Vandringsweekend till Madonna di Campiglio | WI-Resor

Piemonte Italien Lättare vandring med ost & vin

Vandringsresan tar oss till mat- och vinregionen Piemonte och landskapet runt Alba. Vi upplever denna vackra del av Italien under fyra dagar. Vandringsnivån är vad vi benämner ”Lätt & Lagom”, vilket innebär att vandringarna är av en lättare nivå i lugnare takt. Under våra dagsetapper går vi i ett underskönt landskap med böljande vinfält, slott och små byar. Här startade Slow Food-rörelsen. Hit kommer mat- och vinnjutare från hela världen, bland annat för att prova på den exklusiva vita tryffeln och några av världens bästa viner, såsom Barolo och Barbaresco. Området är även känt för sina charmerande byar och en spännande historia. Det var här som enandet av Italien startade. Då det gäller det piemontesiska köket är området känt för sin höga matkvalitet, där maten är lite mer robust än den traditionella syditalienska maten. Regionen har även ett stort antal restauranger med stjärnor i Guide Michelin. Detta är en Lätt & Lagom vandring för dig som vill ta det lite lugnare.

Piemontes bästa

 • Vinerna från Barolo
 • Utsikten över vinkullarna från hotellets terrass
 • Smakupplevelser av lokala produkter & det piemontesiska köket
 • Den medeltida staden Alba
 • Vandring mellan vingårdar
 • Spumante provning i Asti

Kommer snart

Avgång
Kommer snart Anmäl intresse
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda– Milano tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Tillgång till hotellets pool (öppen vid vackert väder)
 • Frukostbuffé
 • Tre fyrarättersmiddagar exklusive dryck
 • Välkomstdrink
 • Spumanteprovning
 • En vinprovning med tilltugg
 • En ostprovning med tilltugg/lokala produkter
 • Lättare lunch/picknick/provsmakning av lokala produkter
 • Grappaprovning
 • Två dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 2 200 kronor (Comfort double för eget bruk)
 • Tillägg balkong 500 kronor/person vid del i dubbel (Superiore)
 • Eventuell dricks tillkommer
 • Obs resan är 3 nätter/4 dagar, hemkomst är dock efter midnatt mellan 29:e och 30:e april.

Boende

 • Hotel Antico Podere Tota Virginia

  Fyrstjärniga Hotel Antico Podere Tota Virginia har ett vackert läge inte långt från den kända vinbyn Barolo. Från hotellets terrass har man en fantastisk utsikt över det böljande landskapet. Hotellet går i en rustik men elegant stil och har tretton rum, med eller utan balkong.

  Varje kväll serveras vi kulinariska, lokala specialiteter och naturligtvis kan vi välja ett gott vin från hotellets imponerande vinlista. Är vädret fint finns också hotellets pool att tillgå. På den lediga dagen rekommenderar vi ett besök i den eleganta medeltidsstaden Alba.

Vandringsprogram

Detta är en sk Lätt & Lagom-vandring vilket innebär att vandringarna är av lättare karaktär, men man ska veta att de till stor del går i kuperad terräng. Antalet höjdmeter överstiger inte 400 höjdmeter utan oftast mindre. Detta innebär dock enstaka inslag av lite brantare backar, så grundkondition krävs för att man ska njuta av resan. Längden varierar mellan tre till fyra timmar per dag. Det finns få preparerade leder och vandringarna går mestadels bland Piemontes kullar och vingårdar, på grus- och asfaltsvägar eller genom vinfält och hasselnötsskogar. Det är en vandringsresa (Obs ej promenader), men där vi tar oss tid att insupa det vackra landskapet och njuta av de lokala produkterna.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Vandring Lätt & Lagom:

Det här är vandringsresorna för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver viss grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds. Det är dock fortfarande en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

Observera att ordning och program kan ändras pga av väder och annat.

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst – Canelli (spumanteprovning) – Hotell

Vi landar i Milano och sätter kurs söderöver till Astiprovinsen och till Canelli med sina kullar där muscatodruvan växer. Här föddes spumanten, det italienska mousserande vinet för 150 år sedan. Vi besöker en av de många vinkällarna för att provsmaka denna ädla dryck. Vi åker sedan vidare till hotellet, där vi ska bo de kommande nätterna. Hotel Antico Podere Tota Virginia har ett vackert läge inte långt från den kända vinbyn Barolo (Ingår välkomstdrink-middag)

 

Dag 2 Vinvandring till Barolo

Dagens vandring är en kortare vandring. Vi startar i charmiga La Morra, områdets högst belägna by. Från ”Belvedere” har man en strålande utsikt över de kringliggande kullarna och de små byarna. Vi vandrar i sakta mak nedför på grusvägar genom vinodlingarna och sydöst över. Här odlas främst blå druvor och framför allt nebbiolodruvan som man sedan gör de välsmakande och exklusiva vinerna Barolo och Barbaresco av. Vi passerar bl a ”Barolo Chapel innan vi når den lilla kända vinbyn Barolo efter cirka tre timmar. Här ges möjlighet att själv upptäcka byn (ett tips är att besöka vinmuseet), men vi kommer även att ha en vinprovning hos en av Barolos vinproducenter. (Ingår frukost-vinprovning med tilltugg-middag)

Längd: 5 km Höjdvariation: Uppför 110 m

Dag 3 Alta Langa med ostprovning

Idag besöker vi området Alta Langa som bland annat är otalad för sin ost. Här möter vi en annan typ av landskap, lite mer vilt och på lite högre höjd än de övriga dagarna. Här finner man de karaktäristiska hasselnötsskogarna blandat med ek och området är känt för sina bakverk med hassselnötter.Vi vandrar från Benevello till Lequio Berria, en vacker panoramaväg över fält och genom hasselnötsskogar. Vi fortsätter till byn Bossolasco där ostproducenten Giuseppe guidar oss genom sina ostar. (Ingår frukost-ostprovning med tilltugg-middag)

Dag 4 Alba – grappaprovning – Hemresa

Efter frukost beger vi oss till staden Alba, den vita tryffelns stad. Här finns världens äldsta tryffelmarknad och varje år i oktober hålls den årliga tryffelmässan. Alba är också en elegant medeltidsstad, känd som “De hundra tornens stad”. Här ges tid att ströva omkring på egen hand innan vi far vidare för besök hos en av regionens grappaproducenter. Sedan är det dags att bege sig mot flygplatsen.

Väderkalender

Relaterade resor

 • ItalienLätt & Lagom Piemonte

  Det här är vandringsresan för dig som älskar italiensk mat och gärna rör på dig till fots i behagligt tempo bland Piemontes kullar, vingårdar, vinfält och hasselnötsskogar. På utflyktsprogrammet står allt från vin- och ostprovning till tryffeljakt. Vi bor fyrstjärnigt bland vinkullarna utanför Alba.

  Kommer snart
 • ItalienWeekendLätt & Lagom Toscana

  Vårt mål är Toscana, Italiens hjärta och känt för sitt sköna landskap och sin gastronomi. En trakt med kullar täckta av vinrankor, olivträd, cypresser och solrosor med inslag av gamla medeltids- och renässansstäder tronande på någon höjd.

  5 dagar från 12 975 SEK
 • ItalienWeekend Cinque Terre

  Välkommen att följa med på denna unika långweekendresa till världsberömda Cinque Terre, framtagen tillsammans med WI Resors lokalguide på plats. Under vandringsresan kombinerar vi tre heldagsvandringar med mat- och vinupplevelser samt en båttur från Portofino.

  Kommer snart