Vandringsresa till Costa Brava, weekend med WI-Resor

Costa Brava Spanien Den vilda kustens höjdpunkter i kompaktformat

Upplev det bästa från vår populära Costa Brava vandringsvecka i kompaktformat. Hela tre dagars vandring längs “Den vilda kusten” och dess inland i norra Katalonien. Weekendvandringen här erbjuder en kombination av två kustvandringar med magnifika vyer över turkosblåa vikar och mäktiga klippformationer, samt en vandring i en grönare miljö något mer inåt landet. Intressanta kulturella inslag tillkommer alla dagar då man besöker pittoreska fiskebyar, en berömd botanisk trädgård, ruiner från iberiska bosättningar samt en traditionell bondgård där man skördat korkeksbarken i över tusen år.

Vi bor på fyrstjärnigt hotell i hamnstaden Palamós vid strandpromenaden i hjärtat av Costa Bravas kustremsa.

Costa Bravas bästa

 • Havsutsikten från balkongen på Hotel Trias
 • Avslutningslunch på Sol y Mar vid Platja de Raco
 • Utsikten från borgen i Begur
 • Vandring längs havet och vikar med charmiga fikebyar
 • Slottet Cap Roig och den botaniska trädgården
 • Lunchen under korkekarna i Fitorskogen
Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
24 maj 2019  Visa flyg 4 dagar 8 990 SEK
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - Barcelona Fredag 12.35-16.00 Barcelona - Stockholm Arlanda Måndag 20.10-23.45 Ca 3 tim 30 min Norwegian D8 5551/DY4254

Transfer i restid från Barcelona till hotellet ca 2 timmar exklusive rast.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Barcelona tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Tre flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • En lunch
 • Tillgång till utomhuspool
 • Tre dagar guidade vandringar
 • Inträde botaniska trädgården Cap Roig
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk): 700 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Trias i Palamós

  Hotel Trias i Palamós, är välkänt tack vare sitt toppläge  vid strandpromenaden med utsikt över hamnen och Medelhavet. Mellanklasshotellet hade sin storhetstid under 50-talet och var tillhåll för både Barcelonas elit och internationella stjärnor. 

  Idag är samtliga rum renoverade och många uppskattar den fina utomhuspoolen. Hotellets restaurang serverar klassiker från det katalanska köket, där både fisk- och kötträtter står i fokus. 

Vandringsprogram

Vandringarna är av en lätt till medelsvår nivå och har ingen större höjdvariation, även om hela området är relativt kuperat. Vid kusten följer vi El Camino de Ronda, som delvis är ett stenlagt promenadstråk och delvis en smal stig. Ibland får man gå i trappor, men det handlar bara om kortare sträckor. I övrigt kan underlaget bestå av grus, sten och sand då vi går en bit på sandstrand.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 – Ankomstdag

Ankomst till Barcelona och transfer till Hotel Trias, Palamós i tid för middag på hotellet. Transfertid cirka 2 timmar.

Dag 2 – Begur och Sa Riera

Vi startar med en vandring längs havet och enligt många den mest imponerande delen av Costa Bravakusten. En kortare busstransfer tar oss till Begur, en charmig liten stad som ligger 250 meter över havet. Vi besöker först borgen högst upp som är huggen direkt ur klippan med en hänförande utsikt. Härifrån ser man ut över staden och havet och vid vackert väder ser man ända bort till gränsen mot Frankrike. Efter detta vandrar vi ut mot havet och följer leden vidare utmed kusten. Vi går tidvis högt över havet och tidvis nere vid havsnivån, delvis på sandigt underlag men oftast på ett stenlagt promenadstråk. Varenda vik är överraskande vacker och det är svårt att välja vilken som är finast! Vandringen går mestadels genom orört område men vi följer även vandringsleder genom vackra små fiske- eller turistbyar. Vi avslutar dagen vid Platja de Pals, områdets bredaste och längsta sandstrand. Här ges tid att bada och njuta av eftermiddagen vid denna underbara strand, innan bussen hämtar oss för färd tillbaka till Palamós och Hotel Trias.

