Weekend vandringsresa Mallorca, Spanien med WI-Resor

Mallorca Spanien Vandringsresa över en långhelg

Bortom de populära stränderna upptäcker du en storslagen och varierande natur. Denna kuperade lilla ö i västra Medelhavet bjuder både på vackra vandringar både längs kusten och uppe i bergen. Några vandringar tar oss upp bland de högsta topparna och andra leder oss genom landsbygd och apelsinlundar. Under två av dagarna finns det möjlighet till ett välförtjänt dopp i havet i kristallklart vatten. Hotellet är idealiskt beläget för de fina vandringar vi gör under långhelgen. 

Mallorcas bästa

 • Utsikten från Ärkehertigens väg
 • Apelsinlundarna i Sóllerdalen
 • Anrika Gran Hotel Sóller
 • Chopins Valledemossa
 • Genuina byn Fornalutx

Avgångar

Datum Från Reslängd Pris Platser
16 april 2020 Stockholm Arlanda 4 nätter 11 950 SEK 10+ platser kvar Boka resa
Utresa Hemkomst
Stockholm Arlanda - Palma de Mallorca 16 apr 06:50 - 10.30 Palma de Mallorca - Stockholm Arlanda 20 april 10:40 - 14.20
7 maj 2020 Stockholm Arlanda 4 nätter 11 950 SEK 10+ platser kvar Boka resa
Utresa Hemkomst
Stockholm Arlanda - Palma de Mallorca 7 maj 06:50 - 10.30 Palma de Mallorca - Stockholm Arlanda 11 maj 10:40 - 14.20

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från flygplats till hotellet ca 45 min till 1 timme.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. 

 

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–Palma tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Flerrättersmiddagar exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning
 • Fyra dagar guidade vandringar
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 1 950 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Gran Hotel Sóller

  Inbäddat mellan bergen och havet, lyckas detta fyrstjärniga hotell förena tidlös elegans med moderna bekvämligheter. Gran Hotel Sóller ligger på bekvämt gångavstånd från huvudtorget i den mysiga gamla byn Sóller. En klassisk spårvagnslinje förbinder Sóller med kusten och Port de Sóller. Där finner man en liten vit sandstrand i en skyddad vik och många trevliga restauranger och barer.

  Bakom hotellets charmiga 1800-talsfasad hittar du bland annat hotellets lilla relaxavdelning med både bastu och jacuzzi. På dess tak finner du en liten utomhuspool, varifrån man har en härlig vy över hustaken och de omkringliggande Tramuntanabergen. Hotellet har ett samarbete med en lokal vinproducent och dessa viner finns naturligtvis i dryckeslistan. Från hotellet i Sóller är det inte långt till något. Det mysiga torget erbjuder flera kaféer och längs huvudgatan finns det ett stort utbud av lokala produkter, både av den ätbara sorten och att ta med hem.

Vandringsprogram

Mallorcas natur är mycket skiftande och bjuder på både havsnära vandringar längs det turkosblå havet, genom apelsin- och olivlundar samt vandring i mer dramatisk natur i bergen. Man passerar charmiga små byar och varje dag njuter vi av vår lokalt inhandlade picknicklunch. Butikerna nära hotellet säljer lokala specialiteter som är perfekta att handla med sig till vandringarna. Underlaget är till stor del ojämnt och stenigt och de flesta av dagarna är ingen vandring riktigt lätt nivåmässigt. Detta i kombination med höjdskillnaderna gör att dagsetapperna är medelsvåra till svåra. Bra grundkondition krävs även för denna lite kortare resa.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Preliminärt dagsprogram

Dag 1 – Fornalutx

Det blir en tidig start från Arlanda och vi landar i Palma redan på morgonen. Transporten till Sóller och vårt hotell är bara 45 minuter, så strax efter incheckning är det dags för lunch. Denna dag hinner vi med en kortare vandring som utgår direkt från hotellet. Vi kommer att vandra i Sóllerdalen upp till en by som heter Fornalutx. Det är en trivsam liten by, där alla hus är byggda i natursten. Här finner man ett litet torg och en kyrka. Efter vandringen kan man njuta av en kaffe på något av byns små kaféer.

