Vandringsresor till Kitzbühel, Österrike med WI-Resor

Kitzbühel Österrike Vandringsresa i klassisk alport

Med sina 2 500 kilometer markerade vandringsleder är Kitzbüheler Alpen det största vandringsområdet i Tyrolen och i mångas tycke det vackraste. Östra delen av Tyrolen har något lägre berg än den västra och här kan vi erbjuda allt från lättare turer till mer avancerade leder. Med kabinbanor tar vi oss enkelt upp på några av de närliggande topparna och får då uppleva en fantastisk utsikt över alplandskapet. Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Oftast stannar vi på någon trevlig bergshütte för lunch eller äter av medhavd picknick.

Vi bor i byn Kitzbühel på cirka 840 meters höjd på Hotel Kaiserhof, ett fyrstjärnigt superiorhotell. Här har vi magnifika vyer över de höga topparna med den högsta toppen på cirka 2 500 meter. Kitzbüheler Alpen är ett sammankopplat vandringsområde som innefattar flera byar, varav Kitzbühel är den mest kända och vår utgångspunkt under veckan. Byn är väldigt charmig med sina gamla hus, många kaféer och små butiker. Många kommer till Kitzbühel bara över dagen för att uppleva denna trivsamma atmosfär.

Är du DN-prenumerant och berättigad till DN-rabatt? Om det datum du vill åka på här nedan är fullt så erbjuder vi samma rabatt på våra vandringsresor till Andorra.

Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
11 september 2018  Visa flyg 8 dagar 15 750 SEK Väntelista
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm-München Tisdag 10:30 München-Stockholm Tisdag 15:20 2,10 tim Norwegian

Väntelista = plats på resan frigörs vid eventuell avbokning. Önskar du stå på en ej bindande väntelista, tryck på "Boka" och ange dina kontaktuppgifter eller ring tel 0771-143030. 

Flyg från Kastrup eller Landvetter vid förfrågan och mot tillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan Stockholmsflyget landar och hemresa efter Stockholmsflygets avgång, för att kunna åka med vår busstransfer till/från Kitzbühel. Transfer i restid från München flygplats till hotellet ca 2,5 timmar exklusive rast.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Femrättersmiddagar exklusive måltidsdryck
 • Fri tillgång till hotellets spa-avdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Kitzbüheler Alpen Sommer Card – för linbanor och bussar i hela området
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

 

Övrigt

 • Dubbelrum deluxe (balkong): 500 kronor/person
 • Enkelrumstillägg: 1 500 kronor (enkelrum på förfrågan 4.9)
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Kaiserhof

  Vi bor på Hotel Kaiserhof, ett fyrstjärnigt superiorhotell, bara 5 minuters promenad från gågatan i centrum av Kitzbühel. Här välkomnas vi av en mycket hög boendestandard och familjär atmosfär. Rummen på Kaiserhof är inredda i traditionell tyrolsk stil. Alla rum har utsikt antingen mot dalen eller mot bergen.

  Garanterad balkong och dubbelrum de luxe kan fås mot tillägg. Efter en vandringsdag är det trevligt att njuta av utsikten över byn från hotellets terrass. Eller kanske göra ett besök i spa-avdelningen med bastu, ångbad och massageduschar. Därefter smakar vår femrättersmiddag extra bra.

Vandringsprogram

Kitzbüheler Alpen ligger vackert mellan alptopparna Kitzbüheler Horn och Hahnenkamm. Här har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på, från lättare till lite tuffare nivåer. Vår färdledare presenterar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag. Vi har inga fasta dagsprogram utan vandringen anpassas efter gruppens nivå. Vandringarna nås enkelt med vårt Kitzbüheler Alpen Sommer Card, som man även kan nyttja på den vandringsfria dagen.

Lederna är för det mesta välmarkerade och underlaget består av grus, gräs och skogsstigar. Vandringarna är 5–7 timmar långa inklusive pauser på alpängar och lunch på någon hütte. Vi kan också rekommendera flera alternativa vandringar för dig som hellre går på egen hand. På den vandringsfria dagen finns det möjlighet till annan aktivitet såsom att hyra cykel eller att besöka någon av de närbelägna byarna.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar:

Gaisberg

Vi tar lokaltåget till grannbyn Kirchberg och härifrån tar en stolslift oss upp på berget Gaisberg, som ligger direkt väster om byn. Vår vandring börjar på 1 264 meter över havet och de första två kilometrarna gör vi hela dagens stigning på cirka 500 höjdmeter. Till att börja med går vi genom en gles barrskog och ju högre upp vi kommer, desto mer övergår landskapet till böljande alpängar och här möts vi åter igen av mäktiga vyer åt öster. Vårt mål för dagen är Kobinger Hütte där vi intar en välsmakande lunch. Efter maten fortsätter vandringen och så småningom kommer vi tillbaka till samma stolslift som tar oss tillbaka ner till byn. Denna vandring är av enklare karaktär och tar ungefär 4–5 timmar exklusive stopp. Det finns även en ännu enklare variant med bara 250 höjdmeter, där vi också kommer till Kobinger Hütte.

