Altea, Vandring – Wi-Resor

Altea Spanien Vandring i spektakulärt landskap kring Altea

En perfekt kombination av solsäkert klimat, ett förstklassigt spahotell och ett välutvecklat och spännande nätverk av vandringsleder av medelsvår till något tuffare karaktär. Från vår bas i charmiga Altea upplever vi vandringsdagar både längs den kuperade Medelhavskusten och i det bergiga inlandet. Vi kommer till små genuina byar som fortfarande vittnar om en svunnen tid då morerna levde och verkade här. Den optimala vandringssäsongen sträcker sig från mitten på oktober till slutet på april. I februari möter vi våren tidigt och resmålet bjuder på en sprakande mandelblomning (mandelblomsresan återkommer preliminärt feb 2021).

Alteas bästa

 • Hotel Villa Gadeas fina rum med balkong
 • Spännande vandringar i vackert landskap
 • Hotellets havsvatten-spa
 • Charmiga Altea
 • Ett av Europas mest solsäkra klimat

Avgångar

16 februari 2020

/ 8 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Alicante 16 feb 12:50 - 16:45
Alicante - Stockholm Arlanda 23 februari 15:45 - 19:50
16 950 SEK Fullbokat

7 november 2020

/ 8 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Alicante 7 nov 11:35 - 15.35
Alicante - Stockholm Arlanda 14 november 16:25 - 20.25
16 950 SEK 10+ platser kvar Boka resa

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Restid från Alicantes flygplats till hotellet cirka 1 timme exklusive ev rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Alicante tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i superior dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fem middagar exklusive dryck
 • Matsäck alla vandringsdagar 
 • Ett inträde till hotellets spa-avdelning 
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk) 1 500 kronor
 • Rum med havsutsikt 1 200 kronor per rum
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Villa Gadea, Altea

  Hotel Villa Gadea är ett modernt och stilrent spahotell, byggt i anslutning till ett före detta aristokratiskt sommarpalats, precis på stranden och med intagande utsikt över havet, ca 3 km från charmiga Altea. Altea kan man nå till fots eller enkelt med spårvagn. Villa Gadeas rum är luftiga och ljusa, samtliga rum har balkong och håller en mycket hög standard. Vi väljer Superior Room för våra gäster. Rummen ligger mot havssidan och har utsikt över trädgården, poolområdet eller en närliggande park. Väljer man att uppgradera till havsutsikt får man rum högre upp, ovanför palmernas toppar, med en fantastisk utsikt över Medelhavet.

  På hotellområdet hittar man en stor utomhuspool, flera restauranger, gym och ett havsvatten-spa där man gärna kopplar av efter en härlig vandringsdag i bergen. Spa-avdelningen har mycket att erbjuda och är väl värd ett besök, här finns olika saltvattenspooler, bastu, ångbastu och jacuzzi. Det går att boka ett stort urval av behandlingar (ingår ej men WI-Resors gäster får rabatt). På hotellets restauranger finns det givetvis möjlighet att äta traditionell och lokal medelhavsmat, men här hittar man även en stilig sushirestaurang i fall man önskar lite mer variation.

  Här är det är lätt att förälska sig i den genuina miljön kring Altea med mysiga fiskebyar längs kusten och majestätiska berg som reser sig i bakgrunden. I Altea möter vi konst och kultur och ett stort utbud av caféer och restauranger. Högt beläget i den övre delen av den lilla staden tronar kyrkan Nuestra Señora del Consuelo med sin ikoniska kupol. Det är väl värt promenaden uppför trappformade stenlagda gränder, kantade av gamla vitkalkade hus. Vissa middagar intas på restauranger utanför hotellet, bland annat i Alteas centrum.

Vandringsprogram

Altea med omnejd ligger i Alicanteprovinsen som är ett av Spaniens bergigaste områden. De mest intressanta vandringarna i trakten klassar vi som medelsvåra med inslag av lite tuffare då underlaget ibland blir ganska stenigt och brant. Ett par dagar utmanar vi oss själva med att klara av mellan åttahundra och tusen ackumulerade höjdmeter. Dessa vandringar passar dig som är van vandrare och gillar lite utmaning. Med detta sagt, håller vi dock ett lugnt tempo och pausar ofta, som alltid under en vandring med WI-Resor. Har du trivts i den avancerade gruppen på någon av våra vandringsresor till Alperna eller Andorra kommer du att gilla vandringarna här.

