Cykelresa, singelresa till Costa Brava

Costa Brava Spanien Cykelresa i vackra Katalonien för singelresenärer

Spaniens kuststräcka mellan Barcelona och Frankrike kallas för Costa Brava, “Den vilda kusten”. Den lyckade kombinationen av vacker kust och ett varierat landskap är perfekt för en avslappnad cykelsemester i lugnt tempo. Här finner du fina små vikar med avskilda sandstränder samt ett kuperat inland med charmiga och genuina byar. Området erbjuder också en mycket uppskattad mat- och vinkultur samt ett soligt klimat både vår och höst. En av dagarna kombinerar vi cykling med kanotpaddling längs floden Ter. Under veckan bor vi på två olika hotell. Båda har pool och håller mycket hög standard.

2020 datum kommer inom kort.

Costa Bravas bästa

 • Medeltidsbyn Peratallada
 • ”Kataloniens vackraste by”
 • Cykling längs Via Verde
 • Cap Roig med botaniska trädgården
 • Lunchstopp i Monells vid Kataloniens förmodligen charmigaste torg
 • Cykling längs Costa Bravas bredaste sandstrand
 • Boende på klassiska Hotel Trias i hamnstaden Palamós

Kommer snart

Avgång
Kommer snart Anmäl intresse
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från Barcelona till hotellet cirka 2 timmar exklusive rast.

Flyg från Landvetter eller Köpenhamn på förfrågan mot tillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan Flyget från Arlanda landar och hemresa efter Arlandaflygets avgång, för att kunna åka med vår busstransfer till/från hotellet. 

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda– Barcelona tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärniga hotell
 • Frukostbuffé
 • Sex flerrättersmiddagar exklusive måltidsdryck
 • En lunch exklusive måltidsdryck
 • En vinprovning med tilltugg
 • Tillgång till utomhuspool
 • Fem dagar cykling med guide
 • Cykelhyra inklusive hjälm
 • Cykelkarta
 • Inträde Botaniska trädgården Cap Roig
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 1 500 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Can Bassa

  Fr.o.m. 2020 bor vi halva veckan på detta hotell.

  Hotel Can Bassa är mindre familjeägt hotell, inrett i en gammal bondgård från 1300-talet. Det har restaurerats med stor charm och beläget i den vackra lilla byn Madremanya.  Hotellet ligger på byns västsluttning med en underbar vy över kulturlandskapet.

  Vi äter frukost på hotellet och middagarna intar vi på en närliggande restaurang. Hotellet har också en egen cykeluthyrningsverksamhet. Här finns också en pool där man gärna kopplar av efter en dags aktiviteter. Här bor vi de första tre nätterna.

 • Hotel Trias i Palamós

  Hotel Trias i Palamós, är välkänt tack vare sitt toppläge  vid strandpromenaden med utsikt över hamnen och Medelhavet. Mellanklasshotellet hade sin storhetstid under 50-talet och var tillhåll för både Barcelonas elit och internationella stjärnor. 

  Idag är samtliga rum renoverade och många uppskattar den fina utomhuspoolen. Hotellets restaurang serverar klassiker från det katalanska köket, där både fisk- och kötträtter står i fokus. 

Om cyklingen

De flesta dagar är cyklingen av en lättare nivå utan stora höjdvariationer, men ibland med inslag av någon brantare backe. Stigningarna är sällan längre än några hundra meter. Snittet på veckans cykelutflykter är runt 40 km, men vi cyklar i lugn takt och har hela dagen på oss för att komma fram. Vi cyklar oftast på grusvägar eller på mindre asfaltsvägar. Cyklism är mycket populärt i Spanien och bilister respekterar cyklistgrupper som är ute på vägarna. Oftast är vi ute i naturen, men vid kusten cyklar vi även igenom en del bebyggelse. En av dagarna kombinerar vi cykling med kanotpaddling längs floden Ter. Naturen är mycket varierande, allt från ek- och pinjeskog till jordbruks- och kustlandskap.

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst

Vi anländer till Barcelona och vår transfer tar oss till Hotel Can Bassa. Middag på restaurang i byn.