Vandringstid: cirka 4 timmar (ca 9 km).
Höjdvariation stigning 40m, utför 280 m.
Högsta punkt 280 möh.

 

Dag 3 – Fitorskogen och besök hos "Korkbaronen" Botey

Idag vandrar vi i Fitorskogen, ett naturområde som ligger nordväst om Palamós. Kontrasten mot kustvandringen är stor, då vi befinner oss i en mer lantlig miljö bland bondgårdar, kloster och ruiner. Högre upp kommer vi in i en tallskog och vi fortsätter på en blandning av lätta grusvägar och steniga vandringsleder. Endast det sista partiet upp till en grusväg kan upplevas som ansträngande. Denna väg för oss till kyrkan Santa Maria Colona de Fitor. Vi kommer till gården Mas Plaja där vi möter "Korkbaronen" Joan Botey som lär oss mer om korkekarna. Här njuter vi av en lunch bestående av ingredienser producerade mindre än 10 km från gården. 

Vandringstid: cirka 5 timmar (ca 12 km).
Höjdvariation stigning 280 m, utför 330 m.
Högsta punkt 330 möh.

Dag 4 - Llafranc och Hemresa

Vi avslutar vår weekendvandring med ytterligare en vandring längs havet innan vi beger oss mot flygplatsen för kvällsflyget till Sverige. En kortare busstransfer tar oss till den före detta fiskebyn Calella de Palafrugell. Härifrån börjar vi dagens vandring söderut längs kusten tillbaka mot Palamós. Vi börjar en stigning på ca 170 höjdmeter. Underlaget är en blandning av stigar, trappor och gångvägar. Tillslut når vi den botaniska trädgården Cap Roig som ligger högt uppe på berget med en oslagbar utsikt över havet och Calella. Vi tillbringar ca 45 minuter i  trädgården och beundrar artrikedomen. Vandringen som följer efter besöket i trädgården går såväl nära vattnet på sandstränder, såväl upp och ner längs de dramatiska klipporna, vilka har gett namnet till kusten "Den vilda kusten". Vi befinner oss nu i hjärtat av det oförstörda Costa Brava med fina små stränder, pinjeskogar, klippformationer och ruiner från iberiska bosättningar. Väl tillbaka på hotellet gör vi oss i ordning för bussresan till flygplatsen.

Vandringstid: cirka 5 timmar. (ca 10 km)
Höjdvariation stigning 100m, utför 100 m.
Högsta punkt 100 möh.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Spanien Costa Brava

  Följ med på en cykelresa längs “Den vilda kusten”. Med två fyrstjärniga hotell som utgångspunkt rullar vi förbi fina små vikar med avskilda sandstränder och genom ett kuperat inland. En av dagarna kombinerar vi cykling med kanotpaddling längs floden Ter.

  Kommer snart
 • Spanien Costa Brava

  Under vandringsveckan får vi uppleva både den vackra kusten med de små charmiga fiskelägena och naturen lite mer inåt land. Vi besöker medeltidsborgar och njuter av fint boende med god mat från det katalanska köket.

  8 dagar från 14 850 SEK
 • SpanienSingelresa Costa Brava

  Följ med på vår singel-vandringsresa till Costa Brava. Här väntar enastående naturupplevelser både längs kusten och lite mer inåt land, besök på medeltidsborgar och fint boende med god mat från det katalanska köket.

  8 dagar från 14 850 SEK
 • SpanienLätt & Lagom Costa Brava

  Upplev Costa Brava till fots! På denna Lätt & Lagom-resa besöker vi många spännande ställen både på den vackra kustlinjen och inåt land. Vi vandrar i ett varierat och kuperat landskap, och ägnar även en del av tiden åt att njuta av god mat och att besöka bl a historiska Girona.

  8 dagar från 15 350 SEK