Singelresa vandring till Davos | WI-Resor

Davos Schweiz Davos - de många dalarna

Även för schweizare har Davos blivit en favoritort för vandring och annan rekreation i bergen. Samhället är beläget i östra delen av Schweiz, i kantonen Graubünden och det finns cirka 700 kilometer välmarkerade leder i olika svårighetsgrad i dalarna runt Davos. Under våra sju dagar hinner vi med att besöka ett flertal dalar med varierad vandring. I mitten på veckan tar vi sedan en välbehövlig vilodag eller passar på att njuta av de aktiviter som Davos har att erbjuda, såsom golf, ridning, skärmflygning tennis med mera. 

Davos är för många känd som en träffpunkt i Alperna, där varje år World Economic Forum samlar världens mäktigaste ledare inom näringsliv och politik. Vad inte lika många vet är att Davos också är en uppskattad klinik- och hälsokurort. Det var doktor Spengler som redan på mitten av 1800-talet upptäckte den helande effekt som ortens klimat hade på tuberkulospatienter.

Avgångar

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda-Zürich tur och retur (även från Kastrup)
 • Transfer flygplats-hotell tur och retur
 • Del i superior dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Tre flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • En barbeque-middag exklusive dryck
 • En ostfonduekväll exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning
 • Gratis yogaprogram på rummet & lån av yogamatta
 • Fyra dagar guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Transport till och från vandring
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Dubbelrum för eget bruk
  tillägg 2 550  kronor
 • Eventuell dricks tillkommer
 • På förfrågan (mot tillägg) Deluxerum med balkong
 • Flyg finns från Arlanda och Kastrup

Boende

 • Hard Rock Hotel

  Hard Rock Hotel är en 130 år gammal byggnad i en lite speciell stil som nyligen har renoverats och där man överallt ser temat musik. Alla rum är  inredda i modern design och hotellet erbjuder både en stor mysig takbar, levande musik på fredagar, restauranger, trädgård och en magnifik ny mysig spa-avdelning. Förutom pool, hammam, jacuzzi och bastu, så kan man naturligtvis boka in någon massagebehandling.

   Det lite spännande är att man vävt in musiken både i vissa behandlingar samt i yogaprogrammet, som man kan följa på rummet. Förutom wifi och platt-Tv på rummet erbjuder hotellet både badrock, yogamatta och en kuddmeny. Man kan även välja att få upp en egen elgitarr eller en vinylspelare på rummet !

Det finns cirka 700 kilometer välmarkerade leder i olika svårighetsgrad i dalarna runt Davos och i vårt vandringsprogram ingår det dagsturer som vi klassar som medelsvåra. Underlaget skiftar från mer lättvandrade stigar till steniga och lite mer krävande partier. Vandringarna är inte så tekniskt avancerade, men kräver god kondition och man får räkna med en del uppför och nedför.
Observera att endast en vandringsnivå erbjuds på denna resa och ett maxavtal på 18 personer.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

(Observera att programmet är under uppdatering för 2019)

Observera att denna resa är 7 dagar med 4 vandringsdagar.

Några smakprov på vandringar

Parsennhütte

Vi tar Parsennbahn, som är en rälsburen kabinlift, cirka 700 meter upp på västsidan och stannar vid mittstationen.  Här ansluter vi till den kallade Panoramaweg och vandrar med en härlig utsikt över gröna alpsluttningar och Davoserjön nere i dalen. Vi passerar Meierhoferdalen med sitt karga och storslagna bergslandskap och vandrar sedan över kammen in i nästa dal för att nå fram till Parsennhütte.  Väl framme njuter vi av en välbehövlig lunch.

 

 

Sertig Dörfli

Med kabinbanan tar vi oss upp på östsidan till Jakobshorn som ligger på 2 590 meters höjd. Vi vandrar sedan utmed den blomstrande nordsluttningen i Sertigdalen, som är en av de många dalar som utgår från Landwasserdalen. Här finns ett rikt djurliv och har vi tur så kanske vi få se stenbock. Efter att ha fyllt på våra vattenflaskor från någon av de friska alpbäckarna kommer vi snart fram till den lilla byn Sertig Dörfli där vi äter lunch.

Weissfluhgipfel

Med kabinbanan tar vi oss upp till 2 350 meter och kommer snart in i högalpin terräng, vilken större delen av denna vandring går i. vi vandrar vidare på baksidan av Schiahorntoppen (2 709 meter över havet) och kommer så småningom fram till Weissfluhjoch. Om vädret tillåter ta vi oss sedan upp till Weissfluhgipfel  (2 844 meter över havet) för att äta lunch. Här har vi en fantastisk utsikt och på en klar dag kan man se toppar på över 4 000 meter.

Väderkalender

Relaterade resor

 • ItalienSingelresa Madonna di Campiglio

  Upplev en storslagen vandringsresa i gränslandet mellan Dolomiterna och klassiska Alperna. Vi bor fyrstjärnigt och vandrar i dramatisk terräng med taggiga bergstoppar och blommande alpflora. 

  Kommer snart
 • ÖsterrikeSingelresa Ischgl

  En vandringsresa för dig som reser ensam och vill komma riktigt nära den fascinerande naturen i Alperna. Här väntar oförglömliga naturscenerier med sköna vandringar och fyrstjärnigt boende i den lilla alpbyn Ischgl.

  Kommer snart
 • ÖsterrikeSingelresa Kitzbühel

  Singelresa för dig som vill uppleva Kitzbüheler Alpen på två ben. Vi vandrar förbi klarblåa alpsjöar och vackra ängar och påminns om miljöerna från filmen ”Sound of Music”. Välj mellan allt från lättare turer till mer avancerade leder. Det här är ett äventyr du minns länge.

  Kommer snart