Vandringsresa till Mallorca med WI-Resor

Mallorca Spanien Vandringsresor till en nygammal favorit

Bortom de populära stränderna upptäcker du en storslagen och varierande natur. Denna kuperade lilla ö i västra Medelhavet bjuder både på vackra vandringar både längs kusten och uppe i bergen. Några vandringar tar oss upp bland de högsta topparna och andra leder oss genom landsbygd och apelsinlundar. Under två av dagarna finns det möjlighet till ett välförtjänt dopp i havet i kristallklart vatten. Hotellet är idealiskt beläget för de fina vandringar vi gör under veckan. De flesta flerrättersmiddagarna äter vi på hotellet och en kväll besöker vi en tapasrestaurang, som specialiserar sig på traditionella tapas med en modern twist. De använder sig enbart av lokala produkter och har även ett stort utbud av mallorkinska viner och ölsorter.

Följ med på Vandring med & Yoga hösten 2019 (datum ej klart)
På denna veckoresa ingår även yoga i programmet men observera ett något annorlunda vandringsprogram och innehåll..

Hämta energi inför hösten och häng med på vår vandringsvecka med yoga till Mallorcas vackra och varierande natur. Under denna härliga vandringsvecka kombinerar vi natursköna vandringar med inspirerande yoga. Resan passar dig som vill lämna vardagsstressen hemma och njuta av en energigivande vecka. Kvällarna avslutas med gemensamma middagar och kanske ett gott glas vin. Att tanka energi utesluter inte att man njuter av god mat och dryck!
(Se program nedan).

Mallorcas bästa

 • Tapaskväll
 • Utsikten från Ärkehertigens väg
 • Badvikarna Cala Deià & Cala Tuent (ej på yogaavgång)
 • Vandring & Yoga (hösten -19
 • datum ej klart)
 • Båtresa längs Mallorcas vackra kustlinje (ej på yogaavgång)
 • Apelsinlundarna i Sóllerdalen
 • Anrika Gran Hotel Sóller

Avgångar

Platser på avresa 28/9 samt 5/10 på förfrågan. Ring oss på 0771-14 30 30 eller maila på info@wiresor.se

Transfer i restid från flygplats till hotellet ca 45 min till 1 timme.

Flyg från Kastrup eller Landvetter på förfrågan och mot tillägg. Transfer på egen bekostnad till/från hotellet om flygtiderna inte passar med busstransfern för flyget från Arlanda. 

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda-Palma tur och retur
 • Transfer flygplats-hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell i 7 nätter
 • Frukostbuffé
 • Fem flerrättersmiddagar, en tapasmiddag och en lunch exklusive måltidsdryck
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • En vandringskarta/bokning
 • Svensk färdledning/svensktalande lokalguide
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 2 400 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer
 • För resan med yoga gäller följande;
  Här ingår dessutom sex yogapass (45 min) med instruktör men en picknicklunch istället för lunch. Övrigt som ordinarie veckoresa.

Boende

 • Gran Hotel Sóller

  Inbäddat mellan bergen och havet, lyckas detta fyrstjärniga hotell förena tidlös elegans med moderna bekvämligheter. Gran Hotel Sóller ligger på bekvämt gångavstånd från huvudtorget i den mysiga gamla byn Sóller. En klassisk spårvagnslinje förbinder Sóller med kusten och Port de Sóller. Där finner man en liten vit sandstrand i en skyddad vik och många trevliga restauranger och barer.

  Bakom hotellets charmiga 1800-talsfasad hittar du bland annat hotellets lilla relaxavdelning med både bastu och jacuzzi. På dess tak finner du en liten utomhuspool, varifrån man har en härlig vy över hustaken och de omkringliggande Tramuntanabergen. Hotellet har ett samarbete med en lokal vinproducent och dessa viner finns naturligtvis i dryckeslistan. Från hotellet i Sóller är det inte långt till något. Det mysiga torget erbjuder flera kaféer och längs huvudgatan finns det ett stort utbud av lokala produkter, både av den ätbara sorten och att ta med hem.

