Vandringsresa till Ischgl, Österrike Singelresa med WI-Resor

Ischgl Österrike Vandringsresor i Österrike för dig som reser ensam

En “må bra-resa” för dig som vill komma riktigt nära den fascinerande naturen i Alperna. Här varvas oförglömliga naturscenerier med sköna vandringar och härlig alpluft. Vi bor i den charmiga lilla alpbyn Ischgl på cirka 1 400 meter höjd. Här möts de mäktiga bergsmassiven Samnaun, Verwall och Silvretta vilket skapar mängder av olika vandringsalternativ. 

Området är mycket populärt för vandring och betal allt från idyllisk lättvandring till krävande långturer. Med Silvrettakortet går det bra till utnyttja linbanor och bussar i hela dalen. Då Ischgl ligger precis vid Österrikes gräns till Schweiz så kan man med Silvrettakortet enkelt göra en utflykt till Samnaun i Schweiz som är mycket populärt. Där går det bra att handla tullfria varor eller bara äta lunch eller ströva omkring.

Singelresa Yoga och vandra 6-13/7 2021: 
Kombinera vandringar med avstressande yogapass, samtidigt som vi njuter av den friska alpluften. Man måste inte vara en av yogautövare utan passen är anpassade för att alla ska kunna vara med. Yogapassen (sex stycken) är vanligtvis 50 minuter långa och det är mestadels morgonpass inom frukost. Vår yogainstruktör är utbildad i Hatha yoga, men våra yogapass är anpassade efter att vår grupp samt med en del fokus på andning. Yogapassen sker i hotellets dedikerade yogasalen eller utomhus om vädret tillåter. Vill man inte yoga alla dagar, går det naturligtvis bra att avstå, men man betalar ett yogatillägg för veckan.

I tillägget ingår 6 st yogapass (planerat 4 morgonpass och 2 eftermiddagspass, ej ankomst eller avresedag).
För yogapassen rekommenderar vi lössittande kläder. Yogamatta finns på plats och ingår, men man kan naturligtvis ta med egen matta om man vill.

När du bokar denna resa så bokar du singelresa Ischgl som vanligt, men väljer i bokningsprocessen "yogatillägg" (går endast att välja för avresa med datum 7/7 2020 & 6/7 2021). På det sättet vet vi att du har bokat vandring med yoga (det finns ett maxantal.)

Vandringresa Ischgl (ej singelresa) med yoga erbjuds 13-20/7 2021, läs mer här.

Ischgls bästa

 • Många markerade vandringsleder
 • Nyrenoverat hotell - mycket hög standard
 • Mysigt läge i den charmiga alpbyn
 • Bra restaurang med god mat
 • Yoga-tillägg på utvalda datum

Avgångar

6 juli 2021

/ 8 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 6 jul 00:00 - 00:00
München - Stockholm Arlanda 13 juli 00:00 - 00:00
15 450 SEK 10+ platser kvar Boka resa

27 juli 2021

/ 8 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - München 27 jul 00:00 - 00:00
München - Stockholm Arlanda 3 augusti 00:00 - 00.00
15 450 SEK 10+ platser kvar Boka resa

Observera att datum för 2021 är preliminära. Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfertid från Münchens flygplats till Ischgl ca 3 timmar exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets relax-avdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Silvrettakortet – för linbanor och bussar i hela dalen
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation
  • (ca 681 kg CO2e/pers = 88 kr)

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 1 000 kronor
 • Yogatillägg (6 pass) på resorna 7-14/7 2020 & 6-13/7 2021: 950 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Post

  • Fine dining på Hotel Post

  Vi bor på anrika Hotel Post som är ett fyrstjärnigt superior hotell med mycket hög standard och byggt enligt Feng Shui principer. Under 2018 har hotellet genomgått en helrenovering med ny stil på både rum, spa och allmänna utrymmen. Till frukost möts vi av en mycket omfattande frukostbuffé så att du står dig väl på vandringen. På kvällarna njuter vi av femrätters middagar och kanske ett gott vin från deras egna vinkällare.

  Hotel Post kan utan att skämmas kalla sig för ett gediget spa-hotell. Deras spa-avdelning har efter renoveringen vuxit till 1 500 m². I deras nya "Sauna-world" kan du välj mellan flera olika bastualternativ bla finsk bastu och ångbastu. Det finns också bubbelbad och en fantastisk härlig pool. Dessutom finns det möjlighet att boka ett 30-tal olika behandlingar, allt från vanlig massage till ansiktbehandlingar av olika slag.

Vandringsprogram

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl.a. med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Veckan bjuder på en varierad vandring, på både lägre och högre höjd och ni har möjlighet att välja mellan en guidad vandring med lite “lättare” tempo och en lite “tuffare”. Det går också bra att vandra på egen hand på leder som vi kan rekommendera. På vilodagen så föreslår vi en utflykt till det tullfria Samnaun i Schweiz eller varför inte utnyttja Silvrettakortet och göra någon annan utflykt i dalen.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar:

Silvrettamassivet

En dag åker vi med buss till det högalpina Silvrettamassivet som är mycket vackert och mäktigt med toppar över 3000 möh. Vi gör en vandring till Wiesbadener Hütte, där vi äter en välsmakande lunch strax inpå de spektakulära glaciärerna och det storslagna landskapet.

 

Kappl – Niederelbehütte

Från Kappl tar man linbanan upp till Dias 1863 möh. Första delen av vandringen går i lättare terräng i skogen, men efter en bit med brant stigning, så kommer man upp över trädgränsen. Här vandrar man på öppna alpsluttningar med mycket vacker utsikt. Bitvis är vandringen brant och stenig, men det finns alternativa vägar också. Väl framme vid Niederelbehütte 2310 möh brukar det smaka med något att dricka. Den som känner sig i form kan fortsätta upp till toppen Kappler Kopf med en magnifik utsikt.

Zeinisjochhaus – Heilbronner Hütte

Med lokalbuss tar man sig till Kops-Stausse och Zeinisjochhaus. Härifrån börjar vandringen på grusstigar där man efter en stund passerar Verbellaalpe. Här kan man pröva almens egne mjölk om man vill ta en paus. Vandringen fortsätter uppåt i dalgången och sista biten blir lutningen brant men på en bred grusstig. Väl uppe på Heilbronner Hütte finns det flera rätter att välja på för den hungrige.

 

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Får träffa mycket trevliga människor och få nya vänner, singelresor är jättebra!

  Eva Sjödin Nejderyd / Gävle
 • Hotellet är nog det bästa jag varit på med bastu, personalens bemötande och härliga rum. Guiderna och vandringarna har varit helt otroliga."

  Frida Elleskog / Åkersberga

Relaterade resor

 • ÖsterrikeSingelresa Kitzbühel

  Singelresa för dig som vill uppleva Kitzbüheler Alpen på två ben. Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Välj mellan allt från lättare turer till mer avancerade leder. Det här är ett äventyr du minns länge.

  8 dagar från 15 950 SEK
 • ÖsterrikeSingelresa Lech

  Ensamresenär och vandringssugen? Perfekt! Följ med WI-Resor till Lech i sommar. Vi lovar blommande alpängar, oförglömliga panoramavyer, bekvämt boende på ett fyrstjärnigt hotell samt en och annan Apfelstrudel.

  8 dagar från 16 990 SEK
 • ItalienSingelresa Val Gardena

  En unik singelresa för dig som vill uppleva Dolomiternas dramatiska landskap med höga berg och blomstrande alpängar med betande kor och hästar. Vi vandrar varje dag, bor fyrstjärnigt och njuter av god mat.

  Kommande resa