Vandringsresor Tyrolen Österrike Alperna

Galtür Österrike Vandring i natursköna Tyrolen

Galtür, i Österrikes Tyrolen, är en by som ligger utomordentligt charmigt, längst upp i Paznaundalen nära gränsen till Schweiz. Här är dalen öppen och bred och redan i byn får vi fantastiska vyer. Somrarna präglas av ett lugnt tempo och människor som älskar att upptäcka de vackra omgivningarna till fots. Området är mycket populärt och just Galtür är en bra utgångspunkt för lättare vandringar. På vissa vandringar kommer vi upp till glaciärer och ser toppar på över 3 000 meter som till exempel Piz Buin. Med det lokala lift- och busskortet kan vi utnyttja linbanor och bussar i hela dalen och på så sätt enkelt ta oss till och från våra dagsvandringar. Andra dagar utgår vi från hotellet morgonen eller vandrar tillbaka om eftermiddagen. Galtür ligger på 1 584 meter över havet och har drygt 800 fast boende. Vårt anrika hotell ligger mitt i byn vid det lilla torget.

Galtürs bästa

 • Byns vackra läge
 • Omtyckt och familjärt hotell
 • Stort utbud av vandringar
 • Hotellets goda mat

Avgångar

Transfer i restid från München flygplats till hotellet ca 3½ timmar exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets spa-avdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Silvrettakortet – för linbanor och bussar i hela dalen
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg standard: 1 350 kronor
 • Enkelrumstillägg deluxe (Nova): 2 000 kr
 • Tillägg dubbelrum deluxe (Nova) 1 500 kr/person
 • Eventuell dricks tillkommer

 

Boende

 • Hotel Rössle

  • Middag Hotel Rössle, Galtür

  Hotel Rössle är ett centralt litet personligt fyrstjärnigt superior hotell, som har sina anor från 1600-talet och har drivits i generationer av familjen Türtscher.

  Här möts vi av en österrikisk modern och traditionell arkitektur, med genuina och lokala materialval som ger en härlig atmosfär och en service som gör att vi känner oss varmt välkomna. Förutom charmiga sällskapsrum inomhus har hotellet också på sommaren trevliga loungemöbler utomhus där man gärna njuter av något kallt att dricka efter en dag i bergen. Innan middag hinner du också besöka den trivsamma spaavdelningen som har bastu, bubbelpool och en inomhuspool.

  Hotellets restaurang får mycket beröm för sin goda mat och varje kväll åtnjuter vi en femrätters middag. Hotellets kypare ger gärna rekommendationer från vinkällaren. Alla dubbelrum på hotellet har balkong och är ganska stora, ca 30 m² och har en trivsam inredning med en liten sitthörna.

  Det finns möjlighet att uppgradera till deluxerum (Nova). Skillnaden är att dessa har nyligen renoverats så att inredningen känns modern, samt att balkongerna har söderläge. Även enkelrummen är stora, ca 20 m², och vissa har balkong.

Vandringsprogram

I Pazanaundalen har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Vår vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl a med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör. Veckan bjuder på en varierad vandring, på både lägre och högre höjd.

Lätt och lagom- Det här är en vandringsresa för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds per vandringsdag.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov från vandringen

Silvrettamassivet
Det högalpina Silvrettamassivet  är mycket vackert och mäktigt med toppar över 3000 möh. Vi gör en vandring längs Silvretta See och därefter vidare upp till Wiesbandener hütte. Här äter vi en välsmakande lunch strax inpå de spektakulära glaciärerna och det storslagna landskapet.

Alp Trida

Vi tar bussen till grannbyn Ischgl och tar liften upp till upp till Idjoch på ca 2 500 höjdmeter. Gränsen till Schweiz går längs bergkammen och man har spektakulära vyer över bergsmassiven vida omkring. I dag vandrar vi på hög höjd men lättgångna stigar på delar av ”smuggler weg”, leden som en gång i tiden var en viktig led att smuggla varor mellan Schweiz och Österrike. På denna höjd är vid zonen för en av alpernas mest kända blomma - Edelweiss. Under säsong är chanserna stora att vi får syn på dessa näpna blommor längs vår vandring.  

Lareinalm och Wildpark
Denna dag vandrar vi från hotellet ett stycke in i Jamtaldalen och följer leden längs skogsstigar in i nästa dalgång som kallas för Lareintal. Här har vi vackra vyer upp i den djupa dalgången. Vi gör ett stopp vid Larein Alp där man än idag producerar alpost efter traditionella metoder och man kan naturligtvis provsmaka de delikata ostarna. Vi fortsätter ut ur dalen mot Wildpark i Mathon, en mindre park som har samlat några av Alpernas djurliv, som murmeldjur och gems. Efter ett lunchstopp kan man ta lokalbussen tillbaka till Galtür om man inte väljer att promenera hela vägen till hotellet.

Väderkalender

Relaterade resor

 • ÖsterrikeLätt & Lagom Lech

  En Lätt & Lagom-vandring runt Lech, Europas vackraste by. Bekvämt boende i kombination med blommande alpängar, panoramavyer, Apfelstrudels och andra lokala specialiteter. En perfekt vandringsresa för den som vill uppleva en av våra favoriter i bekväm takt.

  Kommer snart
 • ItalienLätt & Lagom Val Gardena

  Som en nyhet för sommaren 2019 erbjuds nu en vecka med tema "lätt & lagom" till ett av våra mest populära resmål Dolomiterna. Här finns vandringsleder på alla nivåer och vi når flera av områdets höjdpunkter, även via de lite enklare lederna.

  Kommer snart
 • ItalienLätt & Lagom Piemonte

  Det här är vandringsresan för dig som älskar italiensk mat och gärna rör på dig till fots i behagligt tempo bland Piemontes kullar, vingårdar, vinfält och hasselnötsskogar. På utflyktsprogrammet står allt från vin- och ostprovning till tryffeljakt. Vi bor fyrstjärnigt bland vinkullarna utanför Alba.

  7 dagar från 18 995 SEK