Kitzbüheler Horn

Vi tar kabinbanan från byn upp cirka 1 000 meter till Kitzbüheler Horn och på en gång får vi en en fantastisk utsikt norröver mot det magnifika Wilder Kaiser-massivet. Efter att alla fått tid att fotografera tar vi oss nedför genom blomsterbeklädda sluttningar. Vi vandrar genom Alpen Blumengarten, en liten botanisk trädgård med alpina blommor och växter från hela världen. Vi tar sedan sikte på en hütte som heter Alpenhaus där vi äter lunch. Härifrån har vi två alternativ. På den lite enklare varianten går vi vidare nedför på vackra ängar för att slutligen komma till kabinbanans mittstation, varifrån vi tar oss ner till Kitzbühel igen. Den lite längre turen innebär att vi går från Alpenhaus mot Bichlalmlift. Vandringen går genom ett vackert öppet landskap ovanför trädgränsen med många vackra vyer.

 

 

Pengelstein

Direkt utanför hotellet går den kända Hahnenkamm-kabinen, vilken vi börjar med för att ta oss till dagens vandring. När vi väl kommit upp på berget så fortsätter leden på en bred bergskam i sydvästlig riktning och vi får uppleva fantastiska vyer både åt öster och väster. Vårt mål är Pengelsteinrestaurangen där vi stannar för lunch. På en klar dag ser vi härifrån Österrikes högsta berg, Grossglockner. Efter lunchen rundar vi Pengelsteinsjön och njuter av en vacker panoramavy, innan vi vandrar tillbaka för att ta samma kabinbana ner till Kitzbühel. Denna vandring tar exkl lunchstopp ca 4 timmar och är en enkel vandring med en höjdskillnad på 320 meter upp och ner.

Topptur – Spießnägel

Vi tar oss med buss till granndalen och efter 20 minuter är vi i byn Aschau, där dagens vandring börjar. Vi följer bäcken Oberen Grund uppströms och tar snart av på serpentinvägar upp genom en barrskog. Vi kommer ut ur skogen och upp på en platå där landskapet övergår till en härlig alpäng. Här ser vi alprosor och många andra alpina blommor och växter. Nu är det bara en liten bit kvar upp till toppen som sedvanligt är utsmyckat med ett stort kors. Här tar vi vår medhavda matsäck och njuter av utsikten innan vi vandrar ner igen på andra sidan berget för att slutligen komma tillbaka till byn Aschau där vi började. Denna vandring är lite mer avancerad. Längden är ca 16 km och upp och ner är det ca 860 höjdmeter.

Vandring utmed Hahnenkamm Streif

Världens kanske mest kända störtloppstävling går här varje vinter. Nu har man anlagt en fin vandringsväg utmed själva störtloppsbanan med information, skyltar och videoskärmar som beskriver själva tävlingsbanan och dess moment. Nu får du på egen hand uppleva den klassiska “Mausfalle”, “Steilhang” och “Hausbergkante” som du kanske har fascinerats av framför TVn. Denna vandring är lite tuffare med ca 800 höjdmeter.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Österrike Galtür

  Vår unika resa till Galtür, i Österrikes Tyrolen bjuder på natursköna vyer, varierad vandring, fyrstjärnigt boende och välsmakande mat. Välj mellan allt från idyllisk lättvandring till krävande långturer. I samarbete med SvD Accent.

 • Österrike Lech

  Upptäck Europas vackraste by under vår storslagna vandringsresa till Lech. Vi lovar blommande alpängar, panoramavyer, Apfelstrudels och bekvämt boende på ett handplockat, fyrstjärnigt hotell.

 • ÖsterrikeLätt & Lagom Kaprun – Zell Am See

  Glittrande sjöar, snövita glaciärer och blomstrande gröna alpängar. Under din vandringsvecka i Kaprun-Zell am See upplever du Österrikes natur från sin bästa sida. Vi bor dessutom fyrstjärnigt och njuter av god mat.