Vandringsresor till Piemonte med WI-Resor

Piemonte Italien Lättare vandring med tryffel & vin

Vandringsresan tar oss till mat- och vinregionen Piemonte och landskapet runt Alba. Vi upplever denna vackra del av Italien under sju dagar. Vandringsnivån är vad vi benämner ”Lätt & Lagom”, vilket innebär att vandringarna är av en lättare nivå i lugnare takt. Under våra dagsetapper går vi i ett underskönt landskap med böljande vinfält, slott och små byar. Här startade Slow Food-rörelsen. Hit kommer mat- och vinnjutare från hela världen, bland annat för att prova på den exklusiva vita tryffeln och några av världens bästa viner, såsom Barolo och Barbaresco. Området är även känt för sina charmerande byar och en spännande historia. Det var här som enandet av Italien startade. Då det gäller det piemontesiska köket är området känt för sin höga matkvalitet, där maten är lite mer robust än den traditionella syditalienska maten. Regionen har även ett stort antal restauranger med stjärnor i Guide Michelin.Detta är en Lätt & Lagom vandring för dig som vill ta det lite lugnare.

Piemontes bästa

 • Vinerna från Barolo & Barbaresco
 • Tryffeljakt
 • Utsikten över vinkullarna från hotellets terrass
 • Smakupplevelser av lokala produkter & det piemontesiska köket
 • Den medeltida staden Alba
 • Vandring mellan vingårdar
Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
10 september 2018  Visa flyg 7 dagar 17 995 SEK Lätt & lagom Väntelista
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm-Milano Linate Måndag 09:25 Milano Linate-Stockholm Söndag 17:15 Cirka 2,5 tim på utresan. Hemresan via Kastrup tar cirka 4 timmar totalt. SAS

Väntelista = plats på resan frigörs vid eventuell avbokning. Önskar du stå på en ej bindande väntelista, tryck på "Boka" och ange dina kontaktuppgifter eller ring tel 0771-143030. 

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda– Milano tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyrarätters middagar exklusive  måltidsdryck
 • Välkomstdrink/En vinprovning med tilltugg
 • Lättare lunch/picknick/provsmakning av lokala produkter (tre dagar)
 • "Tryffeljakt”
 • Fri tillgång till hotellets pool (öppen vid vackert väder)
 • Fyra dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrum fullt båda datumen.
 • Enkelrumstillägg 3 100 kronor (Comfort) Tillägg för övriga rumskategorier kontakta WI-Resor
 • Tillägg balkong 1 600 kronor/rum (Superiore)
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Antico Podere Tota Virginia

  Fyrstjärniga Hotel Antico Podere Tota Virginia har ett vackert läge inte långt från den kända vinbyn Barolo. Från hotellets terrass har man en fantastisk utsikt över det böljande landskapet. Hotellet går i en rustik men elegant stil och har tretton rum, med eller utan balkong.

  Varje kväll serveras vi kulinariska, lokala specialiteter och naturligtvis kan vi välja ett gott vin från hotellets imponerande vinlista. Är vädret fint finns också hotellets pool att tillgå. På den lediga dagen rekommenderar vi ett besök i den eleganta medeltidsstaden Alba.

Vandringsprogram

Vårt hotell Antico Podere Tota Virginia är perfekt beläget bland vinkullarna för våra dagsetapper. Vandringarna går till stor del i kuperad terräng men är av lättare karaktär. Detta innebär dock enstaka inslag av lite brantare backar, så grundkondition krävs för att man ska njuta av resan. Längden varierar mellan tre till fem timmar per dag. Vandringarna går mestadels bland Piemontes kullar och vingårdar, på grus- och asfaltsvägar eller genom vinfält. Det är en vandringsresa, men där vi tar oss tid att insupa det vackra landskapet och njuta av de lokala produkterna.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Vandring Lätt & Lagom:

Det här är vandringsresorna för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver viss grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds. Det är dock fortfarande en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst

Ankomst till Milano för vidare transfer till Hotel Antico Podere Tota Virginia. (Ingår välkomstdrink-middag)

Dag 2 Vinvandring till Barolo

Dagens vandring är en kortare vandring. Vi startar i charmiga La Morra, områdets högst belägna by. Från ”Belvedere” har man en strålande utsikt över de kringliggande kullarna och de små byarna. Vi vandrar i lugn takt nedför på grusvägar genom vinodlingarna och sydöst över. Här odlas främst blå druvor och framför allt nebbiolodruvan som man sedan gör de välsmakande och exklusiva vinerna Barolo och Barbaresco av. Vi passerar bl a ”Barolo Chapel innan vi når den lilla kända vinbyn Barolo efter cirka tre timmar. Här ges möjlighet att själv upptäcka byn, men vi kommer även att ha en vinprovning hos en av Barolos vinproducenter. (Ingår frukost-vinprovning med tilltugg-middag)

Längd: 5 km Höjdvariation: Uppför 110 m

Dag 3 Alta Langa med ostprovning

Idag besöker vi området Alta Langa som bland annat är känt för sin ost. Här möter vi en annan typ av landskap, lite mer vilt och på lite högre höjd än de övriga dagarna. Här finner man de karaktäristiska hasselnötsskogarna blandat med ek och området är känt för sina bakverk med hassselnötter. Leden går runt om den högs belägna byn i Alta Langa på 890 möh och genom byarna S. Benedetto Belbo, Mombarco and några andra mindre byar längs floden Belbo. Vid lunchtid tar vi en paus från vandringen och besöker Mombarcaro. Hos den Slow-food certifierade ostproducenten bjuds på lokala ostar samt tilltugg. (Ingår frukost-ostprovning med tilltugg-middag)

Längd: 10 km Höjdvariation: Uppför 400 m

Dag 4 Ledig dag

Dag 5 Vinvandring Barbaresco – Neive

Idag gör vi ytterligare en vinvandring i området. Vi börjar i vinstaden Barbaresco och fortsätter vår vandring till byn Neive som nyligen kommit på listan över de vackraste medeltidsstäderna. Här kommer vi äta lunch på en lokal restaurang, naturligtvis med ett glas Barbaresco till maten. (Ingår frukost-lunch-middag)

Längd: 6 km Höjdvariation: Uppför 270 m

Dag 6 Vandring Roddi med Tryffeljakt

Idag får vi lära oss lite om tryffeln. Det finns ett flertal arter, men det är den vita tryffeln från Albaområdet som anses ”bäst” och den är också den dyraste. Vi börjar vår vandring i medeltidsstaden Roddi och tar en kort titt på den medeltida byn och dess slott. Vi strövar sedan vidare i lugn takt mot den lilla byn Verduno. Här får vi möta ”il Trifalao” (tryffeljägaren) och hans specialtränade hund, när de letar efter tryffel. Till lunch dukar sedan våra guider upp en picknick med lokala produkter. Vandringen går vidare genom vinfält och dagen avslutas i La Morra. Är vädret vackert har man en fin vy över Alperna och dess landskap. (Ingår frukost-picknicklunch-middag)

Längd: 11 km Höjdvariation: Uppför 400 m

Dag 7 Avresa efter frukost

Väderkalender