Vandringsprogram

Ordinarie veckovandring

Mallorcas natur är mycket skiftande och bjuder på både havsnära vandringar längs det turkosblå havet, genom apelsin- och olivlundar samt vandring i mer dramatisk natur i bergen. Man passerar charmiga små byar och varje dag njuter vi av vår lokalt inhandlade picknicklunch. Butikerna nära hotellet säljer lokala specialiteter som är perfekta att handla med sig till vandringarna. Underlaget är till stor del ojämnt och stenigt och de flesta av dagarna är ingen vandring riktigt lätt nivåmässigt. Detta i kombination med höjdskillnaderna gör att dagsetapperna är medelsvåra till svåra. Bra grundkondition krävs för denna vandringsvecka. Observera att den lättare nivån är en variant av nedanstående vandringar då det för det mesta inte finns en helt egen vandring för den lättare nivån.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Dagsprogram ordinarie vandringsvecka 28.9

Dag 1 - Ankomstdag 

Vi anländer med direktflyg från Arlanda till Palma. Vi åker mot byn Sóller och bussfärden tar cirka 40 minuter. Vi checkar därefter in på Gran Hotel Sóller. Hotellet erbjuder en liten relax-avdelning, gym och bastu samt pool.    

Dag 2 - Sóller, Puerto de Sóller 

Vår första dag vandrar vi tillsammans i lättare tempo ut mot kusten och Port de Sóller. Vi vandrar uppför genom tallskog och olivlundar. Här växer vackra gamla träd, många över 1 000 år gamla. På vår väg möter vi kanske åsnor, som gärna smakar av vår medhavda picknick. Slutligen kommer vi fram till Puerto de Sóller, vackert belägen vid en nästan cirkelrund havsbukt med en fin sandstrand. Här får vi tid att bada, dricka en kaffe och flanera utefter strandpromenaden innan vi tar spårvägen tillbaka till Sóller.

Vandringstid:  Längd: 9-10 km, högsta punkt San Mico 266 möh

Dag 3 - Deià konstnärernas by

Vandringen går till den idylliska konstnärsbyn Deià, genom vackra olivlundar på en gammal pilgrimsväg med storslagna vyer. Om möjligt gör vi ett stopp i Son Mico för att läska oss med nypressad apelsinjuice. Vägen fortsätter med en magnifik utsikt över Medelhavets turkosa vatten vidare ner mot viken Cala Deià. Här finns möjlighet till bad innan vi fortsätter vidare upp till själva Deià. Byns läge är obeskrivligt vackert. Beläget högt uppe i bergen på Mallorcas västkust, med panoramautsikt över havet i ena riktningen och dalgångar med olivlundar i den andra. Längs pittoreska gator med genuin mallorkinsk bebyggelse ligger restauranger, tapasbarer och småbutiker.

Vandringstid: 3tim 45 min+ 1 ½ tim. Höjdvariation: uppför 320m, utför 220 m. Längd: 10 km, ev 14 km.

Dag 4 - Valldemossa ärkehertigens väg

Vi vandrar också längs den berömda ”Ärkehertigen Ludvig Salvadors väg”. Turen börjar i utkanten av byn Valldemossa som kompositören Frederic Chopin och författarinnan George Sands gjorde berömt för omvärlden. Vi vandrar först uppför genom en ekskog. Förr höll kolarna till här och man hittar fortfarande spår av kolmilor. I dalgången nedanför har man möjlighet att få syn på lammgam. Efter cirka en och en halv timmes vandring når vi första utsiktspunkten, där man har en makalös vy över Mallorcas västra kust. I mån av tid finns det sedan möjlighet att strosa runt i byn, upptäcka Valdemossas gränder, eller njuta en dryck i skuggan på något av de många kaféerna i byn. 

Vandringstid: 5 tim. Höjdvariation: uppför 550 m, utför 550 m.
Längd: 10 km.

Dag 5 - Vilodag

Ett förslag är att passa på att besöka Palma. 

Dag 6 - Vattenreservatet Cuber 

Vid Cuber är naturen helt annorlunda än den vi tidigare sett. Vi börjar vandringen med en tur längs själva dammen Cuber, med Mallorcas högsta berg, Puig Major, i norr. Vi fortsätter sedan upp till Coll de L’Ofre, som har en vacker utsikt ner mot Cuber och kringliggande bergen. För de som önskar finns möjlighet att bestiga toppen L´Ofre (1 093 möh.) Har vi tur med vädret ser man nästan hela Mallorca. Vi äter vår medhavda picknick medan vi beundrar utsikten och vandrar sedan ned för berget via den intagande ¨El Barranco¨ vidare till byn Biniaraix och tillbaka till Sóller.

