Vandringsresor weekend till Piemonte med WI-Resor

Piemonte Italien Lättare vandring med ost & vin

Vandringsresan tar oss till mat- och vinregionen Piemonte och landskapet runt Alba. Vi upplever denna vackra del av Italien under fyra dagar. Vandringsnivån är vad vi benämner ”Lätt & Lagom”, vilket innebär att vandringarna är av en lättare nivå i lugnare takt. Under våra dagsetapper går vi i ett underskönt landskap med böljande vinfält, slott och små byar. Här startade Slow Food-rörelsen. Hit kommer mat- och vinnjutare från hela världen, bland annat för att prova på den exklusiva vita tryffeln och några av världens bästa viner, såsom Barolo och Barbaresco. Området är även känt för sina charmerande byar och en spännande historia. Det var här som enandet av Italien startade. Då det gäller det piemontesiska köket är området känt för sin höga matkvalitet, där maten är lite mer robust än den traditionella syditalienska maten. Regionen har även ett stort antal restauranger med stjärnor i Guide Michelin. Detta är en Lätt & Lagom vandring för dig som vill ta det lite lugnare.

Piemontes bästa

 • Vinerna från Barolo
 • Utsikten över vinkullarna från hotellets terrass
 • Smakupplevelser av lokala produkter & det piemontesiska köket
 • Den medeltida staden Alba
 • Vandring mellan vingårdar
 • Spumante provning i Asti
Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
26 april 2019  Visa flyg 4 dagar 12 975 SEK Lätt & lagom
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - Milano Linate Fredag 09.30-12.10 Milano Malpensa - Stockholm Arlanda (via Köpenhamn) Måndag 20.05-22.05/22.55-00.10 Utresa: 2 tim 40 min utresa, hemresa: 4 tim 5 min SAS

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda– Milano tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Fri tillgång till hotellets pool (öppen vid vackert väder)
 • Frukostbuffé
 • Tre fyrarätters middagar exklusive  måltidsdryck
 • Välkomstdrink
 • Spumanteprovning
 • En vinprovning med tilltugg
 • En ostprovning med tilltugg/lokala produkter
 • Lättare lunch/picknick/provsmakning av lokala produkter
 • Grappaprovning
 • Två dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 2 200 kronor (Comfort dubbel för eget bruk) Tillägg för övriga rumskategorier kontakta WI-Resor
 • Tillägg balkong 500 kronor/person vid del i dubbel (Superiore)
 • Eventuell dricks tillkommer
 • Obs resan är 3 nätter/4 dagar, hemkomst är dock efter midnatt mellan 29:e och 30:e april.

Boende

 • Hotel Antico Podere Tota Virginia

  Fyrstjärniga Hotel Antico Podere Tota Virginia har ett vackert läge inte långt från den kända vinbyn Barolo. Från hotellets terrass har man en fantastisk utsikt över det böljande landskapet. Hotellet går i en rustik men elegant stil och har tretton rum, med eller utan balkong.

  Varje kväll serveras vi kulinariska, lokala specialiteter och naturligtvis kan vi välja ett gott vin från hotellets imponerande vinlista. Är vädret fint finns också hotellets pool att tillgå. På den lediga dagen rekommenderar vi ett besök i den eleganta medeltidsstaden Alba.

Vandringsprogram

Detta är en sk Lätt & Lagom-vandring vilket innebär att vandringarna är av lättare karaktär, men man ska veta att de till stor del går i kuperad terräng. Antalet höjdmeter överstiger inte 400 höjdmeter utan oftast mindre. Detta innebär dock enstaka inslag av lite brantare backar, så grundkondition krävs för att man ska njuta av resan. Längden varierar mellan tre till fyra timmar per dag. Det finns få preparerade leder och vandringarna går mestadels bland Piemontes kullar och vingårdar, på grus- och asfaltsvägar eller genom vinfält och hasselnötsskogar. Det är en vandringsresa (Obs ej promenader), men där vi tar oss tid att insupa det vackra landskapet och njuta av de lokala produkterna.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Vandring Lätt & Lagom:

Det här är vandringsresorna för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver viss grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds. Det är dock fortfarande en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst – Canelli (spumanteprovning) – Hotell

Vi landar i Milano och sätter kurs söderöver till Astiprovinsen och till Canelli med sina kullar där muscatodruvan växer. Här föddes spumanten, det italienska mousserande vinet för 150 år sedan. Vi besöker en av de många vinkällarna för att provsmaka denna ädla dryck. Vi åker sedan vidare till hotellet, där vi ska bo de kommande nätterna. Hotel Antico Podere Tota Virginia har ett vackert läge inte långt från den kända vinbyn Barolo (Ingår välkomstdrink-middag)

Dag 2 Vinvandring till Barolo

Dagens vandring är en kortare vandring. Vi startar i charmiga La Morra, områdets högst belägna by. Från ”Belvedere” har man en strålande utsikt över de kringliggande kullarna och de små byarna. Vi vandrar i lugn takt nedför på grusvägar genom vinodlingarna och sydöst över. Här odlas främst blå druvor och framför allt nebbiolodruvan som man sedan gör de välsmakande och exklusiva vinerna Barolo och Barbaresco av. Vi passerar bl a ”Barolo Chapel innan vi når den lilla kända vinbyn Barolo efter cirka tre timmar. Här ges möjlighet att själv upptäcka byn (ett tips är att besöka vinmuseet), men vi kommer även att ha en vinprovning hos en av Barolos vinproducenter. (Ingår frukost-vinprovning med tilltugg-middag)

Längd: 5 km Höjdvariation: Uppför 110 m

Dag 3 Alta Langa med ostprovning

Idag besöker vi området Alta Langa som bland annat är känt för sin ost. Här möter vi en annan typ av landskap, lite mer vilt och på lite högre höjd än de övriga dagarna. Här finner man de karaktäristiska hasselnötsskogarna blandat med ek och området är känt för sina bakverk med hassselnötter. Leden går runt om den högs belägna byn i Alta Langa på 890 möh och genom byarna S. Benedetto Belbo, Mombarco and några andra mindre byar längs floden Belbo. Vid lunchtid tar vi en paus från vandringen och besöker Mombarcaro. Hos den Slow-food certifierade ostproducenten bjuds på lokala ostar samt tilltugg. (Ingår frukost-ostprovning med tilltugg-middag)

Längd: 10 km Höjdvariation: Uppför 400 m

Dag 4 Alba – grappaprovning – Hemresa

Efter frukost beger vi oss till staden Alba, den vita tryffelns stad. Här finns världens äldsta tryffelmarknad och varje år i oktober hålls den årliga tryffelmässan. Alba är också en elegant medeltidsstad, känd som “De hundra tornens stad”. Här ges tid att ströva omkring på egen hand innan vi far vidare för besök hos en av regionens grappaproducenter. Sedan är det dags att bege sig mot flygplatsen.

Väderkalender