Vandringsresa till Mallorca med WI-Resor

Mallorca Spanien Vandringsresa med yoga till favoriten Mallorca

Hämta energi inför hösten och häng med på vår vandringsvecka med yoga till Mallorcas vackra och varierande natur. Under denna härliga vandringsvecka kombinerar vi natursköna vandringar med inspirerande yoga. Resan passar dig som vill lämna vardagsstressen hemma och njuta av en energigivande vecka. Kvällarna avslutas med gemensamma middagar och kanske ett gott glas vin. Att tanka energi utesluter inte att man njuter av god mat och dryck!

Bortom de populära stränderna upptäcker du en storslagen och varierande natur. Denna kuperade lilla ö i västra Medelhavet bjuder både på vackra vandringar både längs kusten och uppe i bergen. Några vandringar tar oss upp bland de högsta topparna och andra leder oss genom landsbygd och apelsinlundar. Under två av dagarna finns det möjlighet till ett välförtjänt dopp i havet i kristallklart vatten. Hotellet är idealiskt beläget för de fina vandringar vi gör under veckan. De flesta flerrättersmiddagarna äter vi på hotellet och en kväll besöker vi en tapasrestaurang, som specialiserar sig på traditionella tapas med en modern twist. De använder sig enbart av lokala produkter och har även ett stort utbud av mallorkinska viner och ölsorter.

På denna veckoresa ingår sex yogatillfällen i programmet och har ett något annorlunda vandringsprogram än den ordinarie veckoresan utan yogainslag. 

(Se program nedan).

Mallorcas bästa

 • Tapaskväll
 • Utsikten från Ärkehertigens väg
 • Vandring & Yoga
 • Apelsinlundarna i Sóllerdalen
 • Anrika Gran Hotel Sóller
Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
4 oktober 2019  8 dagar 17 650 SEK

Transfer i restid från flygplats till hotellet ca 45 min till 1 timme.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. 

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda-Palma tur och retur
 • Transfer flygplats-hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Fem flerrättersmiddagar, en tapasmiddag och en picknicklunch exklusive dryck
 • Fri tillgång till hotellets relaxavdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • Sex yogapass (45 min) med utbildad yogainstruktör
 • En vandringskarta/bokning
 • Svensk färdledning/svensktalande lokalguide
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg 2 400 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Gran Hotel Sóller

  Inbäddat mellan bergen och havet, lyckas detta fyrstjärniga hotell förena tidlös elegans med moderna bekvämligheter. Gran Hotel Sóller ligger på bekvämt gångavstånd från huvudtorget i den mysiga gamla byn Sóller. En klassisk spårvagnslinje förbinder Sóller med kusten och Port de Sóller. Där finner man en liten vit sandstrand i en skyddad vik och många trevliga restauranger och barer.

  Bakom hotellets charmiga 1800-talsfasad hittar du bland annat hotellets lilla relaxavdelning med både bastu och jacuzzi. På dess tak finner du en liten utomhuspool, varifrån man har en härlig vy över hustaken och de omkringliggande Tramuntanabergen. Hotellet har ett samarbete med en lokal vinproducent och dessa viner finns naturligtvis i dryckeslistan. Från hotellet i Sóller är det inte långt till något. Det mysiga torget erbjuder flera kaféer och längs huvudgatan finns det ett stort utbud av lokala produkter, både av den ätbara sorten och att ta med hem.

Vandringsprogram

Veckovandring med yoga

Hämta energi inför hösten och häng med på vår vandringsvecka med yoga till Mallorcas vackra och varierande natur. Under denna härliga vandringsvecka kombinerar vi natursköna vandringar med inspirerande yoga. Resan passar dig som vill lämna vardagsstressen hemma och njuta av en energigivande vecka. Kvällarna avslutas med gemensamma middagar och kanske ett gott glas vin. Att tanka energi utesluter inte att man njuter av god mat och dryck!

Man behöver inte vara en van yogautövare utan passen är anpassade för att alla ska kunna hänga med. Yogapassen är cirka 45 minuter långa och det är mestadels morgonpass innan frukost. Därefter gör vi en inspirerande vandring genom växlande natur, oftast genom apelsin- eller olivlundar med besök i trevliga små mallorkinska byar. Vår yogainstruktör är utbildad i vinyasa, men våra yogapass är anpassade efter att passa vår grupp. Vandringsprogrammet är lite annorlunda än vår ordinarie vandringsvecka och med lite kortare dagsvandringar för att man ska kunna njuta både av vandringarna och yogapassen. Vill man inte yoga alla dagar eller inte alls, går det naturligtvis bra att avstå.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

För yogapassen, lössittande kläder. Yogamatta finns på plats och ingår, men man kan naturligtvis ta med egen matta om man vill.

Dagsprogram vandringsvecka med yoga 4.10

Dag 1 - Ankomstdag (eftermiddagspass yoga)

Vi anländer med direktflyg från Arlanda till Palma. Vi åker mot byn Sóller och bussfärden tar cirka 40 minuter. Vi checkar därefter in på Gran Hotel Sóller. Hotellet erbjuder en liten relax-avdelning, gym och bastu samt pool. Denna dag erbjuder vi även eftermiddagsyoga 1630-1715 innan välkomst träff och middag på hotellet.   