Vandringstid: 5 tim + 1 tim. Höjdvariation: Uppför 120m, Utför 800 m
Längd: 17 km

Dag 7 - Costa Nort till Cala Tuent

Dagens vandring bjuder på både landsbygd och dramatisk kustvandring. Vi startar vandringen i bergen ovanför Sóller och passerar olivlundar och mindre gårdar. Längs vägen gör vi en paus vid den vackra gården Bàlitx d´Avall. Vandringen fortsätter uppåt i varierad terräng med en storslagen vy över det turkosblå havet, med bergen i ryggen. Vi följer sedan den norra kusten fram till viken Cala Tuent. Här äter vi en trerätters lunch med utsikt över havet. Efter lunchen finns det även möjlighet för ett uppfriskande dopp i den inbjudande havsviken innan det är dags att ta båten tillbaka hem.

Vandringstid: 4 ½ tim. Höjdvariation: Uppför: 650 m, utför 250 m.
Längd: ca 16 km

Dag 8 - Hemresa

Avresa mot flygplatsen för vidare resa mot Arlanda. Färdledare meddelar avresetid. 

 

 

Veckovandring med yoga

Hämta energi inför hösten och häng med på vår vandringsvecka med yoga till Mallorcas vackra och varierande natur. Under denna härliga vandringsvecka kombinerar vi natursköna vandringar med inspirerande yoga. Resan passar dig som vill lämna vardagsstressen hemma och njuta av en energigivande vecka. Kvällarna avslutas med gemensamma middagar och kanske ett gott glas vin. Att tanka energi utesluter inte att man njuter av god mat och dryck!

Man behöver inte vara en van yogautövare utan passen är anpassade för att alla ska kunna hänga med. Yogapassen är cirka 45 minuter långa och det är mestadels morgonpass innan frukost. Därefter gör vi en inspirerande vandring genom växlande natur, oftast genom apelsin- eller olivlundar med besök i trevliga små mallorkinska byar. Vår yogainstruktör är utbildad i vinyasa, men våra yogapass är anpassade efter att passa vår grupp. Vandringsprogrammet är lite annorlunda än vår ordinarie vandringsvecka och med lite kortare dagsvandringar för att man ska kunna njuta både av vandringarna och yogapassen. Vill man inte yoga alla dagar eller inte alls, går det naturligtvis bra att avstå.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

För yogapassen, lössittande kläder. Yogamatta finns på plats och ingår, men man kan naturligtvis ta med egen matta om man vill.

(Ytterligare information om yogan kommer)

Dagsprogram vandringsvecka med yoga 5.10

Dag 1 - Ankomstdag (eftermiddagspass yoga)

Vi anländer med direktflyg från Arlanda till Palma. Vi åker mot byn Sóller och bussfärden tar cirka 40 minuter. Vi checkar därefter in på Gran Hotel Sóller. Hotellet erbjuder en liten relax-avdelning, gym och bastu samt pool. Denna dag erbjuder vi även eftermiddagsyoga 1630-1715 innan välkomst träff och middag på hotellet.   

Dag 2 - Sóller, Puerto de Sóller (morgonyoga)

Vår första dag vandrar vi tillsammans i lättare tempo ut mot kusten och Port de Sóller. Vi vandrar uppför genom tallskog och olivlundar. Här växer vackra gamla träd, många över 1 000 år gamla. På vår väg möter vi kanske åsnor, som gärna smakar av vår medhavda picknick. Slutligen kommer vi fram till Puerto de Sóller, vackert belägen vid en nästan cirkelrund havsbukt med en fin sandstrand. Här får vi tid att bada, dricka en kaffe och flanera utefter strandpromenaden innan vi tar spårvägen tillbaka till Sóller.

