Kitzbüheler Alpen, Vandring – Wi-Resor

Kitzbüheler Alpen Österrike Äventyrsresa med Alexandra Kamperhaug

Med tåg tar vi oss till Kitzbüheler Alpen i Österrikes Tyrolen. Tillsammans med Alexandra Kamperhaug får vi några härliga dagar med vandring, cykling, möjlighet att testa canyoning, via ferrata, skärmflygning och SUP. Under tiden bor vi på ett fyrstjärnigt familjeägt litet spahotell i typisk tyrolsk charm.

Med sina 2 500 kilometer markerade vandringsleder är Kitzbüheler Alpen det största vandringsområdet i Tyrolen och i mångas tycke det vackraste. Östra delen av Tyrolen har något lägre berg än den västra och här erbjuds många olika typer av aktiviteter. Med kabinbanor tar vi oss enkelt upp på några av de närliggande topparna och får då uppleva en fantastisk utsikt över alplandskapet. Vi vandrar och cyklar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Oftast stannar vi på någon trevlig bergshütte för lunch eller äter av medhavd picknick.

Från byn har vi magnifika vyer över de höga topparna med den högsta toppen på cirka 2 500 meter. Kitzbüheler Alpen är ett sammankopplat vandringsområde som innefattar flera byar, varav Kitzbühel är den mest kända. Vi bor i närmaste grannbyn Kirchberg som har ett lite lugnare tempo på sommaren än Kitzbühel, med sina mysiga caféer och några trevliga sportbutiker. Byn är väldigt charmig med sin klassiska tyrolerstil. 

Höjdpunkter

 • Enormt vackra landskapet
 • Val av spännande aktiviteter
 • Alexandras tränings- och avslappningspass.
 • Klimatsmart med tåg
 • Härligt umgänge
 • 4-stjärnigt hotell
Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
17 september 2019  6 dagar 14 450 SEK Få platser kvar

Obs enkelrum på förfrågan, kontakta oss på tel 0771-14 30 30 eller mail info@wiresor.se

Tåget avgår från Stockholm Centralstation tidigt på tisdag morgon (ca 06.25). Vårt första byte blir i Köpenhamn för vidare färd mot Hamburg. Här byter vi till nattåg med sovvagn. Vårt sista byte blir i byn Wörgl där vi kliver på tåget som tar oss till Kirchberg, med ankomst ca 09.25. Det har då tagit oss ett drygt dygn för att ta oss hit. Från stationen i Kirchberg är det bara ca 15 minuters promenad till vårt hotell. 

Hemresan sker med flyg från München. Från Kirchberg till München tar det ca 2 1/2 timma med buss och vi lämnar Kirchberg tidig eftermiddag sista dagen. Det blir en sen ankomst till Arlanda, ca 23.30.

Ingår

 • Tågresa Stockholm-Kirchberg inkl sovvagn
 • Del i dubbelrum på hotellet
 • Alla transporter inkl liftkort för vandring
 • Alla aktiviteter förutom på ”valfria dagen”
 • Svensk färdledning + lokalguide
 • Hyra el-cykel en dag
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning
 • 4 st fyrrättersmiddagar på hotellet
 • Frukostbuffé (ej på tåget)
 • En vinprovning

Tillkommer

 • Aktivitet på valfria dagen
 • Luncher + mat på tåget
 • Ev. dricks
 • Enkelrumstillägg: 1 000 kr

Boende

 • Hotel der Adler

  Hotel de Adler är ett 4-stjärnigt hotell som ligger centralt i byn Kirchberg, mitt i området Kitzbüheler Alpen. Det drivs av familjen Eggers och har en typisk tyrolerstil. Rummen är rymliga och trivsamma. På kvällarna njuter vi av 4-rättersmiddagar i hotellets restaurang.

  På rummet finner du en härlig badrock som du kan ta med dig till hotellets upvärmda pool eller den lilla spa-anläggning. Här finner du olika sorters bastuar och avslappningsrum. 

Program

Dagsprogram

Under dessa dagar kommer vi att uppleva det bästa av Kitzbüheler Alpen med vandring, cykling och andra aktiviteter. Nedan är det tänkta programmet. Det kan bli ändringar i sista minuten beroende på väder och vind.

Det blir också några tränings- och avslappningspass med Alexandra.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

--------------------------------------------------------------------------

Tisdag 
Avresa med tåg från Stockholm

Onsdag
Ankomst till Kirchberg på förmiddagen. En kortare vandring.

Torsdag
Vandring, två alternativ (tuff & lätt)

Fredag
El-cykel, två alternativ (tuff & lätt)

Lördag
Fritt val av aktivitet – Vandring ingår i grundpriset

Söndag
Egen tid på förmiddagen, avfärd tidig eftermiddag till Münchens flygplats. 

-----------------------------------------------------------------------

Torsdag vandring (lättare) - Gaisberg
Vi startar direkt från hotellet och följer floden till den närmaste liftstationen. Härifrån tar en stolslift oss upp på berget Gaisberg, som ligger direkt väster om byn. Vår vandring börjar på 1 264 meter över havet och de första två kilometerna gör vi hela dagens stigning på cirka 500 höjdmeter. Till att börja med går vi genom en gles barrskog och ju högre upp vi kommer, desto mer övergår landskapet till böljande alpängar och här möts vi åter igen av mäktiga vyer åt öster. Vårt mål för dagen är Kobinger Hütte där vi intar en välsmakande lunch. Efter maten fortsätter vandringen och så småningom kommer vi tillbaka till samma stolslift som tar oss tillbaka ner till byn. 