När vi kommer högt upp får vi en magnifik utsikt över hela kusten med dess unika bergsformationer. Vid klart väder ser man till och med över till ön Ibiza, långt ute i Medelhavet. Ofta följer vi uråldriga vandringsleder som anlades som handelsvägar mellan byarna under den moriska perioden. Detta historiska perspektiv ger en extra dimension till våra vandringsdagar här. I flera av byarna vi besöker verkar det som om tiden stått helt stilla och närliggande Costa Blancas moderna turistorter känns långt borta.

Vintern slutar tidigt här, och redan i februari har blomningen kommit igång. Mandelträd finns överallt i inlandet och landskapet blir extra vackert då.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar
Cala de Granadella ca 8 km alt. 10 km

Vi börjar veckan med en magisk kustvandring drygt 3 mil norr om Altea. Efter en härlig frukost på hotellet tar vi oss till vandringens startpunkt med vår privata buss. Vandringen startar väldigt lätt och efter en stund når vi en utsiktsplats med en strålande vy över Medelhavet. Härefter blir terrängen allt vildare och mer spännande, med hisnande utsikt längs en av de vackraste delarna av Costa Blanca, den vita kusten. 

Plötsligt kommer vi fram till en imponerande fästning som vaktar ingången till lilla bukten Cala de Granadella. Vakttornet byggdes för att skydda kusten från inkräktare från Nordafrika men blev ännu viktigare under Napoleonska kriget. Nu kommer en tuff men relativt kort stigning med ojämnt underlag. Som tur är, är leden välskött och det finns till och med partier med kedjor och skyddsräcken som underlättar stigningen. Utmaningen belönas med ett vykortslikt panorama över den lilla bukten med sitt turkosblå vatten och en ack så lockande strand. Vi kämpar på och kommer så småningom till stranden där vi tar en välförtjänt paus och det finns möjlighet att ta ett dopp. Andra halvan av vandringen startar bakom den lilla strandbyn och tar oss längre in mot landet. Vi tar oss ur dalgången och passerar lämningar från moriska bondgårdar. Tittar man noggrant ser man att sluttningarna är täckta av gamla terrasseringar som sedan länge övergivits. Denna längre stigning tar oss tillbaka upp till platån där vi började och här finns det en liten bar för vår första after-walk!

Puig Campana ca 11 km

Puig Campana är namnet på det enorma berget som reser sig 1 408 möh bakom kustens största turistort, ett par mil från Altea. Vi kommer inte att bestiga berget, denna sorts aktivitet tillhör en annan typ av resa. Vi kommer istället att vandra en led som rundar massivet. Både Puig Campana och de övriga närliggande bergen skapar ett spektakulärt landskap och då vi vandrar runt berget förändras utsikten hela tiden. Några kraftiga stigningar kommer under dagen, ackumulerad stigning motsvarar ca 600 m. Har man en viss vandringsvana och en hyfsad grundkondition klarar man av det fint. Vår färdledare och guide ser till att det blir lagom med pauser för snacks, vatten och fotografering. 

Väderkalender

Relaterade resor

 • AndorraSingelresa Andorra

  En vandringsresa, för dig som reser ensam, till det lilla landet Andorra. Vi bor fyrstjärnigt, dagsvandrar på fantastiska vandringsleder i ett oexploaterat landskap, tidvis i både Spanien och Frankrike och får uppleva ett vilt landskap med berg, dalar och sjöar.

  8 dagar från 13 950 SEK
 • KroatienSingelresa Dalmatien

  För dig som reser som singel och gärna snör på dig vandringskängorna presenterar vi en storslagen resa i Dalmatiens kustlandskap. Här väntar härliga stränder, lummiga grönska, höga berg och ett behagligt medelhavsklimat, kombinerat med trevlig samvaro.

  8 dagar från 13 990 SEK
 • SpanienSingelresa Gran Canaria

  Upptäck ett Gran Canaria du inte visste fanns under denna spännande vandringsresa för singlar. Väl framme väntar andlöst vackra vandringsleder, vulkankratrar, vinodlingar och pittoreska bergsbyar.

  8 dagar från 17 650 SEK