San Sebastian, Vandring, Lätt & Lagom – Wi-Resor

San Sebastian Spanien San Sebastian

Få platser kan erbjuda en så spännande kombination av gastronomi i världsklass, fina vandringar i vacker natur och ett enastående kulturarv som området runt San Sebastian. Inte konstigt att San Sebastian av många anses som en av Europas hetaste städer. På denna vandringsresa till Spaniens nordkust får du uppleva vandringar av lättare nivå, både utmed havet och inlandet. Detta kombinerat med ett fullspäckat program bestående av vingårdsbesök (Rioja och den mindre kända Txakoli), matlagningsdemonstrationer, saluhallsbesök, osttillverkning och ett guidat besök på världsberömda Guggenheimmuseet. Flera luncher och middagar ingår, men det finns även lediga kvällar för att utforska San Sebastians restaurangvärld på egen hand. Vi äter på allt från pintxosbarer till fina restauranger och på denna resa ingår vinet till våra måltider. Detta är en Lätt & Lagom vandring för dig som vill ta det lite lugnare.

 

San Sebastians bästa

 • Upplev magiska San Sebastian
 • Varierade vandringar i vacker natur - Lätt & Lagom nivå
 • Delta i pintxos matlagningskurs samt ett flertal mat- och vinuppleveser
 • Guggenheim Museum med guide

Kommer snart

Avgång
Kommer snart Anmäl intresse
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från flygplats till hotellet ca 1 timme.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Bilbao tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på tre- och fyrstjärniga hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyra flerrättersmiddagar inklusive dryck
 • Fyra luncher inklusive dryck
 • Fyra dagar guidade vandringar samt en halvdag stadsvandring i San Sebastian
 • Besök på Guggenheim Museum i Bilbao med engelsktalande guide
 • Två guidade vingårdsbesök med vinprovning
 • Besök hos en osttillverkare med provsmakning
 • Besök på en sk sociedad gastronomica matlagningsklubb
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk) 4 900 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Torre Zumeltzegi

  Hotel Torre Zumeltzegi ligger på en slutning ovanför byn Oñati i den vackra baskiska landsbygden.

  Tornet är kvarlämningen av en gammal borg från trettonhundratalet. Inredningen i de tolv rummen kombinerar byggnadens medeltida arv och moderna detaljer, med synliga stenmurar, träbjälkar och parkettgolv. Alla luftkonditionerade rum har en TV och eget badrum.

  Hotellets restaurang, där vi äter middag tre kvällar, serverar traditionell baskisk mat med färska, säsongsbetonade råvaror. Det finns också en bar där du kan ta en drink att njuta av på terrassen, som erbjuder en fantastisk utsikt över Oñati-dalen och byn.

  Oñati ligger endast en timmes bussresa från San Sebastian.

 • Hotel Zenit

  Zenit San Sebastián är ett vackert, modernt hotell med bekväma gemensamma utrymmen, och bra faciliteter. De 78 rummen har högt i tak och är ljusa med trägolv och fina badrum.

  Frukostbuffén är vackert presenterad med allt från bakverk till ägg, bacon och txistorra (baskiska chorizo).

  Hotellets bar är också en höjdpunkt och gästerna kan ta sina drinkar soffgrupperna vid eldstaden i lobbyn.

  Vid fint väder går det att sola och koppla av på takterrassen med fin utsikt över staden.

  Hotellet ligger i ett av San Sebastians lugna bostadsområden, Amara. Den berömda stranden La Concha ligger 20 minuters promenad bort.

Vandringsprogram

Samtliga turer är av nivån Lätt & Lagom, vilket innebär ett lägre tempo, kortare avstånd och färre höjdmeter. Upplevelsen är ändå på topp, då vi vandrar i ett oförglömligt vackert landskap. Vid kusten vandrar vi en del av pilgrimsleden Camino de Santiago, där vi passerar fiskebyar och följer den dramatiskt kuperade kusten. I inlandet upplever vi en mer bergig miljö med lite vildare terräng och får härliga vyer över det baskiska kulturlandskapet.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:

Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Vandring Lätt och Lagom:

Det här är vandringsresorna för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver viss grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds. Det är dock fortfarande en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

Preliminärt program

Dag 1 - Ankomst Bilbao & Guggenheimmuséet

Då flyget landar i Bilbao på förmiddagen kommer vi att starta helgen med ett besök på det världsberömda Guggenheimmuséet. Vi äter lunch tillsammans på muséets restaurang antingen innan eller efter besöket. Därefter åker vi lite drygt en timme till lilla byn Oñati, där vi kommer att bo de första tre nätterna. Denna historiska byn ligger bland San Sebastianprovinsens gröna böljande landskap. Här kommer vi att bo de första tre nätterna innan vi flyttar ner till själva staden San Sebastian.  Efter incheckning och en stund för avkoppling blir det välkomstmiddag på hotellets fina restaurangen.

Dag 2 – Arantzazu

Idag vandrar vi i bergen en mil söder om Oñati. Vi befinner oss nu i en av områden där den baskiska språket och kulturen är mest välbevarad. Kontrasten mot "kosmopoliten" San Sebastian är starkt. Vår buss kör oss till den lilla byn Arantzazu, 800 möh, känt för sin imponerande klostret byggt på klippkanten. Vi tar en titt runt och suger in atmosfären. Kanske vi tar en paus vid någon uteservering innan vi startar vår rundvandring på fina stigar upp till den platåliknande landskapet ovanför Arantzazu. Emellanåt kan det bli lite brant, både upp och ner, men vi tar det väldigt lugnt. Idag besöker vi även får sttillverkare Gomiztegi och smakar deras goda ostar. Känner man för att ta en ny riktning i livet kanske man anmäler sig till deras fåraherdekurs! På eftermiddagen återvänder vi till vår mysigt hotell och njuter av ännu en god baskisk middag på deras restaurang.

