Vandringsresor till Kroatien, Dalmatien med WI-Resor

Dalmatien Kroatien Weekendvandring på Kroatiens storslagna riviera

Det är lätt att bli förtjust i denna intagande kust med sina härliga stränder, lummiga grönska, höga berg och det behagliga medelhavsklimatet. Vi bor bekvämt i Markarska på ett mycket omtyckt hotell vid strandpromenaden med storslagen utsikt över berg och hav. Det kristallklara vattnet inbjuder till bad samtidigt som bergen och omgivningarna erbjuder kustnära vandring eller varierande stigar i bergen. Den dalmatiska kusten följer det Adriatiska havet i sydvästra Kroatien. I bakgrunden reser sig det ståtliga bergsmassivet Biokovo med en av Kroatiens högsta toppar, Sveti Jure 1 762 meter över havet. Vi upplever en genuin medelhavskänsla då vi strosar på den charmiga strandpromenaden och kanske dricker något på ett av de många kaféerna.

Dalmatiens bästa

 • Hotell beläget på strandpromenaden
 • Genuina byar med slingrande gränder
 • Kristallklart turkosblått vatten
 • Närhet både till stränder och berg
Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
27 april 2019  Visa flyg 5 dagar 11 575 SEK
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm/Arlanda-Split Lördag 07:35-10.20 Split-Stockholm/Arlanda Onsdag 13.00-15.40 Cirka 2,40 tim Norwegian DY4337/DY4338

Flyg från Kastrup eller Landvetter på förfrågan och mot tillägg. Transfer på egen bekostnad till/från hotellet om flygtiderna inte passar busstransfern för Stockholmsflyget.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Split tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Tre flerrättersmiddagar och en lunch/middag exklusive dryck
 • Tillgång till hotellets pool
 • Fyra dagar guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 750 kronor (dubbelrum för eget bruk. Obs begränsat antal)
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Osejava

  Vi bor på fyrstjärniga Hotel Osejava i Makarska, cirka en timme söder om Split, vid foten av det majestätiska Biokovo. Det är ett modernt hotell med trevligt inredda rum och ett perfekt läge i slutet av strandpromenaden med en strålande utsikt över bergen. Frukostbuffén och middagarna serveras i restaurangen. Nytt för många är att 

  det kroatiska köket har hämtat viss inspiration från Italien, men är av en mer rustik och bastant karaktär med stora regionala skillnader. Förutom flera sällskapsutrymmen har hotellet en utomhuspool. Det finns även en liten stenstrand strax nedanför hotellet, perfekt för ett sent eftermiddagsdopp efter dagens vandring.

Vandringsprogram

Här finns leder i olika svårighetsgrad, dock inte så många av de allra lättaste vandringarna. Underlaget är ofta stenigt vilket kräver en viss vaksamhet. Ankomstdagen gör vi en kortare vandring längs stranden för de som vill. De andra dagarna åker vi buss för att ta oss till startpunkten. För det mesta (garanterad då gruppen överstiger 15 personer) har du också möjlighet att välja mellan en enklare och en tuffare tur.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst Split och Makarska

Transfer från flygplats till hotellet längs den vackra kustvägen. Check-in och för de som vill gör vi en kortare vandring längs havet på eftermiddagen innan det är dags för  välkomst- & informationsmöte på kvällen och middag på hotellet.

Dag 2 Biokovo med mindre byar

Vi börjar lite lugnt denna dag och vandrar alla tillsammans i omgivningarna nära Makarska. Vi startar vår vandring i Tučepi och vandrar sedan genom äldre bebyggelse och byar som Srida Sela, Podpeć, Kotšina och Makar till Makarska. I byn Kotšina passerar en botanisk trädgård och en antik borg. 

Dag 3 Biokovo med Vosac & Sv. Jure (1762 möh)

Biokovo är den bergskedja som följer kusten och här gör vi flera vandringar. Idag vandrar den ena gruppen den populära leden upp till den kända toppen Vošac, en vandring med mycket stigning men vi belönas med fantastiska vyer. Den andra gruppen vandrar i hjärtat av Biokovos naturpark med start vid fjällstugan vid Sveti Jure. Medellätt vandring med både en del upp- och nedför. Dagens vandringar anses av många som en av resans höjdpunkter. Under dessa turer har vi en underbar utsikt över havet och vi vandrar bitvis genom barrskog och öppna slätter. Naturen uppe på den högre höjden runt Sveti Jure på 1762 möh, skiljer sig från den vid kusten och även temperaturen och ”årstiden”. Här uppe är våren inte lika långt kommen som nere på havsnivå.

Dag 4 Omiška Dinara

Vi börjar dagen med en titt på den lilla staden Omiš, som ligger halvvägs mellan Makarska och Split. Omiš är en vacker medelhavsstad som är lokaliserad där floden Cetina mynnar ut i havet och staden är omgiven av djupa raviner. Vi hinner kanske med en kaffe i gamla stan innan vi börjar dagens vandring. Ena gruppen startar dagens tur i Cetina canyon för att vandra upp till stadens fästning, medan den andra gruppen tar en kort busstur till byn Borak. Från Ĉeĉuci följer båda grupperna sedan samma stig till byn Podašpilje. Efter den lite branta uppstigningen belönas båda grupperna med fantastiska vyer över bl a Omis och hela kusten. Vi kommer sedan att äta sen lunch i Radmanove Mlince restaurang, där de serverar lokala rätter precis vid floden. Dagens höjdpunkter är Fortica fästningen, antika byar och fantastiska vyer.

Dag 5 Avresa

Avresa mot flygplatsen för vidare resa mot Arlanda. Färdledare meddelar avresetid.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Väderkalender

Relaterade resor

 • Kroatien Dalmatien

  Räkna med att bli förälskad i Kroatien under denna minnesvärda vandringsresa. Dalmatiens kust bjuder på härliga stränder, lummiga grönska, höga berg och ett behagligt medelhavsklimat. Vårt  hotell Osejava ligger centralt i Makarska med det kristallklara havet som närmsta granne.

  8 dagar från 13 990 SEK
 • ItalienWeekend Cinque Terre

  Välkommen att följa med på denna unika långweekendresa till världsberömda Cinque Terre, framtagen tillsammans med WI Resors lokalguide på plats. Under vandringsresan kombinerar vi tre heldagsvandringar med mat- och vinupplevelser samt en båttur från Portofino.

  5 dagar från 12 990 SEK
 • SpanienWeekend Mallorca

  Upptäck ett Mallorca du inte visste fanns under en oförglömlig weekendvandring! Några vandringar tar oss upp bland de högsta topparna och andra leder oss genom mandelträd, olivlundar och charmiga byar.

  5 dagar från 11 950 SEK