Vandringsresor Tyrolen Österrike Alperna

Galtür Österrike Vandring i natursköna Tyrolen

Galtür, i Österrikes Tyrolen, är en by som ligger utomordentligt charmigt, längst upp i Paznaundalen nära gränsen till Schweiz. Här är dalen öppen och bred och redan i byn får vi fantastiska vyer. Somrarna präglas av ett lugnt tempo och människor som älskar att upptäcka de vackra omgivningarna till fots. Området är mycket populärt och just Galtür är en bra utgångspunkt för lättare vandringar. På vissa vandringar kommer vi upp till glaciärer och ser toppar på över 3000 meter som t.ex. Piz Buin.  Med det lokala lift- och busskortet kan vi utnyttja linbanor och bussar i hela dalen och på så sätt enkelt ta oss till och från våra dagsvandringar. Andra dagar utgår vi från hotellet morgonen eller vandrar tillbaka om eftermiddagen. Galtür ligger på 1584 meter över havet och har drygt 800 fast boende. Vårt anrika hotell ligger mitt i byn vid det lilla torget.

Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
4 juli 2019  Visa flyg 8 dagar 15 950 SEK Lätt & lagom
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - München Torsdag 11.50-14.00 München -Stockholm Arlanda Torsdag 13.00-16.40 Ca 2 tim 10 min Norwegian DY4501/DY4502
11 juli 2019  Visa flyg 8 dagar 15 950 SEK Lätt & lagom
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - München Torsdag 11.50-14.00 München-Stockholm Torsdag 14.30-16.40 Ca 2 tim 10 min Norwegian DY4501/DY4502

Avresa från Kastrup eller Landvetter på förfrågan och mot tillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan Stockholmsflyget landar och hemresa efter Stockholmsflygets avgång, för att kunna åka med vår busstransfer till/från Galtür. Transfer i restid från München flygplats till hotellet ca 3½ timmar exklusive rast.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell i sju nätter
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive måltidsdryck
 • Fri tillgång till hotellets spa-avdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Silvrettakortet – för linbanor och bussar i hela dalen
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 1 350 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Rössle

  Hotel Rössle är ett centralt litet personligt fyrstjärnigt superior hotell, som har sina anor från 1600-talet och har drivits i generationer av familjen Türtscher.

  Här möts vi av en österrikisk modern och traditionell arkitektur, med genuina och lokala materialval som ger en härlig atmosfär och en service som gör att vi känner oss varmt välkomna. Förutom charmiga sällskapsrum inomhus har hotellet också på sommaren trevliga loungemöbler utomhus där man gärna njuter av något kallt att dricka efter en dag i bergen. Innan middag hinner du också besöka den trivsamma spaavdelningen som har bastu, bubbelpool och en inomhuspool.

  Hotellets restaurang får mycket beröm för sin goda mat och varje kväll åtnjuter vi en femrätters middag. Hotellets kypare ger gärna rekommendationer från vinkällaren. Alla dubbelrum på hotellet har balkong och är ganska stora, ca 30 kvm och har en trivsam inredning med en liten sitthörna.

  Det finns möjlighet att uppgradera till deluxerum. Skillnaden är att dessa har nyligen renoverats så att inredningen känns modern, samt att balkongerna har söderläge. Även enkelrummen är stora, ca 20 kvm, och vissa har balkong i västläge.

Vandringsprogram

I Pazanaundalen har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Vår vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl a med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör. Veckan bjuder på en varierad vandring, på både lägre och högre höjd.

Lätt och lagom- Det här är en vandringsresa för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds per vandringsdag.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov från vandringen

Silvrettamassivet
Det högalpina Silvrettamassivet  är mycket vackert och mäktigt med toppar över 3000 möh. Vi gör en vandring längs Silvretta See och därefter vidare upp till Wiesbandener hütte. Här äter vi en välsmakande lunch strax inpå de spektakulära glaciärerna och det storslagna landskapet.

Alp Trida

Vi tar bussen till grannbyn Ischgl och tar liften upp till upp till Idjoch på ca 2500 höjdmeter. Gränsen till Schweiz går längs bergkammen och man har spektakulära vyer över bergsmassiven vida omkring. I dag vandrar vi på hög höjd men lättgångna stigar på delar av ”smuggler weg”, leden som en gång i tiden var en viktig led att smuggla varor mellan Schweiz och Österrike. På denna höjd är vid zonen för en av alpernas kändaste blomma- Edelweiss. Under säsong är chanserna stora att vi får syn på dessa näpna blommor längs vår vandring.  

Lareinalm och Wildpark
Denna dag vandrar vi från hotellet ett stycke in i Jamtaldalen och följer leden längs skogsstigar in i nästa dalgång som kallas för Lareintal. Här har vi vackra vyer upp i den djupa dalgången. Vi gör ett stopp vid Larein Alp där man än idag producerar alpost efter traditionella metoder och man kan naturligtvis provsmaka de delikata ostarna. Vi fortsätter ut ur dalen mot Wildpark i Mathon, en mindre park som har samlat några av Alpernas djurliv, som murmeldjur och gems. Efter ett lunchstopp kan man ta lokalbussen tillbaka till Galtür om man inte väljer att promenera hela vägen till hotellet.

Väderkalender

Relaterade resor

 • ÖsterrikeLätt & Lagom Lech

  Upptäck Europas vackraste by under vår storslagna vandringsresa till Lech. Vi lovar blommande alpängar, panoramavyer, Apfelstrudels och bekvämt boende på ett handplockat, fyrstjärnigt hotell.

  8 dagar från 15 790 SEK
 • ItalienLätt & Lagom Val Gardena

  Som en nyhet för sommaren 2019 erbjuds nu en vecka med tema "lätt & lagom" till ett av våra mest populära resmål Dolomiterna. Här finns vandringsleder på alla nivåer och vi når flera av områdets höjdpunkter, även via de lite enklare lederna.

  8 dagar från 16 990 SEK
 • ItalienLätt & Lagom Piemonte

  Det här är vandringsresan för dig som älskar italiensk mat och gärna rör på dig till fots i behagligt tempo bland Piemontes kullar, vingårdar, vinfält och hasselnötsskogar. På utflyktsprogrammet står allt från vin- och ostprovning till tryffeljakt. Vi bor fyrstjärnigt bland vinkullarna utanför Alba.

  7 dagar från 18 995 SEK