Torsdag vandring (tuffare) - Hahnenkamm Streif
Världens kanske mest kända störtloppstävling går här varje vinter. Det är anlagt en fin vandringsväg utmed själva störtloppsbanan med information, skyltar och videoskärmar som beskriver själva tävlingsbanan och dess moment. Längs vandringen kan vi uppleva den klassiska “Mausfalle”, “Steilhang” och “Hausbergkante” som du kanske har fascinerats av framför TVn? Denna vandring är lite tuffare med ca 800 höjdmeter uppför men leden är preparerad och fin att vandra på. Halvvägs får man vyerna över hela dalgången och med bergskedjan Wilderer Kaiser som en kuliss i fjärran. Efter stopp för lunch på en hütte med vidunderlig utsikt, tar vi Hahnenkammliften nedför berget.

Fredag cykeltur - Aschau-Labalm
Vår cykelväg varierar från asfalterade sträckor till grusvägar. Så småningom kommer vi fram till Aschau, som är sista byn längst in i dalen. Skönheten i landskapet tilltar och nu går det lite mer uppför, men det går enkelt med våra el-cyklar. Framme vid Labalm tar vi en välförtjänt lunchrast och här kan man också se deras egen tillverkning av Bergkäse. Det är osten som tillverkas från mjölken från korna på betar på alpängarna. För de som vill ta en lättare cykeltur tar man nu samma väg tillbaka. För de som vill ha lite mer utmaning så fortsätter vi lite längre upp i dalen och viker snart av på en grusväg som tar oss tillbaka ut ur dalen, fast högt upp på östra dalsidan med fantastiska panoramavyer över omgivningen. Uppförsbackarna parerar vi med lätthet med hjälp av den extra kraften i elcykeln. Vägen slingar sig gradvis ner till botten av dalgången och på eftermiddagen är vi tillbaka i Kirchberg.

Längd ca 40-60 km, höjdmeter ca 500-700 m.

Den valfria dagen

På lördagen kommer du kunna välja mellan olika aktiviteter. För dessa aktiviteter finns det ett mini- och maxiantal deltagare, så vi kan inte garantera att du får den aktivitet som är ditt förstahandsval. Efter att du har bokat resan får du mailat till dig ett formulär där du anger ditt första- och andrahandsval så fördelar vi platserna. Förhoppningsvis får alla det de önskar. Dessa aktiviteter ingår ej i grundpriset på resan och betalas på plats. 

För den som inte är intresserad av någon av dessa aktiviteter så ingår i grundpriset en guidad vandring denna dag.

Paragliding
Flyg som en fågel och njut av det bedårande vackra landskapet från ovan. Det är tandemflygning som gäller tillsammans med en erfaren tandempilot.

Tidsåtgång: 1 timma (flygning 15 minuter)
Pris /pers: 1700 kr

Via Ferrata
Via ferrata är en klätter/vandringsled i brant terräng vars framkomlighet underlättats genom dragning av vajer och, eventuellt, placering av konstgjorda steg och grepp. För den som gillar lite sug i magen.

Tidsåtgång: ca 5 timmar
Pris /pers: 1450 kr

SUP
Stand Up Paddle Boarding – är en vattenbrädsport där man står på brädan och paddlar med en enbladig paddel. Vi gör en SUP-utflykt på vackra sjön Schwarzsee. Detta är både ett tillfälle för träning och njutning.

Tidsåtgång: ca 2 timmar
Pris /pers: 700 kr

Canyoning
Vi följer vattendrag i bergen, både uppför och repellering (nedfirning) där vattnet forsar. Kanske det blir en rutchbanetur i vattnet där klipporna är mjuka. Det blir en garanterad adrenalinkick.

Tidsåtgång: ca 3 timmar
Pris /pers: 800 kr

Lördag  vandring - Kitzbüheler Horn
Det tar endast 10 minuter med  buss eller tåg till centrum av Kitzbuhel. Där tar vi liften upp cirka 1 000 meter till Kitzbüheler Horn. Från högsta toppen får vi en en fantastisk utsikt norröver mot det magnifika Wilder Kaiser-massivet. Efter att alla fått tid att fotografera tar vi oss nedför genom blomsterbeklädda sluttningar. Vi vandrar genom Alpen Blumengarten, en liten botanisk trädgård med alpina blommor och växter från hela världen. Leden fortsätter vidare längs ”Karst weg” där den Kitzbüheler alpernas geologiska historia presenteras.  Vi tar sedan sikte på en hütte där vi äter lunch. Vi fortsätter ner till mellanstationen och ta liften tillbaka till Kitzbühel. Alternativt tar vi en lite längre tur vilket innebär att vi går från Kitzbüheler Horn och vidare mot Bichlalmlift. Vandringen går genom ett vackert öppet landskap ovanför trädgränsen med många vackra vyer.

Väderkalender