Cykelresa till Kitzbühel, Österrike med WI-Resor

Kitzbühel Österrike Bekväm cykling i Tyrolen med el-cykel

Kitzbüheler Alpen tillhör de “låga Alperna” där de högsta topparna ”bara” når upp till cirka 2 500 höjdmeter. Här finns ett stort nätverk av breda dalar som i sin tur förgrenar sig in i mindre dalar. I Österrike är el-cykelturismen väl etablerad. Vägarna är fina, ofta asfalterade med lite trafik och det finns också många särskilda cykelvägar. Det vackra landskapet med gröna sluttningar och toppar, gör också cykelturen njutbar. I de många små byarna är det trevligt att pausa med en kopp kaffe. Med el-cykelns intåg har det öppnats helt nya möjligheter för gemene man att upptäcka detta fantastiska landskap på två hjul.

När du bokar denna resa så bokar man egentligen vandringsresan till Kitzbüheler Alpen. Skillnaden är att du väljer i bokningsprocessen "cykeltillägg". På det sättet vet vi att du har bokat cykelresan och vi har reserverat en el-cykel till dig.

Kitzbühels bästa

 • Bekvämt med el-cykel
 • Pauser i byar för lunch
 • Cykling vid foten av Wilder Kaiser
Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
9 juli 2019  Visa flyg 8 dagar 11 990 SEK
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - München Tisdag 10.30-12.40 München - Stockholm Arlanda Tisdag 13.20-15.30 Ca 2 tim 10 min Norwegian DY4501/DY4502
10 september 2019  Visa flyg 8 dagar 11 990 SEK
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - München Tisdag 10.30-12.40 München - Stockholm Arlanda Tisdag 13.20-15.30 Ca 2 tim 10 min Norwegian DY4501/DY4502

Obs när ni klickar på "Boka resa" kommer alla datum för vandringsresa Kitzbühel att visas, elcykel erbjuds dock endast på avgångarna 9/7 och 10/9!

Flyg från Kastrup eller Landvetter vid förfrågan och mot tillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan Stockholmsflyget landar och hemresa efter Stockholmsflygets avgång, för att kunna åka med vår busstransfer till/från Kitzbühel. Transfer i restid från München flygplats till hotellet ca 2,5 timmar exklusive rast.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på trestjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyrarättersmiddagar exklusive måltidsdryck
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning
 • Fem dagar guidade cykelturer
 • El-cykel 6 dagar (Cykeltillägg väljs i bokningsprocessen)
 • Kitzbüheler Alpen Sommer Card – för linbanor och bussar i hela området
 • Svensk färdledning (Engelsktalande guide på cykelturer)
 • Flygskatter

Övrigt

 • Cykeltillägg (el-cykel) 1 900 kr
 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk): 1 500 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Alexander

  Vi bor på Hotel Alexander i centrum av mysiga Kirchberg, närmaste grannbyn till Kitzbühel. Här har vi nära till allt och framförallt är hotellcaféets uteservering populärt för att ta något svalkande efter en dags vandring. Det är ett bättre 3-stjärnigt hotell med rymliga och trivsamma rum med balkong. Det finns också en relax-avdelning med bastu, ångbastu, ”bio-sauna” och ett stilfullt avslappningsrum.

  Den goda maten brukar vara en anledning till det stora antalet återkommande kunder från år till år och varje kväll serveras vi en tre-rätters middag.

Om cyklingen

Våra el-cyklar är av den senaste modellen, lättcyklade och bekväma. Har man aldrig använt en el-cykel tidigare är det enkelt att komma igång. Trots de höga bergen är våra cykelturer av en lättare nivå, då vi håller oss till dalbottnar och undviker långa branta stigningar. För att kunna erbjuda så intressanta turer som möjligt kommer vi vissa dagar att cykla upp i sidodalar. De är ofta smalare och här finns det färre byar, ofta grusvägar och en och annan ”hütte” där vi kan inta en välsmakande lunch. Fördelen med el-cyklar är att man själv kan välja hur mycket man vill anstränga sig, oavsett hur brant det blir.

