Vandringsresor till Lech, Österrike med WI-Resor

Lech Österrike Storslagna vandringar i Österrikes blomsterprakt

Lech har korats till Europas vackraste by och det är lätt att förstå varför. Samtidigt som byn har behållit sin karaktär och vänliga charm, erbjuds man fantastiska naturupplevelser med typisk alpvegetation och vandringar över blommande ängar. I början av juli upplever vi den största blomningen med mängder av varierande alpflora. Byn, som ligger i en dal på 1 450 meters höjd, har cirka 250 kilometer markerade vandringsleder av växlande svårighetsgrad och flera toppar på över 2 500 meter. Vi bor på ett familjärt och mycket omtyckt hotell, Hotel Austria, som drivs av familjen Strolz. Detta är en Lätt & Lagom vandring för dig som vill ta det lite lugnare.

Lechs bästa

 • Den idylliska byn Lech
 • Hotellets charm och gästfrihet
 • Stort utbud av markerade leder för egna turer
 • Känt för sina blomstrande alpängar

Kommande resa

Snart bokningsbar, datum & pris preliminärt.

Observera att datum för 2021 är preliminära. Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från München flygplats till hotellet ca 3 timmar exklusive rast. 

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda-München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning
 • Fri tillgång till byns utomhuspool
 • Fem dagar guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Aktivitetskort – för linbanor, bussar med mera
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation
  • (ca 681 kg CO2e/pers = 88 kr)

Övrigt

 • Tillägg för del i lägenhet (med balkong) 1 000 kr/person
 • Enkelrumstillägg 1 000 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Austria

  Vi möts av en genuin och exklusiv alpkänsla på fyrstjärniga Hotel Austria. Det är den ­andra generationen av familjen Strolz som i dag driver­ hotellet. Detta bidrar till en personlig atmosfär. Den fräscha relaxavdelningen har en rofylld stämning med många alternativ såsom biosauna, bubbel­pool, olika sorters hälsobad, massage med mera. Pröva gärna den fina inomhuspoolen Alpin Bad, där man genom panoramafönsterna har en hänförande utsikt över de omkringliggande alptopparna. Efter en vandringsdag är det också skönt att koppla av på terrassen med en kall ”radler”.

  Vi bor i de trevligt inredda hotellrummen eller i lägenhetsrum med balkong. Dagarna börjar med en stärkande frukostbuffé och avslutas med en utsökt femrättersmiddag. Under veckan får vi bekanta oss med en väl utvald variation av vad det österrikiska köket har att erbjuda, men vi provar även andra rätter av hög standard från det internationella köket.

Vandringsprogram

Lech är ett resmål vi ofta rekommenderar om man aldrig har vandrat tidigare. Inte för att det inte finns utmanande vandringar, vilket det också gör, utan för att det finns en fantastisk fin infrastruktur för vandrare med både kabinbanor, liftar och speciella vandringsbussar. Vi har alltså möjlighet att göra oändligt många kombinationer under vår vecka tillsammans. 

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl a med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Vandringarna är 5-8 timmar långa inklusive pauser på alpängar och lunch på någon hütte. Vi kan också rekommendera flera alternativa vandringar för dig som hellre går på egen hand.

En anledning till att Lech har blivit så populärt även på somrarna är att byn verkligen har satsat på vandringsturister. De har bla specifika vandringsbussar som hämtar upp vandrare vid samlingsplatser utmed de många markerade vandringslederna.

Utöver WI-Resors guidade vandringar erbjuder turistbyrån s.k. temavandringar med bl a lokal historia, geologi och alpernas flora som teman. Dessa bokas på plats. Med aktivitetskortet har du fri tillgång till skogspoolen, som är vackert belägen i skogen ca 15 minuters promenad från hotellet. Här spenderar man gärna några timmar på den vandringsfria dagen.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Vandring Lätt & Lagom:

Det här är vandringsresorna för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver viss grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds. Det är dock fortfarande en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

 

 

Några smakprov på vandringar:

Körbersee

Vandringen börjar i Oberlech på 1 800 meters höjd dit vi tar oss med vandringsbuss eller kabinbana. Turen till Körbersjön är en något enklare vandring och väldigt vacker då vi vandrar i Auenfelderdalen på praktfulla alpängar. Här har du möjlighet att botanisera i den rika alpfloran som möter oss på sluttningarna. I slutet av dalen ligger Körbersee, där du kan avsmaka en ”apfelstrudel” på solterrassen. Efter pausen fortsätter vi vår vandring via Sonnenkopf ner till Hochtannbergpass.

Ravensbürger hütte

Vi tar oss uppåt i den vackra Stierlochdalen som varierar i branta och plana partier innan vi kommer fram till Stierlochjoch, varifrån vi har en enastående utsikt över Spullersjön. Inte långt därifrån ligger Ravensburger Hütte där vi tar en lunchpaus. Därefter vandrar vi runt Spullersjön där vi har en oslagbar panoramautsikt över Klosterdalen.

Bürstegg

Dagens vandring går över blomstrande alpängar i varierande kuperad terräng tills vi kommer fram till den lilla charmiga byn Bürstegg. I denna by bodde det så kallade Walserfolket, som för 600–700 år sedan brukade jorden och bedrev boskapsskötsel i bergen. Det äldsta huset i den lilla byn är från 1495. Vi fortsätter sedan vidare ner till Boden Alp (1 570 meter över havet), varifrån vandringsbussen tar oss tillbaka till Lech.

Med reservation för ändringar i programmet.

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Lech är ett utmärkt resmål som erbjuder många varierande vandringar. Fantastiska vyer och blomsterängar.

  Inger & Claes Göran Borg / Stockholm

Relaterade resor

 • ÖsterrikeSingelresa Lech

  Ensamresenär och vandringssugen? Perfekt! Följ med WI-Resor till Lech i sommar. Vi lovar blommande alpängar, oförglömliga panoramavyer, bekvämt boende på ett fyrstjärnigt hotell samt en och annan Apfelstrudel.

  8 dagar från 16 990 SEK
 • Österrike Lech

  Upptäck Europas vackraste by under vår storslagna vandringsresa till Lech. Vi lovar blommande alpängar, panoramavyer, Apfelstrudels och bekvämt boende på ett handplockat, fyrstjärnigt hotell med härlig relax-avdelning.

  8 dagar från 16 990 SEK
 • ÖsterrikeLätt & Lagom Galtür

  Vår unika resa till Galtür, i Österrikes Tyrolen bjuder på natursköna vyer, varierad vandring, fyrstjärnigt boende och välsmakande mat. Vi njuter av fantastiska vandringar på en nivå som är Lätt & Lagom, men som ändå erbjuder en storslagen bergsupplevelse!

  Kommande resa