Vandringsresa till Costa Brava i Spanien med WI-resor

Costa Brava Spanien En vandringsresa på Spaniens vilda kust

Costa Brava, kustområdet som sträcker sig mellan Barcelona och Pyrenéerna, är ett oupptäckt resmål för vandrare. Längs hela kusten löper ett nätverk av stigar som förbinder de små charmiga fiskelägena med det naturrika och rofyllda inlandet. Där vi vandrar hittar du inga stora hotellkomplex, utan bara små gammaldags badorter med mysiga restauranger och kaféer, gömda vikar och lugna stränder. Under veckan får vi uppleva både den vackra kusten och naturen lite mer inåt land. Vi besöker medeltidsborgar och njuter av två fina boenden med god mat från det katalanska köket. Vi gör även ett guidade besök till Salvador Dalímuseet i Figueres samt Spaniens vackraste by. Då området präglas av medelhavsklimat går det utmärkt att vandra här både på våren och på hösten. Under veckan bor vi på två olika hotell, se nedan.

Costa Bravas bästa

 • Vackra byar i inlandet
 • Vandringen till stranden Platja de Pals med badmöjligheter
 • Dalímuséet med kunnig (och rolig) lokalguide
 • Trendiga Hotel Trias
 • Historiska Hotel Can Bassa

Avgångar

6 oktober 2020

/ 8 dagar

Stockholm Arlanda

Stockholm Arlanda - Barcelona 6 okt 12:35 - 16.00
Barcelona - Stockholm Arlanda 13 oktober 16:00 - 19.35
14 950 SEK 10+ platser kvar Boka resa

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från Barcelona till hotellet cirka 2 timmar exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Barcelona tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Sex flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Tillgång till utomhuspool på båda hotellen
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Inträde botaniska trädgården Cap Roig
 • Inträde och guidat besök på Salvador Dalímuséet
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter
 • 110% CO2-kompensation
  • (ca 1212 kg CO2e/pers = 158 kr)

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 2 500 kronor (dubbel för enkelbruk)
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Can Bassa

  Hotel Can Bassa är mindre familjeägt hotell, inrett i en gammal bondgård från 1300-talet. Det har restaurerats med stor charm och beläget i den vackra lilla byn Madremanya.  Hotellet ligger på byns västsluttning med en underbar vy över kulturlandskapet.

   Här finns också en pool där man gärna kopplar av efter en dags aktiviteter. Här bor vi de första tre nätterna.

 • Hotel Trias i Palamós

  Hotel Trias i Palamós, är välkänt tack vare sitt toppläge  vid strandpromenaden med utsikt över hamnen och Medelhavet. Mellanklasshotellet hade sin storhetstid under 50-talet och var tillhåll för både Barcelonas elit och internationella stjärnor. 

  Idag är samtliga rum renoverade och många uppskattar den fina utomhuspoolen. Hotellets restaurang serverar klassiker från det katalanska köket, där både fisk- och kötträtter står i fokus. 

Vandringsprogram

De flesta dagar är vandringen av en lätt till medelsvår nivå och har ingen större höjdvariation, även om hela området är relativt kuperat. Backar och stigningar är sällan långa, men vissa av vandringarna erbjuder även något för dig som önskar lite mer utmaning. Vi vandrar i snitt lite över en mil per dag. Vid kusten följer vi El Camino de Ronda, som delvis är ett stenlagt promenadstråk och delvis en smal stig. Ibland får man gå i trappor, men det handlar bara om kortare sträckor. I övrigt kan underlaget bestå av grus, sten och sand då vi går en bit på sandstrand.

För att kunna göra så vackra och intressanta vandringar som möjligt har vi valt att vandra över ett ganska stort område och därför är busstransporterna något längre vissa av dagarna.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt vandringsprogram

Dag 1 – Ankomst

Vi landar i Barcelona och det tar sedan cirka två timmar med buss till vårt första hotell. Efter incheckningen finns det möjlighet att göra en lättare vandring i närområdet, en bra bensträckare efter flyget och transfern. Mot kvällen är det dags för vår första gemensamma middag på en av de trevliga restauranger i byn.

Dag 2 – Llafranc och Cap Roig

Vi börjar dagens tur ovanför den gamla fiskebyn Llafranç, vandrande söderut längs med kusten tillbaka mot Palamós. Vandringen går längs ett stenlagt promenadstråk, förbi vackra små vikar som Costa Brava är känt för. Varenda vik är överraskande vacker och det är svårt att välja vilken som är finast! Efter Calella vandrar vi upp cirka 100 höjdmeter till det gamla slottet Cap Roig, för att besöka dess berömda botaniska trädgård. Trädgården ligger överst på klippan med oslagbar utsikt över det blå Medelhavet. Efter besöket kommer vi in i lite vildare terräng. Promenadstråket blir till en smal stig med några enstaka lite backigare partier. Vissa delar går vi även på sandstranden. Vi befinner oss nu i hjärtat av det oförstörda Costa Brava med fina små stränder, pinjeskog, klippformationer och ruiner från iberiska bosättningar. Strax innan Palamós unnar vi oss en after walk, precis vid stranden. Sedan är det bara en kort bit kvar till vårt hotell som vi når till fots.