Då man har sin elcykel hela veckan så det går bra att göra egna utflykter. Vår guide kan ge tips.
(Eftersom det är en vandringsresa parallellt med cykelresan kan man, om man önskar, vandra någon dag istället för att cykla.)

Några smakprov

Aschau-Labalm

Målet för dagen är granndalen till Kirchberg. Vår cykelväg varierar från asfalterade sträckor till grusvägar. Så småningom kommer vi fram till Aschau, som är sista byn längst in i dalen. Skönheten i landskapet tilltar och nu går det lite mer uppför, men det går enkelt att med våra el-cyklar. Framme vid Labalm tar vi en välförtjänt lunchrast, innan vi cyklar tillbaka samma dalgång som vi kom men denna sträcka cyklar vi på högre höjder. Uppförsbackarna parerar vi med lätthet med hjälp av den extra kraften i elcykeln. Upppe på höjden bjuds vi på ett vackert panorama över dalen nedanför och mot grannbeget Gaisberg. Vägen slingar sig gradvis ner till botten av dalgången och på eftermiddagen är vi tillbaka i Kirchberg.

Längd ca 40 km, höjdmeter ca 500 m.

Vid foten av Wilder Kaiser

Denna dag lastar vi våra cyklar på lokaltåget och åker 20 minuter västerut. Vi kliver av i byn Hopfgarten där dagens cykeltur börjar. Detta är en rundtur och under en stor del av turen cyklar vi vid foten av det vackra bergsmassivet Wilder Kaiser med härliga vyer. Cykelvägarna är fina och inte alltför kuperade. Vi passerar byarna Itter, Söll, Ellmau, Going, Reith och till slut den lilla sjön Schwarzsee innan turen avslutas.

Längd ca 45 km, höjdmeter ca 600 m

 

Pillersee och St. Johann in Tirol

Vi tar med våra cyklar på lokaltåget och tar oss till byn Fieberbrunn som ligger i den nordöstra granndalen PillerseeTal. Här börjar dagens cykeltur. Vi cyklar runt ett berg och dalen blir lite trängre samtidigt som vi följer en vacker bäck. Ganska snart så vidgas dalen igen och vi kommer ut på ett plattare område. Vi når vårt första stopp för dagen, som är sjön som fått ge namn till dalen, dvs Pillersee. Efter att ha njutit lite av vyerna och lugnet så cyklar vi vidare, nu i riktning mot St. Johann in Tirol. Dalen är nu mestadels bred och det är gröna ängar varvat med lärkträd som pryder dalens slutningar. Vi gör också ett stopp i St. Johann, som har ett vackert torg med många gamla intressanta byggnader. Orten har kanske blivit mer känd för svenskar då svenska företaget Skistar sedan något år tillbaka har tagit över skidanläggning här. Vi cyklar vidare in i en ny dalgång och har härifrån är det bara 14 km kvar till Kirchberg.

Längd ca 44 km, höjdmeter ca 450 m

Väderkalender

Relaterade resor

 • Italien Gardasjön

  Upp på cykelsadeln och följ med! Vi cyklar bland vinkullarna, längs sjöar och floder samt besöker den mindre kända Iseosjön i området runt sydöstra Gardasjön. Vi hinner också med att provsmaka traktens viner och delikatesser. Kom hungrig!

  Kommer snart
 • TysklandWeekend Moseldalen

  Under denna oförglömliga weekendresa kombinerar vi tre av de mest attraktiva cykelturerna med en dos av kultur och historia. Vi bor charmigt och centralt på ett legendariskt hotell med anor från 1600-talet.

  4 dagar från 11 250 SEK
 • Spanien Costa Brava

  Följ med på en cykelresa längs “Den vilda kusten”. Med två fyrstjärniga hotell som utgångspunkt rullar vi förbi fina små vikar med avskilda sandstränder och genom ett kuperat inland. En av dagarna kombinerar vi cykling med kanotpaddling längs floden Ter.

  8 dagar från 15 950 SEK