Vandringsresor till Piemonte med WI-Resor

Piemonte Italien Lättare vandring med tryffel & vin

Vandringsresan tar oss till mat- och vinregionen Piemonte och landskapet runt Alba. Vi upplever denna vackra del av Italien under sju dagar. Vandringsnivån är vad vi benämner ”Lätt & Lagom”, vilket innebär att vandringarna är av en lättare nivå i lugnare takt. Under våra dagsetapper går vi i ett underskönt landskap med böljande vinfält, slott och små byar. Här startade Slow Food-rörelsen. Hit kommer mat- och vinnjutare från hela världen, bland annat för att prova på den exklusiva vita tryffeln och några av världens bästa viner, såsom Barolo och Barbaresco. Området är även känt för sina charmerande byar och en spännande historia. Det var här som enandet av Italien startade. Då det gäller det piemontesiska köket är området känt för sin höga matkvalitet, där maten är lite mer robust än den traditionella syditalienska maten. Regionen har även ett stort antal restauranger med stjärnor i Guide Michelin. Detta är en Lätt & Lagom vandring för dig som vill ta det lite lugnare.

Piemontes bästa

 • Vinerna från Barolo & Barbaresco
 • Tryffeljakt
 • Utsikten över vinkullarna från hotellets terrass
 • Smakupplevelser av lokala produkter & det piemontesiska köket
 • Den medeltida staden Alba
 • Vandring mellan vingårdar

Kommer snart

Avgång
Kommer snart Anmäl intresse
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Platser på förfrågan för resan 22/9, kontakta oss på tel 0771-14 30 30 eller mail info@wiresor.se

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda– Milano tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyrarättersmiddagar exklusive dryck
 • Välkomstdrink/En vinprovning med tilltugg
 • Lättare lunch/picknick/provsmakning av lokala produkter (tre dagar)
 • "Tryffeljakt”
 • Tillgång till hotellets pool (öppen vid vackert väder)
 • Fyra dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Tillägg dubbelrum för eget bruk 4 950 kronor (endast Comfort) 
 • Tillägg dubbelrum superior (balkong) 1 000 kronor/person
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Antico Podere Tota Virginia

  Fyrstjärniga Hotel Antico Podere Tota Virginia har ett vackert läge inte långt från den kända vinbyn Barolo. Från hotellets terrass har man en fantastisk utsikt över det böljande landskapet. Hotellet går i en rustik men elegant stil och har tretton rum, med eller utan balkong.

  Varje kväll serveras vi kulinariska, lokala specialiteter och naturligtvis kan vi välja ett gott vin från hotellets imponerande vinlista. Är vädret fint finns också hotellets pool att tillgå. På den lediga dagen rekommenderar vi ett besök i den eleganta medeltidsstaden Alba.

Vandringsprogram

Vårt hotell Antico Podere Tota Virginia är perfekt beläget bland vinkullarna för våra dagsetapper. Vandringarna går till stor del i kuperad terräng men är av lättare karaktär. Detta innebär dock enstaka inslag av lite brantare backar, så grundkondition krävs för att man ska njuta av resan. Längden varierar mellan tre till fem timmar per dag. Vandringarna går mestadels bland Piemontes kullar och vingårdar, på grus- och asfaltsvägar eller genom vinfält. Det är en vandringsresa, men där vi tar oss tid att insupa det vackra landskapet och njuta av de lokala produkterna.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Vandring Lätt & Lagom:

Det här är vandringsresorna för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver viss grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds. Det är dock fortfarande en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst

Ankomst till Milano för vidare transfer till Hotel Antico Podere Tota Virginia. (Ingår välkomstdrink-middag)

Dag 2 Vinvandring till Barolo

Dagens vandring är en kortare vandring. Vi startar i charmiga La Morra, områdets högst belägna by. Från ”Belvedere” har man en strålande utsikt över de kringliggande kullarna och de små byarna. Vi vandrar i sakta mak nedför på grusvägar genom vinodlingarna och sydöst över. Här odlas främst blå druvor och framför allt nebbiolodruvan som man sedan gör de välsmakande och exklusiva vinerna Barolo och Barbaresco av. Vi passerar bl a ”Barolo Chapel innan vi når den lilla kända vinbyn Barolo efter cirka tre timmar. Här ges möjlighet att själv upptäcka byn, men vi kommer även att ha en vinprovning hos en av Barolos vinproducenter. (Ingår frukost-vinprovning med tilltugg-middag)

Längd: 5 km Höjdvariation: Uppför 110 m

 

 

Dag 3 Alta Langa med ostprovning

Idag besöker vi området Alta Langa som bland annat är omtalad för sin ost. Här möter vi en annan typ av landskap, lite mer vilt och på lite högre höjd än de övriga dagarna. Här finner man de karaktäristiska hasselnötsskogarna blandat med ek och området är känt för sina bakverk med hassselnötter. Vi vandrar från Benevello till Lequio Berria, en vacker panoramaväg över fält och genom hasselnötsskogar.  Vi fortsätter till byn Bossolasco där ostproducenten Giuseppe guidar oss genom sina ostar.

(Ingår frukost-ostprovning med tilltugg-middag)

Dag 4 Ledig dag

Dag 5 Vinvandring Barbaresco – Neive

Idag gör vi ytterligare en vinvandring i området. Vi börjar i vinstaden Barbaresco och fortsätter vår vandring till byn Neive som nyligen kommit på listan över de vackraste medeltidsstäderna. Här kommer vi äta lunch på en lokal restaurang, naturligtvis med ett glas Barbaresco till maten. (Ingår frukost-lunch-middag)

Längd: 6 km Höjdvariation: Uppför 270 m

Dag 6 Vandring Roddi med Tryffeljakt

Idag får vi lära oss lite om tryffeln. Det finns ett flertal arter, men det är den vita tryffeln från Albaområdet som anses ”bäst” och den är också den dyraste. Vi börjar vår vandring i medeltidsstaden Roddi och tar en kort titt på den medeltida byn och dess slott. Vi strövar sedan vidare i lugn takt mot den lilla byn Verduno. Här får vi möta ”il Trifalao” (tryffeljägaren) och hans specialtränade hund, när de letar efter tryffel. Till lunch dukar sedan våra guider upp en picknick med lokala produkter. Vandringen går vidare genom vinfält och dagen avslutas i La Morra. Är vädret vackert har man en fin vy över Alperna och dess landskap. (Ingår frukost-picknicklunch-middag)

Längd: 11 km Höjdvariation: Uppför 400 m

Dag 7 Avresa efter frukost

Väderkalender

Relaterade resor

 • ItalienWeekendLätt & Lagom Piemonte

  Vår långweekend med två dagars lättare vandring tar oss till mat- och vinregionen Piemonte och landskapet runt Alba. Vi njuter av ett underskönt landskap med böljande vinfält, slott och små byar. Även vin-, ost- och grappaprovning står på utflyktsprogrammet.

  Kommer snart
 • ItalienLätt & Lagom Val Gardena

  Vi är glada att kunna erbjuda vårt populära koncept "Lätt & Lagom" till underbara Dolomiterna. Detta är ett av våra mest populära resmål. Här finns vandringsleder på alla nivåer och vi når flera av områdets höjdpunkter, även via de lite enklare lederna.

  8 dagar från 17 650 SEK