Vandringsresor till Lech, Österrike med WI-Resor

Lech Österrike Vandringsresor till Europas vackraste by

Lech har korats till Europas vackraste by och det är lätt att förstå varför. Samtidigt som byn har behållit sin karaktär och vänliga charm, erbjuds man fantastiska naturupplevelser med typisk alpvegetation och vandringar över blommande ängar. I början av juli upplever vi den största blomningen med mängder av varierande alpflora. Byn som ligger i en dal på 1 450 meters höjd, har cirka 250 kilometer markerade vandringsleder av växlande svårighetsgrad och flera toppar på över 2 500 meter. Vi bor på ett familjärt och mycket omtyckt hotell, Hotel Austria, som drivs av familjen Strolz.

Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
16 juli 2019  Visa flyg 8 dagar 15 790 SEK
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - München Tisdag 10.30-12.40 München - Stockholm Arlanda Tisdag 13.20-15.30 Ca 2 tim 10 min Norwegian DY4501/DY4502
23 juli 2019  Visa flyg 8 dagar 15 790 SEK
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - München Tisdag 10.30-12.40 München - Stockholm Arlanda Tisdag 13.20-15.30 Ca 2 tim 10 min Norwegian DY4501/DY4502
20 augusti 2019  Visa flyg 8 dagar 15 490 SEK
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - München Tisdag 10.30-12.40 München - Stockholm Arlanda Tisdag 13.20-15.30 Ca 2 tim 10 min Norwegian DY4501/DY4502

Transfer i restid från München flygplats till hotellet ca 3 timmar exklusive rast. Vid önskemål om avresa från Kastrup eller Landvetter, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan Stockholmsflyget landar och hemresan måste ske efter Stockholmsflygets avgång, för att kunna åka med vår busstransfer till Selva/Val Gardena.

 

 

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda-München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Flerrättersmiddagar exklusive måltidsdryck
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning
 • Fri tillgång till byns utomhuspool
 • Fem dagar guidade vandringar 
 • En vandringskarta per bokning
 • Aktivitetskort – för linbanor, bussar med mera
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Utöver WI-Resors guidade vandringar erbjuder turistbyrån s.k. temavandringar med bl a lokal historia, geologi och alpernas flora som teman. Dessa bokas på plats. Med aktivitetskortet har du fri tillgång till skogspoolen, som är vackert belägen i skogen ca 15 minuters promenad från hotellet. Här spenderar man gärna några timmar på den vandringsfria dagen.

Övrigt

 • Tillägg för del i lägenhet (dubbelrum apartment) 850 kronor
 • Enkelrumstillägg 950 kronor
 • Tillägg Dubbelrum för enkelrumsbruk 1 950 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Austria

  Vi möts av en genuin och exklusiv alpkänsla på fyrstjärniga Hotel Austria. Det är den ­andra generationen av familjen Strolz som i dag driver­ hotellet. Detta bidrar till en personlig atmosfär. Den fräscha relaxavdelningen har en rofylld stämning med många alternativ såsom biosauna, bubbel­pool, olika sorters hälsobad, massage med mera. Pröva gärna den fina inomhuspoolen Alpin Bad, där man genom panoramafönsterna har en hänförande utsikt över de omkringliggande alptopparna. Efter en vandringsdag är det också skönt att koppla av på terrassen med en kall ”radler”.

  Vi bor i de trevligt inredda hotellrummen eller i lägenhetsrum med balkong. Dagarna börjar med en stärkande frukostbuffé och avslutas med en utsökt femrättersmiddag. Under veckan får vi bekanta oss med en väl utvald variation av vad det österrikiska köket har att erbjuda, men vi provar även andra rätter av hög standard från det internationella köket.

Vandringsprogram

Lech är ett resmål vi ofta rekommenderar om man aldrig har vandrat tidigare. Inte för att det inte finns utmanande vandringar, vilket det också gör, utan för att det finns en fantastisk fin infrastruktur för vandrare med både kabinbanor, liftar och speciella vandringsbussar. Vi har alltså möjlighet att göra oändligt många kombinationer under vår vecka tillsammans. Vill man göra några enklare turer på egen hand går det också bra.

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl a med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Vandringarna är 5-8 timmar långa inklusive pauser på alpängar och lunch på någon hütte. Vi erbjuder två guidade vandringar varje dag utom en dag som är vilodag. Vi kan också rekommendera flera alternativa vandringar för dig som hellre går på egen hand.

En anledning till att Lech har blivit så populärt även på somrarna är att byn verkligen har satsat på vandringsturister. De har bla specifika vandringsbussar som hämtar upp vandrare vid samlingsplatser utmed de många markerade vandringslederna.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

 

 

Några smakprov på vandringar:

Körbersee

Vandringen börjar i Oberlech på 1 800 meters höjd dit vi tar oss med vandringsbuss eller kabinbana. Turen till Körbersjön är en något enklare vandring och väldigt vacker då vi vandrar i Auenfelderdalen på praktfulla alpängar. Här har du möjlighet att botanisera i den rika alpfloran som möter oss på sluttningarna. I slutet av dalen ligger Körbersee, där du kan avsmaka en ”apfelstrudel” på solterrassen. Efter pausen fortsätter vi vår vandring via Sonnenkopf ner till Hochtannbergpass.

Ravensbürger hütte

Vi tar oss uppåt i den vackra Stierlochdalen som varierar i branta och plana partier innan vi kommer fram till Stierlochjoch, varifrån vi har en enastående utsikt över Spullersjön. Inte långt därifrån ligger Ravensburger Hütte där vi tar en lunchpaus. Därefter vandrar vi runt Spullersjön där vi har en oslagbar panoramautsikt över Klosterdalen.

Bürstegg

Dagens vandring går över blomstrande alpängar i varierande kuperad terräng tills vi kommer fram till den lilla charmiga byn Bürstegg. I denna by bodde det så kallade Walserfolket, som för 600–700 år sedan brukade jorden och bedrev boskapsskötsel i bergen. Det äldsta huset i den lilla byn är från 1495. Vi fortsätter sedan vidare ner till Boden Alp (1 570 meter över havet), varifrån vandringsbussen tar oss tillbaka till Lech.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Väderkalender

Relaterade resor

 • ÖsterrikeSingelresa Lech

  Ensamresenär och vandringssugen? Perfekt! Följ med WI-Resor till Lech i sommar. Vi lovar blommande alpängar, oförglömliga panoramavyer, bekvämt boende på ett fyrstjärnigt hotell samt en och annan Apfelstrudel.

  8 dagar från 15 790 SEK
 • ÖsterrikeLätt & Lagom Lech

  Upptäck Europas vackraste by under vår storslagna vandringsresa till Lech. Vi lovar blommande alpängar, panoramavyer, Apfelstrudels och bekvämt boende på ett handplockat, fyrstjärnigt hotell.

  8 dagar från 15 790 SEK
 • Österrike Ischgl

  Upplev Alpernas fascinerande natur under vår vandringsresa till den lilla alpbyn Ischgl. Vi bor på cirka 1400 meters höjd, på fyrstjärniga Hotel Post, nu helt nyrenoverat. Här njuter man av en perfekt mix av oförglömliga vandringar och god mat.

  8 dagar från 14 950 SEK