Dag 2 Baix Empordan och La Bispal

I inlandet på Costa Brava ligger området Baix Empordan som är berömt för sina fina medeltida byar. Katalanerna i detta område värnar starkt om sitt kulturarv och därför har de flesta byar bromsat nybyggnation. Detta har inneburit att byarna har bevarat stora delar av sitt utseende och sin charm. Vi börjar veckan med en skön och trivsam cykling inåt landet i Baix Emporda, men innan avfärd justerar vi in våra hyrcyklar. Våra guider hjälper till så att alla känner sig bekväma och trygga med cykeln innan vi ger oss ut på vår första cykeltur. Turen går genom risfält på plan mark till den lilla byn Sant Feliu de Boada. Därefter fortsätter vi till den närliggande byn Peratallada, av många ansedd som Kataloniens vackraste by. Här finns tid att ströva runt och känna av atmosfären. Efter pausen fortsätter vi till huvudstaden i regionen, La Bispal, som är känd för sin keramiktillverkning. Kanske hinner vi med en titt i butikerna på keramikgatan eller en kaffe. Vi stannar för lunch på bybaren i Rupia. Efter lunch cyklar vi vidare på mindre asfalts- och grusvägar tillbaka mot havet. På vägen passerar vi Ullastret och Gualta och cyklar utmed floden Ter tillbaka till Hotel Clipper. Resten av dagen kan man njuta vid poolen, alternativt ströva längs kustens längsta sandstrand som ligger ett stenkast från hotellet.

Dagsetapp: cirka 40 km
Vägunderlag: grusväg + asfalt, mest på platt mark med ytterst få backar

Trafik: mindre vägar med lite trafik

Sevärdheter: medeltida byn Peratallada, och keramikstaden La Bispal

Dag 3 Floden Ter cykling och kanotpaddling

Idag är cyklingen lite längre, cirka 45 km. Vi cyklar längs floden Ter via staden Toroella och byn Verges upp till dammen La Presa de Colomers. Är vädret gynnsamt kan det ges möjlighet att paddla en- eller tvåmans kanot i floden från Colomers ner till Verges, en mycket speciell och trevlig upplevelse som anordnas av brandmännen i området. Alternativt cyklar vi över dammen och fortsätter, nu med en viss stigning, upp till byn Pubol där Salvador har ett av sina tre muséer. Vi vänder sedan söderut tillbaka mot hotell Clipper och nu bär det nästan bara utför. Vi stannar för lunch i byn Verges på restaurangen Mas Pi. Efter lunchen bär det av ned mot havet på lättcyklade vägar förbi byarna Parlava, Casavells och Gualta, innan vi når golfbanorna vid Golf Emporda. Denna dag består cyklingen mestadels av ett nätverk av grusvägar som bönder ofta använder sig av för att ta sig till odlingarna. Det innebär att det är väldigt lite biltrafik och att underlaget är mycket bra för cykling.

Dagsetapp: cirka 45 km
Vägunderlag: grusväg + asfalt, mest på platt mark med ytterst få backar

Trafik: mindre vägar med lite trafik

Sevärdheter: torget i Monells och byar Corca, Matajudaica och Casavells

Dag 4 Pals och Palamós

Vi lämnar vi Hotel Can Bassa och beger oss till vår andra bas denna cykelvecka, den lilla hamnstaden Palamós. Vi cyklar till det mycket välkända byn Pals som tronar högst upp på en kulle. Vi låser cyklarna och tar oss upp till byns högsta punkt, där vi har en hänförande utsikt över havet och det omgivande landskapet. Vi fortsätter på små grusvägar till staden Palafrugell för lunch. Sista sträckan följer en nedlagd järnvägslinje som är omgjord till cykelväg.

Dagsetapp: cirka 30 km

Vägunderlag: grusväg + asfalt, några korta stigningar, men av en lättare lutningsgrad

Trafik: delvis i stadsmiljö, annars mindre vägar med lite trafik, några större korsningar

Sevärdheter/höjdpunkter: byn Pals och cykelspåret ’Via Verde’

Dag 5 Ledig dag

Idag unnar vi oss en vilodag. Med Palamós som bas kan man välja att njuta av en dag på stranden, slappa vid poolen, ta en kortare kustvandring, cykla på egen hand (guiden kan ge tips) eller varför inte delta i fiskauktionen? Det finns även möjlighet att ta sig till den närliggande staden Girona med sin vackra katedral och medeltida stadsdel på egen hand. Eller, om intresse finns, kan guiden ordna ett besök i staden Figueres där Salvador Dalis stora, mycket imponerande museum ligger. På kvällen rekommenderar guiden de bästa ställena i det gamla kvarteret i Palamós för en autentisk tapasrunda.