Dag 2 - Sóller, Puerto de Sóller (morgonyoga)

Vår första dag vandrar vi tillsammans i lättare tempo ut mot kusten och Port de Sóller. Vi vandrar uppför genom tallskog och olivlundar. Här växer vackra gamla träd, många över 1 000 år gamla. På vår väg möter vi kanske åsnor, som gärna smakar av vår medhavda picknick. Slutligen kommer vi fram till Puerto de Sóller, vackert belägen vid en nästan cirkelrund havsbukt med en fin sandstrand. Här får vi tid att bada, dricka en kaffe och flanera utefter strandpromenaden innan vi tar spårvägen tillbaka till Sóller.

Vandringstid: 3 tim 45 min+ 1 ½ tim, Höjdvariation: uppför 320 m, utför 220 m. Längd: 10 km, alt. 14 km

Dag 3 - Deià konstnärernas by (morgonyoga)

Vandringen går till den idylliska konstnärsbyn Deià, genom vackra olivlundar på en gammal pilgrimsväg med storslagna vyer. Vi tar bussen till Can Bleda där vår vandring startar. Leden bjuder på en magnifik utsikt över Medelhavets turkosa vatten vidare ner mot viken Cala Deià. Här finns möjlighet till bad om tid finnes innan vi fortsätter vidare upp till själva Deià. Byns läge är obeskrivligt vackert. Beläget högt uppe i bergen på Mallorcas västkust, med panoramautsikt över havet i ena riktningen och dalgångar med olivlundar i den andra. Längs pittoreska gator med genuin mallorkinsk bebyggelse ligger restauranger, tapasbarer och småbutiker.

Vandringstid: 3tim 45 min. Höjdvariation: uppför 320m, utför 220 m. Längd: 10 km.

Dag 4 Vandring Son Mico (morgonyoga)

Idag vandrar vi direkt från hotellet upp i bergen genom apelsinlundar och olivodlingar. Vi vandrar uppför leden Camí de Rocafort, som bitvis är brant men där pinjeträden skänker skugga.  I Son Mico njuter vi sedan av en picknicklunch med utsikt över omgivningarna. Hemvägen går över leden Cami des Rost med utsikt över Sóllerdalen. 

Vandringstid: 3tim 30 min. Höjdvariation +- 200m. Längd 7-8 km.

Dag 5 – Vilodag (ingen yoga)

Ett förslag är att passa på att besöka Palma. 


Dag 6 - Valldemossa ärkehertigens väg (morgonyoga)

Vi vandrar också längs den berömda ”Ärkehertigen Ludvig Salvadors väg”. Turen börjar i utkanten av byn Valldemossa som kompositören Frederic Chopin och författarinnan George Sands gjorde berömt för omvärlden. Vi vandrar först uppför genom en ekskog. Förr höll kolarna till här och man hittar fortfarande spår av kolmilor. I dalgången nedanför har man möjlighet att få syn på lammgam. Efter cirka en och en halv timmes vandring når vi första utsiktspunkten, där man har en makalös vy över Mallorcas västra kust. I mån av tid finns det sedan möjlighet att strosa runt i byn, upptäcka Valdemossas gränder, eller njuta en dryck i skuggan på något av de många kaféerna i byn. 

Vandringstid: 5 tim. Höjdvariation: uppför 550 m, utför 550 m.Längd: 10 km.

Dag 7 – Fornalutx – Biniaraix (eftermidagsyoga)

Denna dag vandrar vi direkt från hotellet in i Sóllerdalen upp till en by Fornalutx. Det är en trivsam liten by, där alla hus är byggda i natursten. Här finner man ett litet torg och en kyrka. Efter vandringen kan man njuta av en kaffe på något av byns små kaféer. Vi får tillfälle att se oss om innan vi vandrar en annan väg tillbaka via den lilla byn Biniaraix och tillbaka till Sóller. Denna dag är lite kortare så att vi hinner med ett sista yogapass på eftermiddagen innan vår sista middag tillsammans.

Vandringstid: 3tim 30 min. Höjdvariation +- 100m. Längd 7-8 km.

Dag 8 – Hemresa

Avresa mot flygplatsen för vidare resa mot Arlanda. Färdledare meddelar avresetid. 

 

 

Väderkalender

Relaterade resor

 • SpanienWeekend Mallorca

  Upptäck ett Mallorca du inte visste fanns under en oförglömlig weekendvandring! Några vandringar tar oss upp bland de högsta topparna och andra leder oss genom mandelträd, olivlundar och charmiga byar.

  5 dagar från 11 950 SEK
 • Cypern Cypern

  Upplev Cypern och dess fantastiska natur till fots. På denna vandringsresa spenderar vi de första dagarna i Troodosbergen för att sedan ta oss till den natursköna halvön i väster - Akámas. Med svenska och lokala guider lär vi känna det genuina och oförstörda Cypern. 

  8 dagar från 15 650 SEK
 • Grekland Kreta

  Följ med på en vandringsresa till Kreta bortom allfarvägen. Med vårt fyrstjärniga hotell som utgångspunkt vandrar vi genom olivlundar och raviner, på tidlösa getstigar och längs havet. En av höjdpunkterna är vandringen till paradisstranden Elafonisi.

  8 dagar från 13 990 SEK