Vandringstid: 3 tim 45 min+ 1 ½ tim, Höjdvariation: uppför 320 m, utför 220 m. Längd: 10 km, alt. 14 km

Dag 3 - Deià konstnärernas by (morgonyoga)

Vandringen går till den idylliska konstnärsbyn Deià, genom vackra olivlundar på en gammal pilgrimsväg med storslagna vyer. Vi tar bussen till Can Bleda där vår vandring startar. Leden bjuder på en magnifik utsikt över Medelhavets turkosa vatten vidare ner mot viken Cala Deià. Här finns möjlighet till bad om tid finnes innan vi fortsätter vidare upp till själva Deià. Byns läge är obeskrivligt vackert. Beläget högt uppe i bergen på Mallorcas västkust, med panoramautsikt över havet i ena riktningen och dalgångar med olivlundar i den andra. Längs pittoreska gator med genuin mallorkinsk bebyggelse ligger restauranger, tapasbarer och småbutiker.

Vandringstid: 3tim 45 min. Höjdvariation: uppför 320m, utför 220 m. Längd: 10 km.

Dag 4 Vandring Son Mico (morgonyoga)

Idag vandrar vi direkt från hotellet upp i bergen genom apelsinlundar och olivodlingar. Vi vandrar uppför leden Camí de Rocafort, som bitvis är brant men där pinjeträden skänker skugga.  I Son Mico njuter vi sedan av en picknicklunch med utsikt över omgivningarna. Hemvägen går över leden Cami des Rost med utsikt över Sóllerdalen. 

Vandringstid: 3tim 30 min. Höjdvariation +- 200m. Längd 7-8 km.

Dag 5 – Vilodag (ingen yoga)

Ett förslag är att passa på att besöka Palma. 


Dag 6 - Valldemossa ärkehertigens väg (morgonyoga)

Vi vandrar också längs den berömda ”Ärkehertigen Ludvig Salvadors väg”. Turen börjar i utkanten av byn Valldemossa som kompositören Frederic Chopin och författarinnan George Sands gjorde berömt för omvärlden. Vi vandrar först uppför genom en ekskog. Förr höll kolarna till här och man hittar fortfarande spår av kolmilor. I dalgången nedanför har man möjlighet att få syn på lammgam. Efter cirka en och en halv timmes vandring når vi första utsiktspunkten, där man har en makalös vy över Mallorcas västra kust. I mån av tid finns det sedan möjlighet att strosa runt i byn, upptäcka Valdemossas gränder, eller njuta en dryck i skuggan på något av de många kaféerna i byn. 

Vandringstid: 5 tim. Höjdvariation: uppför 550 m, utför 550 m.Längd: 10 km.

Dag 7 – Fornalutx – Biniaraix (eftermidagsyoga)

Denna dag vandrar vi direkt från hotellet in i Sóllerdalen upp till en by Fornalutx. Det är en trivsam liten by, där alla hus är byggda i natursten. Här finner man ett litet torg och en kyrka. Efter vandringen kan man njuta av en kaffe på något av byns små kaféer. Vi får tillfälle att se oss om innan vi vandrar en annan väg tillbaka via den lilla byn Biniaraix och tillbaka till Sóller. Denna dag är lite kortare så att vi hinner med ett sista yogapass på eftermiddagen innan vår sista middag tillsammans.

Vandringstid: 3tim 30 min. Höjdvariation +- 100m. Längd 7-8 km.

Dag 8 – Hemresa

Avresa mot flygplatsen för vidare resa mot Arlanda. Färdledare meddelar avresetid. 

 

 

Väderkalender

Relaterade resor

 • SpanienWeekend Mallorca

  Upptäck ett Mallorca du inte visste fanns under en oförglömlig weekendvandring! Några vandringar tar oss upp bland de högsta topparna och andra leder oss genom mandelträd, olivlundar och charmiga byar.

  5 dagar från 11 950 SEK
 • Cypern Cypern

  Upplev Cypern och dess fantastiska natur till fots. På denna vandringsresa spenderar vi de första dagarna i Troodosbergen för att sedan ta oss till den natursköna halvön i väster - Akámas. Med svenska och lokala guider lär vi känna det genuina och oförstörda Cypern. 

  8 dagar
 • Grekland Kreta

  Följ med på en vandringsresa till Kreta bortom allfarvägen. Med vårt fyrstjärniga hotell som utgångspunkt vandrar vi genom olivlundar och raviner, på tidlösa getstigar och längs havet. En av höjdpunkterna är vandringen till paradisstranden Elafonisi.

  Kommer snart