Dag 3 – Rioja Alavesa och Laguardia

Vinregionen Rioja börjar strax söder om Oñati och idag åker vi till denna berömda trakt för att vandra och besöka en traditionell vingård. Vandringen följer en bergskam med utsikt över det gröna vinlandskapet med medeltidsbyar på kullarna. Vi kommer så småningom till den charmiga byn Laguardia, som är centralorten för vinområdet Rioja Alavesa. Här finns det båda mycket traditionella vinproducenter och en och en annan ultramodern anläggning. Vi besöker en av dem mest klassiska källare och får provsmaka deras Rioja viner. Idag ingår en härlig restauranglunch bestående av bland annat traktens råvaror. Bussresan tillbaka till Oñati tar ca. 90 minuter. Vi njuter av en lugn sista kväll på landsbygden. Middag på hotellet.

Dag 4 – Zumaia och Zarautz

Egunon guztiontzat! God morgon! Idag lastar vi våra resväskor på bussen då vi byter hotell efter dagens vandring. Vi kör den korta sträckan ner till kusten och sedan vandra vi längs med Atlanten mellan byarna Zumaia och Zarautz. Vandringen på cirka en mil passerar allt från unika geologiska formationer av bergarten flysch, mysiga fiskebyar, och så småningom även txakolíodlingarna som ger traktens viktigaste vinsort. På vägen gör vi ett besök på en txakolívingård och lär oss traditionen bakom detta unika vita vin som vi givetvis får prova i samband med lokala pintxos. San Sebastian väntar efter vandringen. Vi checkar in på vår modern designhotell och får en stund att slappna av. Halva veckan har gått och det finns mycket kvar att utforska. Vi äter en gemensam middag på hotellets restaurang.

Dag 5 – San Sebastian

Idag utforskar vi magiska San Sebastian. Från hotellet vandrar vi upp till kullen Urgull med fantastisk utsikt över hela området (ibland ser vi även Frankrike på avstånd). Sedan besöker vi gamla stan med dess sevärdheter. Nära lunchtiden besöker vi en sk. sociedad gastronomica, (privata matlagningsklubbar där lokalbefolkning samlas för att umgås over ett glas cider och enklare traditionella maträtter) något som är helt unikt för denna del av Spanien. En upplevelse som för oss djupare in i den berömda baskiska kulinariska traditionen. Ingen gemensam middag ikväll - din chans att utforska San Sebastians världsberömd krogvärld med allt från enkla tapasbarer till ett flertal Michelinklassad restauranger.

Dag 6 – Ledig dag

Idag kan man utforska staden på egen hand. Vi kan ge några idéer: ta linbanan till Igeldo, besöka Tabakalera-byggnaden, ta en surflektion, upptäck skulpturen "El peine del viento", gå på stranden, besöka San Telmomuséet eller akvariet vid hamnen...

Dag 7 – Pasaia

Vi startar vår sista vandringsdag direkt från hotellet och siktar österut i riktning mot Frankrike. Efter att ha passerat San Sebastians fina stränder får vi en liten stigning upp på en kuperad udde. Vi följer havet och pilgrimsleden Camino del Norte, och kanske stöter vi på pilgrimer på sin väg till Santiago de Compostela. Kusten är kuperad, men vi tar det väldigt lugnt och pausar ofta för att njuta av omgivningarna. Väl framme vid målet väntar den baskiska fiskebyn Pasaia med sin charm. Efter vandringen på cirka en mil väntar oss en sen härlig lunch med lokala produkter på en restaurang precis vid havet. Vi hinner även ta en titt på byn och besöka Sjöhistoriska muséet innan vi tar oss tillbaka till San Sebastian med buss eller tåg. Vi äter vår gemensam avslutningsmiddag på en traditionell baskisk restaurang på stan.

Dag 8 – Hemresa

Efter en tidig frukost kör vi direkt till Bilbaos flygplats för flyget hem.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Spanien Costa Brava

  Under vandringsveckan får vi uppleva både den vackra kusten med de små charmiga fiskelägena och naturen lite mer inåt land. Vi besöker medeltidsborgar och njuter av fint boende med god mat från det katalanska köket.

  Kommer snart
 • Spanien Baskien & Navarra

  Större delen av Baskien, som sträcker sig mellan Spanien och Frankrike vid sydöstra Biscayabukten, är ett mycket grönt och bergigt område. På denna resa får vi uppleva allt från härliga vandringar utmed Atlantkusten, variationsrikt kulturlandskap med pittoreska byar till ökenlandskapet Bárdenas

  Kommer snart
 • Spanien Camino de Santiago

  Välkommen att följa med på en tio-dagars-variant av denna klassiska långfärdsvandring. Vi har handplockat totalt cirka 150 kilometer av de allra vackraste lederna uppdelat på åtta vandringsetapper. Under hela resan har vi en följebuss och bor på fina hotell.

  10 dagar från 25 950 SEK