Dag 3 – La Garrotxa

Idag ska vi vandra i den mycket vackra bergskedjan La Garrotxa, en bit längre in i landet. Busstransfern tar oss till Hostalets d’en Bas, en liten charmig by som ligger mitt i dalen. Vi köper en “coca” i bybageriet till vår picknick (ett omtalat bröd som anses smaka ovanligt bra). Vi går sedan en kortare sträcka i dalen och kommer snart kommer till en brant stigning. Stigningen på 500 höjdmeter blir mycket antagligen veckans mest konditionskrävande utmaning, men väl uppe får vi vår belöning. Utsikten är både imponerande och vidsträckt och kanske ligger snö kvar på de avlägsna topparna i Pyrenéerna. Vår vandring fortsätter på denna högplatå utan några större utmaningar men med fantastisk utsikt. Vi äter vår picknick på någon liten äng högt ovan dalen. Vandringen avslutas med att vi följer den gamla romerska vägen som gick mellan städerna Olot och Vic. Nu bär det utför cirka 400 meter utför i en varierande skog på en väg där en gång åsnorna drog kärrorna över berget. Nere i dalen väntar bussen på att ta oss tillbaka till hotellet.

 

 

Dag 4 – Dalímuseet och Figueres

Som vanligt med WI-Resor tar vi en vilodag mitt i veckan. Istället för vandring idag ingår istället en utflykt till Salvador Dalís hemmastad Figueres för ett guidat besök på Dalímuseet. Det är också idag att vi byter hotell. Efter utflykten kommer vi till kuststaden Palamós och checkar in på Hotel Trias. 

Dag 5 – Tamariu och Far de Sant Sebastia

Efter frukost lämnar vi hotellet och tar oss med buss till den före detta lilla charmiga fiskebyn Tamariu som idag har förvandlats till en liten sommarby för turism. Vi vandrar upp genom en skog på en liten och delvis brant skogsstig, upp till en grusväg som vi följer utan nämnvärd stigning. Vi fortsätter på ytterligare en skogsstig som har brant stigning sista biten tills vi når fyren Far de Sant Sebastia där vi tar en liten rast. Vandringen övergår sedan till en havsnära vandring efter Camino de la Ronda. Det blir både upp och ner med en de delvis krävande passager. Vi passerar den lilla viken Cala Pedrosa och har vi tur vi har tur är den lilla sommarrestaurangen öppen där vi kan ta något att dricka. Vandringen avslutas med en brant bit upp från stranden som kompenseras av de vackra vyerna. Vi passerar ett klippigt stenparti och kommer tillbaka till startpunkten, fiskebyn Tamariu där vi har möjlighet att avsluta vandringen på någon av Tamarius restauranger.

Dag 6 – Fitorskogen

Idag vandrar vi i naturreservatet Fitor, en del av den mindre bergskedjan Les Gavarres som sträcker sig som en kuliss bakom den vackra kustremsan. Kontrasten mot kustvandringen är stor. Vi upplever en mer lantlig miljö idag och vandrar förbi bondgårdar och ruiner med en blandning av lätta grusvägar och steniga vandringsleder. Utöver själva vandringen fokuserar vi idag på områdets kultur, historia, mat och vin. Vi besöker egendomen Mas Plaja och lär oss mer om Kataloniens uråldriga skogsbruks traditioner. Värden Señor Botey berättar om livet i denna mycket genuina del av Katalonien och bjuder på en lunch bestående enbart av ingredienser från närområdet. På eftermiddagen vandrar vi ner till Vall Llobrega där vår buss möter oss för den korta transfern till hotellet.

Dag 7 – Begur och Sa Riera

Ännu en vandring längs havet och enligt många den mest imponerande delen av Costa Bravakusten. Vi besöker först byn Begur med sin borg. Vid vackert väder ser man ända bort till gränsen mot Frankrike. Vi vandrar sedan vidare utmed kusten. Leden går tidvis högt över havet och tidvis vid havsnivå. Överallt finner man små vackra vikar och fantastiska bergsformationer. Vandringen går mestadels genom orört område, men vi följer även vandringsleder genom vackra små fiske- eller turistbyar. Vi avslutar dagen vid Platja de Raco, områdets bredaste och längsta sandstrand. Här ges tid att bada och njuta av eftermiddagen vid denna underbara strand.

Dag 8 – Hemresa

Efter en tidig frukost är det dags att åka till flygplatsen.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Väderkalender

Relaterade blogginlägg

 • Jag blev kvar på Costa Brava

  I början av 90-talet kom jag till Barcelona för att besöka min vän Jonas. Staden tog mig med storm, för mig är det helt enkelt en fantastisk plats där allt och alla finns. En dag frågade Jonas; ska du följa med upp till sommarhuset på Costa Brava över helgen? Jag hade fullt upp med att utforska Barcelonas fantastiska möjligheter, men tänkte att det kanske kunde vara trevligt att komma ut på landet som omväxling så jag svarade ja.

  Läs hela inlägget

Relaterade resor

 • SpanienSingelresa Costa Brava

  Följ med på vår singel-vandringsresa till Costa Brava. Här väntar enastående naturupplevelser både längs kusten och lite mer inåt land, besök på medeltidsborgar och fint boende med god mat från det katalanska köket.

  8 dagar från 14 950 SEK
 • Spanien Costa Brava

  Följ med på en cykelresa längs “Den vilda kusten”. Med två fyrstjärniga hotell som utgångspunkt rullar vi förbi fina små vikar med avskilda sandstränder och genom ett kuperat inland. En av dagarna kombinerar vi cykling med kanotpaddling längs floden Ter.

  8 dagar från 14 950 SEK
 • SpanienLätt & Lagom Costa Brava

  Upplev Costa Brava till fots! På denna Lätt & Lagom-resa besöker vi många spännande ställen både på den vackra kustlinjen och inåt land. Vi vandrar i ett varierat och kuperat landskap, och ägnar även en del av tiden åt att njuta av god mat och att besöka bl a historiska Girona.

  8 dagar från 14 950 SEK