Vandringsresor Kanarieöarna, la Gomera hos WI-Resor

La Gomera Spanien Vandring på grönaste kanarieön

La Gomera är en fantastisk plats att vandra på och med sitt stora urval av markerade leder finns det mycket att välja mellan. Ön är den näst minsta av de sju Kanarieöarna och en spektakulär plats. Likt de andra öarna är norrsidan frodig och grön, medan södra sidan är torr. La Gomera har ett behagligt klimat året runt, utan alltför stora temperaturskillnader. På sydsidan och i dalarna skiner solen de flesta dagar, till skillnad från uppe i bergen mitt på ön där det fuktigt och svalare. Den stora skillnaden mot öarna Teneriffa och Gran Canaria är till stor del avsaknaden av långa stränder med stora hotellkomplex, vilket gör att massturism aldrig hittat till ön. Hit kommer man för att njuta av naturen.

Gröna La Gomera är en vulkanö och nästan helt rund till formen. Naturen på ön är makalös med sina branta klippor, höga berg, djupa raviner och skogar. Men kanske det mest spektakulära är den dimhöljda nationalparken Garajonay mitt på ön. Den subtropiska regnskogen ”Bosque del Cedro” är den bäst bevarade Laurisilva (lagerträdskogen) i världen. Vi bor i Playa de Santiago som ligger på den södra sidan av ön och som är torr och varm även under vinterhalvåret. Vårt boende ”Hotel Jardin Tecina” är en lite större anläggning med flera poolområden och kanske det boende på La Gomera som håller högst standard. För att ta sig till La Gomera flyger man till Teneriffa och därifrån höghastighetsfärja till grannön La Gomera.

La Gomeras bästa

 • Den subtropiska regnskogen Bosque del Cedro
 • Hotel Jardin Tecinas vackra läge och trädgård
 • Nationalparken Garajonay och öns högsta topp
 • Vyn över det mäktiga platta berget La Fortaleza
Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
18 november 2018  Visa flyg 8 dagar 17 850 SEK Väntelista
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm-Tenerife Sur Söndag 08:00 Tenerife Sur-Stockholm Söndag 21:35 Cirka 6 timmar Thomas Cook Airlines
5 februari 2019  Visa flyg 8 dagar 18 250 SEK
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - Teneriffa Syd Tisdag 07.50-12.45 Teneriffa Syd - Stockholm Arlanda Tisdag 14.15-21.00 Ca 6 timmar Ving charter

Vi flyger till Teneriffa syd. Här väntar vår buss som kör oss till bilfärjan som tar oss över till La Gomera. Under färjeturen kliver vi av bussen då det finns ett utsiktsdäck och servering ombord på färjan. Efter ungefär 50 minuter anländer vi San Sebastian och nu är det bara 45 minuters bussresa kvar tills vi når hotellet.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Teneriffa tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur inkl båt Teneriffa – la Gomera
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell i 7 nätter
 • Frukostbuffé
 • 6 middagar exklusive måltidsdryck
 • 1 lunch
 • Tillgång till hotellets olika pooler
 • Fem dagar guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 1 800 kr (18/11), 2 000 kr (5/2)
 • Superior dubbelrum: 1 200 kr/pers (18/11), 1 450 kr/pers (5/2)
 • Inträde SPA-avdelning
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Jardin Tecina

  Under veckan bor vi på Hotel Jardin Tecina, ett mycket trevligt fyrstjärnigt hotell byggt i klassisk kanarisk stil med flera huskroppar i två plan. Hotellet ligger på den lite varmare sydsidan, på en udde högt över havet med en härlig utsikt. Hela området omges av en stor och vacker trädgård. Här finns flertalet olika pooler samt flera restauranger.

  Fyra middagar intar vi i huvudrestaurangen med dess dignande buffet och två av kvällarna äter vi i någon av de andra restaurangerna. Våra rum är ljusa och rymliga, men vill man ha havsutsikt från balkongen/terrassen finns möjlighet att uppgradera till kategorin Superior.

Vandringsprogram

Det finns mängder av vandringsleder på La Gomera och även stigar som inte är officiella vandringsleder, så det går relativt enkelt att göra variationer av en och samma led. Vi har valt ut både de mer kända och spektakulära vandringarna, men också en del okända pärlor. Det är viktigt att tänka på de stora temperaturskillnaderna vissa dagar, då vi under veckan får vi uppleva flera klimatzoner och totalt sätt olika miljöer. Från höga berg och djupa dalar och från torrt, nästan ökenlikt landskap till den speciella och fuktiga lagerträdskogen. Varje dag tar vi buss till och från vandringen och äter av vår medhavda picknick, vilken man kan köpa på hotellet.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 Ankomst

Vi flyger till Teneriffa och tar sedan båten över till La Gomera för vidare transfer till vårt hotell.

