Vandringsresor till Kaprun, Zell am See med WI-Resor

Kaprun – Zell Am See Österrike Klassiska Österrike

Glittrande sjöar, snövita glaciärer och blomstrande gröna alpängar. Under din vandringsvecka i Kaprun-Zell am See upplever du Österrikes natur från sin bästa sida. Ingen annanstans ligger landets vackraste platser så nära varandra som här. Vandring i området runt Kaprun och Zell am See är osedvanligt vackert. Vi bor i den lite lugnare byn Kaprun och varje dag nyttjar vi liftar samt bussar och tar oss lätt runt till olika dalgångar och vandringsområden. På den vandringsfria dagen erbjuder området en hel del aktiviteter för den som önskar, men det går även bra att ta det lugnt och njuta av de storslagna omgivningarna.

Kaprun – Zell Am Sees bästa

 • Stausee Mooserboden med sitt smaragdgröna vatten
 • Vandring på kammen längs Alexander Enzinger Weg
 • Aktiviteter runt vackra Zell am See som möjlighet att åka båt
 • Kitzsteinhorn glaciären på över 3 000 meter
Boka resa

Avgångar

Avresa från Kastrup eller Landvetter på förfrågan och mot tillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan Stockholmsflyget landar och hemresa efter Stockholmsflygets avgång, för att kunna åka med på vår busstransfer till/från Kaprun. Transfer i restid från Münchens flygplats till hotellet ca 2,5 timmar exklusive rast.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i deluxe dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive måltidsdryck
 • Fri tillgång till hotellets 600 kvm spa-avdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Zell am See-Kaprun Summer Card (linbanor, båtar, bussar och diverse aktiviteter)
 • En vandringskarta per bokning
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 2 600 kr
 • Eventuell dricks tillkommer (frivilligt)

Boende

 • Hotel Alpen-Wellnesshotel Barbarahof

  Vi bor på fyrstjärniga Alpen-Wellnesshotel Barbarahof  i Kaprun. Hotellet har ett stillsamt läge nära Kapruns centrum. Här finner vi rymliga rum med balkong och panoramautsikt över Hohe Tauern, samt en bar, terrass och trädgård.

  Relaxavdelningen går i romersk stil med inomhuspool och olika spa-faciliteter. Hotellets kök har också fått många fina omdömen för sin mat.

Vandringsprogram

Oavsett om du föredrar utmanande vandringar eller mer avkopplande promenader, har regionen något för alla. I området finns ett brett spektra av olika nivåer på vandringarna, varav WI-Resor erbjuder två vid minimum 16 personer. Det finns också en bra infrastruktur både med kabinbanor och bussar. Önskar man gå någon tur på egen hand, finns alla möjligheter. Lederna är för det mesta välskyltade och underlaget består av grus, gräs, skogsstigar eller asfalt.

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl a med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Vandringarna är 5-8 timmar långa inklusive pauser på alpängar och lunch på någon hütte. Vi erbjuder oftast två guidade vandringar varje dag (om gruppstorlek över 15 personer) utom en dag som är vilodag. Vi kan också rekommendera flera alternativa vandringar för dig som hellre går på egen hand.

Några smakprov på vandringar

Stausee Mooserboden

Med bussen tar vi oss upp på över 2 000 meter, till en av de vattenrikaste regionerna i Österrike. Mooserboden med sitt smaragdgröna vatten visar oss ett intagande panorama över bergstopparna och glaciärerna i Hohe Tauern. Här kan man ströva längs själva Stausee eller välja att vandra mer uppför mot Sedlgratkopf. I juli blommar det för fullt och vi ser en mängd blommor som den blå gentianan, alprosen och alpklockan.

Alexander Einziger Weg

Dagens vandring, Alexander Enzinger Weg, är en del av den längre leden Arnoweg. Vi tar linbanan från Gletscherbahn upp till Häuslalm på nästan 2 000 meter, där vi startar vår vandring. Vi går i lugn takt uppför och når slutligen en bergskam. Vi vandrar norrut längs kammen på en höjd av 2 200 höjdmeter och har en fantastisk utsikt åt båda hållen med de olika dalarna och bergstopparna. Vissa partier kan upplevas som lite branta men efter ett tag blir bergskammen bredare och vi vandrar sakta nedför. Plötsligt öppnar dalen upp sig och vi får en strålande vy över Kaprun och Zell am See samt den turkosblå Zellersjön.

Övriga aktiviteter

Förutom att vandra finns det en hel del annat att göra. Med Kaprun-Zell am See kortet som du erhåller, ingår förutom linbanor och bussar, en del annat samt rabatter. Vi rekommenderar en båttur på Zellersjön eller varför inte ta en cykeltur? Genom hotellet kan man få låna cykel utan kostnad. Är vädret fint kan man besöka någon av sjöns badstränder. Ett besök i Zell am See är också ”ett måste”. Vill man lite längre bort, tar man sig enkelt till Salzburg. En annan möjlighet är att åka upp till Kitzsteinhorn glaciären på över 3 000 meter (med skidåkning året runt). Här har man en vida utsikt över nationalparken Hohe Tauern och Österrikes högsta berg Grossglockner.

Väderkalender

Relaterade resor

 • ÖsterrikeLätt & Lagom Kaprun – Zell Am See

  Glittrande sjöar, snövita glaciärer och blomstrande gröna alpängar. Under din vandringsvecka i Kaprun-Zell am See upplever du Österrikes natur från sin bästa sida. Vi bor dessutom fyrstjärnigt och njuter av god mat.