Dag 6 Llafranc – Cap Roig

Denna dag bjuder på kustnära cykling. Med ny energi efter vilodagen fokuserar vi idag på kuststräckan norr om Palamós, hjärtat av Costa Brava. Vi startar från hotellet och cyklar via några små trevliga hamnar in på ytterligare en ”Via Verde”. Vägen tar oss upp till Palafrugell, som en gång var känd för sin korktillverkning. Efter en kaffepaus får vi en lättare utmaning, då vi cyklar i uppförslut till fyren Far de Sant Sebastia. Här har man en strålande utsikt från den branta klippan och man förstår varifrån kusten har fått sitt namn. Vi fortsätter till den lilla fiskebyn Llafranc för lunch och om vädret tillåter kan man ta ett dopp i havet. Vi cyklar sedan vidare mot Cap Roig för att besöka den berömda botaniska trädgården med sina terrasser ned mot havet. Här finner man alla sorters medelhavsväxter och blommor. Efter besöket väntar en liten uppförsbacke och sedan en lång utförslöpa i form av en liten grusväg i skogen till den obebyggda stranden Platja de Castell. Strax därefter är vi åter tillbaka på stranden La Fosca. Den som så önskar kan stanna för ett bad då det varken är långt eller komplicerat att hitta tillbaka till Hotel Trias.

Dagsetapp: cirka 35 km

Vägunderlag: grusväg + asfalt, mest på platt mark, två medelsvåra stigningar

Trafik: delvis i stadsmiljö, annars mindre vägar med lite trafik, några större korsningar

Sevärdheter/Höjdpunkter: Far de San Sebastia, Cap Roig botaniska trädgården, kustcykling

Dag 7 Vall Llobrega

Idag följer vi strandpromenaden söderut och viker sedan av in mot landet och byn Calonge för en kaffepaus. Vi cyklar på små grusvägar genom vinfälten i Calongedalen och upp på bergssidan bakom Palamos. Här finns möjlighet för den som vill pröva på cyklisternas träningsbacke “La Ganga”. En fikapaus sitter inte heller fel. Vi fortsätter via en Via Verde till Calella de Palafrugell där vi tar lunchpaus i den vackra lilla viken. På eftermiddagen når vi Vall Llobregadalen och en av områdets bästa vingårdar för vinprovning. Stärkta av den goda drycken har vi nu bara fyra kilometers lätt cykling utför till Hotel Trias. Mer kuperat landskap idag, vissa kortare branta stigningar men ändå är dagen av en lätt nivå.

Dagsetapp: cirka 30 km

Vägunderlag: grusväg + asfalt, vissa kortare branta stigningar

Trafik: delvis i stadsmiljö, annars mindre vägar med lite trafik

Sevärdheter: Calella de Palafrugell och vingård

Dag 8 Hemresa

Efter frukost kliver vi på bussen igen för transfer till flygplatsen.

 

Väderkalender

Så säger våra resenärer

 • Har inte en enda negativ upplevelse. Motsvarade alla våra förväntningar. Ledarna var mycket bra!

  Conny & Margareta Roth

Relaterade resor

 • SpanienWeekendSingelresa Costa Brava

  Under den här weekendvandringen för singelresenärer upplever du två kustvandringar med magnifika vyer över turkosblåa vikar och mäktiga klippformationer, samt en vandring i ett grönare landskap inåt landet. Boende centralt i den lilla staden Palamós med sin trevliga strandpromenad.

  Kommer snart
 • SpanienSingelresa Costa Brava

  Följ med på vår singel-vandringsresa till Costa Brava. Här väntar enastående naturupplevelser både längs kusten och lite mer inåt land, besök på medeltidsborgar och fint boende med god mat från det katalanska köket.

  Kommer snart
 • Spanien Costa Brava

  Under vandringsveckan får vi uppleva både den vackra kusten med de små charmiga fiskelägena och naturen lite mer inåt land. Vi besöker medeltidsborgar och njuter av fint boende med god mat från det katalanska köket.

  Kommer snart
 • Spanien Costa Brava

  Följ med på en cykelresa längs “Den vilda kusten”. Med två fyrstjärniga hotell som utgångspunkt rullar vi förbi fina små vikar med avskilda sandstränder och genom ett kuperat inland. En av dagarna kombinerar vi cykling med kanotpaddling längs floden Ter.

  8 dagar från 14 950 SEK
 • SpanienLätt & Lagom Costa Brava

  Upplev Costa Brava till fots! På denna Lätt & Lagom-resa besöker vi många spännande ställen både på den vackra kustlinjen och inåt land. Vi vandrar i ett varierat och kuperat landskap, och ägnar även en del av tiden åt att njuta av god mat och att besöka bl a historiska Girona.

  8 dagar från 15 950 SEK