Dag 2  – Det vilda nordväst

Dagens vandring börjar vid en utsiktspunkt ca 800 meter över havet på den nordvästra sidan av ön. Vi vandrar genom både busklandskap och små skogsdungar med bananpalmer. Så småningom får vi härliga vyer över ett terrasserat landskap med gamla vinodlingar på vår väg ner till byn Vallehermoso. Detta är det gamla kulturella centrumet på la Gomera och vi får tillfälle att göra oss bekanta med byn och kanske inta något att dricka innan bussen tar oss hem till hotellet igen.

100 m stigning och 700 m utför. Ca 4-5 timmars vandring

Dag 3 – Herdestigen

Vi startar vandringen i utkanten av nationalparken Garajonay där vi möter mossbeklädda trädstammar och hög luftfuktighet. Vårt första mål är öns högsta topp, Alto de Garajonay som reser sig 1 487 meter över havet. Vandringen till toppen är lätt och därför också välbesökt. Klara dagar har vi en fin utsikt över flera toppar och de andra Kanarieöarna. Vi fortsätter vår vandring utmed en djup ravin och beundrar samtidigt utsikten över det mäktiga platta berget La Fortaleza, La Gomeras eget ”Table Mountain”. Vandringen går vidare genom ett terrasserat landskap till byn El Cercado, som är känd för sitt keramikhantverk.

250 m stigning och 250 m utför. Ca 4-5 timmars vandring.

 

Dag 4 – Molnskogen – el Cedro

Denna dag får vi uppleva en av världens äldsta regnskogar, el Cedro. Den höga luftfuktigheten gör området mycket frodigt och vi möter botaniska och etnografiska skatter. Vi ser växter som ljunghedskrenelering, atlantisk pors och laurisilva. Särskilt utmärkande är många olika typer av träd som är vanliga i Garajonay, till exempel mahognyträd, lagerträd och lindar. Leden slutar vid ån Cedro vid ett 150 meter högt vattenfall som året runt fyller dammarna i jordbruksdalen Hermigua.

550 m stigning och 500 m utför. 4-5 timmars vandring

Dag 5 – Vandringsfri dag

Ett bra tillfälle att njuta av det sköna vädret och kanske ligga vid poolen med en spännande bok. Er guide kommer att berätta mer om vilka möjligheter som finns att göra denna dag, allt från dykturer, paddeltennis, golf eller kanske ta sig till la Gomeras lilla huvudstad San Sebastian.

Dag 6 – Palmdalen

Dagens vandring går på öns sydsida. Vår buss tar oss upp mot mitten av ön, där vi vandrar genom en vacker dalgång med havet i blickfånget. Här växer det många olika träd och buskar och vi får bland annat se amerikansk agave, fikonkaktus och mandelträd. Efter en paus fortsätter vi och kommer till gamla palmodlingar. Vandringen går på uråldriga stigar och genom en av öns vackraste dalar. Stigarna var förr ofta den enda förbindelsen mellan de olika byarna.

50 m stigning och 800 m utför. 4-5 timmars vandring

Dag 7 – Roque Agando

Denna vandring utmärks framförallt av fantastiska vyer. Ett karaktäristiskt inslag i landskapet är de mycket speciella. uppstickande ”sockertopparna”, rester efter gamla vulkanrör, som kallas Los Roques och är belägna mitt på ön. Roque Agando är den mest framträdande av dessa och denna klippa är den mest fotograferade på hela ön. När man dessutom kan få med vulkanen Teide (på grannön Tenneriffa) i bakgrunden, så förstår man varför det är så populärt att fotografera just här. Vi gör en rundtur där vi kommer tillbaka till samma punkt där vi började.

650 m stigning och 650 m utför. Ca 4-5 timmar.

Dag 8 – Hemresa


Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Väderkalender

Relaterade resor

 • Portugal Madeira

  Vandringarna på Madeira levererar ljuvliga naturupplevelser; allt från terrassmarker till trolska skogar med manshöga blåbärsbuskar och knotiga lagerträd. Vårt hotell har ett högt läge med utsikt över Atlanten.

  8 dagar från 17 350 SEK
 • Spanien Gran Canaria

  Under veckan utforskar vi det bästa och vackraste av ett 800 kilometer stort nätverk av vandringsleder. Vi gör dagsvandringar i flera olika klimatzoner tillsammans med våra kunniga, lokala, svenska guider.

  8 dagar från 16 950 SEK
 • Cypern Cypern

  Upplev Cypern och dess fantastiska natur till fots. På denna vandringsresa spenderar vi de första dagarna i Troodosbergen för att sedan ta oss till den natursköna halvön i väster - Akámas. Med svenska och lokala guider lär vi känna det genuina och oförstörda Cypern. 

  8 dagar