Obs ingen middag ingår)


Dag 6 – Monte Baldo  (frukost - middag på restaurang)

Utmed Gardasjöns östra strand finner vi den välbevarade medeltida staden Malcesine. Staden domineras av en gammal fästning och högt ovanför reser sig bergskedjan Monte Baldo, med sin högsta topp, 2 218 meter över havet. Vi tar linbanan upp för att härifrån börja dagens vandring. Man märker snabbt förändringar i klimat och vegetation. Längst ner vid sjön råder milt klimat med typiska medelhavsväxter och lite längre upp hittar vi skogar av ek, ask och tall. Vid den övre stationen på cirka 1 800 meter över havet är vi över trädgränsen. Vid klart väder har vi härifrån en fullständigt hänförande utsikt över snötäckta toppar, Gardasjön och Lessinibergens mjuka kullar. Här finns mer än 40 kilometer leder av olika svårighetsgrad. Variationen av växter gör att Monte Baldo ofta kallas ”The Garden of Europe” och här hittar man flertalet fridlysta orkidéer. Man kan även träffa på murmeldjur, kungsörn och gems.

Dag 7 – Parco Alto Garda  (frukost – picknicklunch – middag på hotell)

Dagen erbjuder fantastiska vyer över sjön och Monte Baldo. Vi startar med ett besök i en restaurerad antik “Limonaia”, där man förr odlade citroner. Sedan 1985 odlas åter citroner och man har cirka 80 citronträd.Efter besöket åker vi upp till byn Gardola, där dagens vandring börjar. Vi passerar ett kloster och fortsätter vandringen med fantastiska vyer över hela Gardasjön. Stigen går vidare i skog och mellan ängar längs med ån San Michele. I närheten av Prabione dukar vår guide upp en picknick med områdets typiska produkter och med ett glas Bardolino därtill. Mätta fortsätter vi vandringen till Pieve där vi kan ta en kaffe njuter av eftermiddagssolen på terrassen ovanför Gardasjön.

 

Dag 8 Avresa (frukost)

Observera att två nivåer av vandring enbart erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Italien Gardasjön

  Upp på cykelsadeln och följ med! Vi cyklar bland vinkullarna, längs sjöar och floder samt besöker den mindre kända Iseosjön i området runt sydöstra Gardasjön. Vi hinner också med att provsmaka traktens viner och delikatesser. Kom hungrig!

  Kommande resa
 • Italien Gardasjön

  Vi reser till Gardasjön i början av september efter sommarens turistinvasion, när livet blir lite lugnare. Här bor vi på ett fyrstjärnigt hotell vid norra delen av sjön och har ett perfekt läge för vandring i bergen omkring. Räkna med vykortsvackra vyer och kuperad terräng.

  8 dagar från 15 850 SEK
 • AndorraSingelresa Andorra

  En vandringsresa, för dig som reser ensam, till det lilla landet Andorra. Vi bor fyrstjärnigt, dagsvandrar på fantastiska vandringsleder i ett oexploaterat landskap, tidvis i både Spanien och Frankrike och får uppleva ett vilt landskap med berg, dalar och sjöar.

  8 dagar från 13 950 SEK