Vandringsresor till Ischgl, Alperna, Österrike med WI-Resor

Ischgl Österrike En höjdare med vackra alpvandringar och elegant hotell

En “må bra-resa” för dig som vill komma riktigt nära den fascinerande naturen i Alperna. Här varvas oförglömliga naturscenerier med sköna vandringar och härlig alpluft. Vi bor i den charmiga lilla alpbyn Ischgl på cirka 1 400 meter höjd. Här möts de mäktiga bergsmassiven Samnaun, Verwall och Silvretta vilket skapar mängder av olika vandringsalternativ. 

Området är mycket populärt för vandring och erbjuder allt från idyllisk lättvandring till krävande långturer. Med Silvrettakortet går det bra till utnyttja linbanor och bussar i hela dalen. Då Ischgl ligger precis vid Österrikes gräns till Schweiz så kan man enkelt göra en utflykt till Samnaun i Schweiz som är mycket populärt. Där går det bra att handla tullfria varor eller bara äta lunch eller ströva omkring.

Yoga och vandra 13-20/7 2021:
Kombinera vandringar med avstressande yogapass, samtidigt som vi njuter av den friska alpluften. Man måste inte vara en av yogautövare utan passen är anpassade för att alla ska kunna vara med. Yogapassen (sex stycken) är vanligtvis 50 minuter långa och det är mestadels morgonpass inom frukost. Vår yogainstruktör är utbildad i Hatha yoga, men våra yogapass är anpassade efter att vår grupp samt med en del fokus på andning. Yogapassen sker i hotellets dedikerade yogasalen eller utomhus om vädret tillåter. Vill man inte yoga alla dagar, går det naturligtvis bra att avstå, men man betalar ett yogatillägg för veckan.

I tillägget ingår 6 st yogapass (planerat 4 morgonpass och 2 eftermiddagspass, ej ankomst eller avresedag).
För yogapassen rekommenderar vi lössittande kläder. Yogamatta finns på plats och ingår, men man kan naturligtvis ta med egen matta om man vill.

När du bokar denna resa så bokar man vandringsresa Ischgl som vanligt, och väljer i bokningsprocessen "yogatillägg" (går endast att välja för avresor med datum 14/7 2020 & 13/7 2021). På det sättet vet vi att du har bokat vandring med yoga (det finns ett maxantal.)

Singelresa Ischgl med vandring och yoga erbjuds 6-13/7 2021, läs mer här.

Ischgls bästa

 • Nyrenoverat hotell
 • Stor spa-avdelning
 • Svårslagen klassiker
 • Mysigt läge mitt i byn
 • Yoga-tillägg utvalda datum

Avgångar

29 juni 2021

/ 8 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 29 jun 00:00 - 00.00
München - Stockholm Arlanda 6 juli 00:00 - 00:00
15 450 SEK 10+ platser kvar Boka resa

13 juli 2021

/ 8 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 13 jul 00:00 -
München - Stockholm Arlanda 20 juli 00:00 - 00.00
15 450 SEK 10+ platser kvar Boka resa

20 juli 2021

/ 8 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 20 jul 00:00 - 00:00
München - Stockholm Arlanda 27 juli 00:00 - 00.00
15 450 SEK 10+ platser kvar Boka resa

31 augusti 2021

/ 8 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 31 aug 00:00 - 00:00
München - Stockholm Arlanda 7 september 00:00 - 00.00
15 450 SEK 10+ platser kvar Boka resa

Observera att datum för 2021 är preliminära. Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfertid från Münchens flygplats till Ischgl ca 3 timmar exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt superior hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets spa-avdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Silvrettakortet – för linbanor och bussar i hela dalen
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation
  • (ca 681 kg CO2e/pers = 88 kr)

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 1 000 kr
 • Yogatillägg (6 pass) på resorna 14-21/7 2020 & 13-20/7 2021: 950 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Post

  • Fine dining på Hotel Post

  Vi bor på anrika Hotel Post som är ett fyrstjärnigt superior hotell med mycket hög standard och byggt enligt Feng Shui principer. Under 2018 har hotellet genomgått en helrenovering med ny stil på både rum, spa och allmänna utrymmen. Till frukost möts vi av en mycket omfattande frukostbuffé så att du står dig väl på vandringen. På kvällarna njuter vi av femrätters middagar och kanske ett gott vin från deras egna vinkällare.

  Hotel Post kan utan att skämmas kalla sig för ett gediget spa-hotell. Deras spa-avdelning har efter renoveringen vuxit till 1 500 m². I deras nya "Sauna-world" kan du välj mellan flera olika bastualternativ bla finsk bastu och ångbastu. Det finns också bubbelbad och en fantastisk härlig pool. Dessutom finns det möjlighet att boka ett 30-tal olika behandlingar, allt från vanlig massage till ansiktbehandlingar av olika slag.

Vandringsprogram

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl.a. med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Veckan bjuder på en varierad vandring, på både lägre och högre höjd och ni har möjlighet att välja mellan en guidad vandring med lite “lättare” tempo och en lite “tuffare”. Det går också bra att vandra på egen hand på leder som vi kan rekommendera. På vilodagen föreslår vi en utflykt till det tullfria Samnaun i Schweiz eller varför inte utnyttja Silvrettakortet och göra någon annan utflykt i dalen.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar:

Silvrettamassivet

En dag åker vi med buss till det högalpina Silvrettamassivet som är mycket vackert och mäktigt med toppar över 3000 möh. Vi gör en  vandring längs "sommerweg"  till Wiesbadener Hütte. Längst in i dalen har vi utsikt mot glaciären Piz Buin.  På hütten  äter vi en välsmakande lunch med utsikt över det storslagna landskapet.

Zeinisjochhaus – Heilbronner Hütte

Med lokalbuss tar man sig till Kops-Stausse och Zeinisjochhaus. Härifrån börjar vandringen på grusstigar där man efter en stund passerar Verbellaalpe, en sommaröppen fäbod, en så kallad alm. Här kan man pröva almens färska mjölk om man vill ta en paus. Vandringen fortsätter uppåt i dalgången och sista biten blir lutningen brant men på en bred grusstig. Väl uppe på Heilbronner Hütte finns det flera rätter att välja på för den hungrige.

Kappl – Niederelbehütte

Från Kappl tar man linbanan upp till Dias 1863 möh. Första delen av vandringen går i lättare terräng i skogen, men efter en bit med brant stigning, så kommer man upp över trädgränsen. Här vandrar man på öppna alpsluttningar med mycket vacker utsikt. Bitvis är vandringen brant och stenig, men det finns alternativa vägar också. Väl framme vid Niederelbehütte 2310 möh brukar det smaka med något att dricka. Den som känner sig i form kan fortsätta upp till toppen Kappler Kopf med en magnifik utsikt.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Vi har haft en underbar vecka och är väldigt nöjda. Resan har absolut motsvarat våra förväntningar! Tack!

  Eva Qwarfordt Olsson / Järfälla
 • Superbra att kombinera vandring med yoga

  Resenär, juli 2019
 • Mycket bra och riklig mat

  Jan-Erik Borg / Stockholm

Relaterade resor

 • Österrike Kitzbühel

  Följ med till Kitzbühel! Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Under vandringsresan erbjuder vi allt från lättare turer till mer avancerade leder.

  8 dagar från 15 950 SEK
 • Österrike Lech

  Upptäck Europas vackraste by under vår storslagna vandringsresa till Lech. Vi lovar blommande alpängar, panoramavyer, Apfelstrudels och bekvämt boende på ett handplockat, fyrstjärnigt hotell med härlig relax-avdelning.

  8 dagar från 16 990 SEK