Vandringstid: 2 tim Höjdvariation: Uppför 140 m, utför 40 m Längd: 8 km

Dag 2 – Puerto Sollér
Vi utgår från hotellet och tar oss uppför den ena sidan av Sóllerdalen i riktning mot havet. Vi stannar till för färskpressad apelsinjuice innan vi börjar bege oss utför med målet Puerto de Sóller, som ligger obeskrivligt vackert med en härlig sandstrand och mängder av kaféer och restauranger längs strandpromenaden. Här finns möjlighet till lunch och bad för de som önskar och vill man inte gå vägen tillbaka till Sollér kan man ta den klassiska spårvagnen som går mellan byarna. 

Dag 3 – Ärkehertigens väg
Vi börjar med en kortare busstur till den vackra byn Valldemossa. Här vandrar vi den berömda ”Ärkehertigen Ludvig Salvadors väg”. Vandringen börjar i utkanten av byn och vi vandrar först uppför genom ekskogen. Förr höll kolarna till här och man hittar fortfarande spår av kolmilor. Efter cirka en timme når vi första utsiktspunkten på 850 möh. Här har man en makalös utsikt över Mallorcas västra kust. Vi fortsätter uppåt och avlutar vandringen tillbaka i Valldemossa. Om tid finns så finns det möjlighet att strosa runt i byn och kanske besöka klostret som George Sand och Chopin gjorde berömt.

Vandringstid: 5 tim. Höjdvariation: uppför 550 m, utför 550 m.
Längd: 10 km. 

Dag 4 – Cuber

Vi börjar med en busstur upp i bergen och själva vandringen startar med en tur längs sjön Cuber som är en vattenreservoar för befolkningen i Sollérdalen och som även försörjer hela Palma. Här ser vi också Mallorcas högsta berg, Puig Major, i norr. Turen fortsätter uppför toppen L’Ófre och har vi tur med vädret kan man härifrån se nästan hela ön. Vi äter vår medhavda picknick medan vi beundrar vyerna och vandrar därefter nedför berget och ravinen ”El Barranco de Biniaraix”, en av de mest spektakulära vandringarna man kan göra längs de gamla stenstigarna i Serra de Tramuntana. Vi avslutar dagen i den mysiga byn Biniaraix innan vi far tillbaka.

Vandringstid: 5 tim + 1 tim. Höjdvariation: Uppför 120m, Utför 800 m
Längd: 17 km 

Dag 5 – Hemresa

Detta är hemresedagen och eftersom flyget går redan mitt på dagen så checkar vi ut efter frukost för att ta oss till flygplatsen.

Observera att två nivåer av vandring erbjuds då gruppen är över 15 personer och att ordning och program kan ändras pga av väder och dylikt

Väderkalender

Relaterade blogginlägg

 • Vandringsresa till Mallorca

  Denna trevliga ö i Medelhavet erbjuder inte bara en sak som vandring i vacker natur med likasinnade, utan även ett mycket förstklassigt boende och tillfälle till bad. Mallorca är ett uppskattat resmål för vandrare. Bästa vandringssäsong är under vår och höst och i oktober har man en medeltemperatur på 23 grader och havet är fortfarande ljummet för bad. Mallorca kan också stoltsera med 300 dagar solsken per år. Många väljer också att förlänga sommaren på Mallorca.

  Läs hela inlägget

Relaterade resor

 • ItalienWeekend Cinque Terre

  Välkommen att följa med på denna unika långweekendresa till världsberömda Cinque Terre, framtagen tillsammans med WI Resors lokalguide på plats. Under vandringsresan kombinerar vi tre heldagsvandringar med mat- och vinupplevelser samt en båttur från Portofino.

  Kommer snart
 • Spanien Mallorca

  Upptäck Mallorca bortom allfarvägen! Några vandringar tar oss upp bland de högsta topparna och andra leder oss genom landsbygd och apelsinlundar. Under två av dagarna finns det möjlighet till ett välförtjänt dopp i havet.

  Kommer snart