San Sebastian, Vandring, Lätt & Lagom – Wi-Resor

San Sebastian Spanien San Sebastian

Få platser kan erbjuda en så spännande kombination av gastronomi i världsklass, fina vandringar i vacker natur och ett enastående kulturarv som området runt San Sebastian. Inte konstigt att San Sebastian av många anses som en av Europas hetaste städer. På denna vandringsresa till Spaniens nordkust får du uppleva vandringar av lättare nivå, både utmed havet och inlandet. Detta kombinerat med ett fullspäckat program bestående av vingårdsbesök (Rioja och den mindre kända Txakoli), matlagningsdemonstrationer, saluhallsbesök, osttillverkning och ett guidat besök på världsberömda Guggenheimmuseet. Flera luncher och middagar ingår, men det finns även lediga kvällar för att utforska San Sebastians restaurangvärld på egen hand. Vi äter på allt från pintxosbarer till fina restauranger och på denna resa ingår vinet till våra måltider. Detta är en Lätt & Lagom vandring för dig som vill ta det lite lugnare.

 

San Sebastians bästa

 • Upplev magiska San Sebastian
 • Varierade vandringar i vacker natur - Lätt & Lagom nivå
 • Delta i pintxos matlagningskurs samt ett flertal mat- och vinuppleveser
 • Guggenheim Museum med guide
Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
12 oktober 2019  Visa flyg 8 dagar 22 950 SEK Lätt & lagom
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda-Bilbao Lördag 06.25-10.00 Bilbao-Stockholm Arlanda Lördag 10.40-14.10 Ca 3 tim 30 min Norwegian DY4257/DY4258

Transfer i restid från flygplats till hotellet ca 1 timme.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Bilbao tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på tre- och fyrstjärniga hotell
 • Frukostbuffé
 • Fyra flerrättersmiddagar inklusive dryck
 • Fyra luncher inklusive dryck
 • Fyra dagar guidade vandringar samt en halvdag stadsvandring i San Sebastian
 • Besök på Guggenheim Museum i Bilbao med engelsktalande  guide
 • Två guidade vingårdsbesök med vinprovning
 • Besök hos en osttillverkare med provsmakning
 • En pintxos matlagningskurs
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk) 4 900 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Torre Zumeltzegi

  Hotel Torre Zumeltzegi ligger på en slutning ovanför byn Oñati i den vackra baskiska landsbygden.

  Tornet är kvarlämningen av en gammal borg från trettonhundratalet. Inredningen i de tolv rummen kombinerar byggnadens medeltida arv och moderna detaljer, med synliga stenmurar, träbjälkar och parkettgolv. Alla luftkonditionerade rum har en TV och eget badrum.

  Hotellets restaurang, där vi äter middag tre kvällar, serverar traditionell baskisk mat med färska, säsongsbetonade råvaror. Det finns också en bar där du kan ta en drink att njuta av på terrassen, som erbjuder en fantastisk utsikt över Oñati-dalen och byn.

  Oñati ligger endast en timmes bussresa från San Sebastian.

 • Hotel Zenit

  Zenit San Sebastián är ett vackert, modernt hotell med bekväma gemensamma utrymmen, och bra faciliteter. De 78 rummen har högt i tak och är ljusa med trägolv och fina badrum.

  Frukostbuffén är vackert presenterad med allt från bakverk till ägg, bacon och txistorra (baskiska chorizo).

  Hotellets bar är också en höjdpunkt och gästerna kan ta sina drinkar soffgrupperna vid eldstaden i lobbyn.

  Vid fint väder går det att sola och koppla av på takterrassen med fin utsikt över staden.

  Hotellet ligger i ett av San Sebastians lugna bostadsområden, Amara. Den berömda stranden La Concha ligger 20 minuters promenad bort.

Samtliga turer är av nivån Lätt & Lagom, vilket innebär ett lägre tempo, kortare avstånd och färre höjdmeter. Upplevelsen är ändå på topp, då vi vandrar i ett oförglömligt vackert landskap. Vid kusten vandrar vi delar av pilgrimsleden Camino de Santiago, där vi passerar fiskebyar och följer den dramatiskt kuperade kusten. I inlandet upplever vi en mer bergig miljö med lite vildare terräng och får härliga vyer över det baskiska kulturlandskapet.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Vandring Lätt och Lagom:

Det här är vandringsresorna för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver viss grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds. Det är dock fortfarande en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

Några smakprov på vandringar

Rioja Alavesa

Vinregionen Rioja börjar strax söder om Oñati och en av dagarna åker vi till denna berömda trakt, för att vandra och besöka en traditionell vingård. Vandringen går på en bergskam med utsikt över det gröna vinlandskapet med Medeltidsbyar på kullarna. Vi kommer så småningom till den charmiga byn Laguardia, som är centralorten för vinområdet Rioja Alavesa. Här avrunda vi dagen i sällskap med vinmakaren och hans goda viner. Förutom att prova vingårdens egna viner får vi även en härlig lunch bestående av bland annat traktens råvaror.  

San Sebastian – Pasaia

Denna dag startar vi vandringen direkt från stan och siktar österut i riktning mot Frankrike. Efter att ha passerat San Sebastians fina ständer får vi en liten stigning upp på en kuperad udde. Vi följer havet och leden Camino del Norte och kanske stöter vi på pilgrimer på sin väg till Santiago de Compostela. Kusten är kuperad, men stigningarna är sällan lång och vi pausar ofta för att njuta av omgivningarna. Väl framme vid målet väntar den baskiska fiskebyn Pasaia med sin charm. Här väntar oss en härlig lunch med lokala produkter på en restaurang precis vid havet. Vi hinner även ta en titt på byn och besöka Sjöhistoriska muséet innan vi tar oss tillbaka till San Sebastian med buss eller tåg. 

Väderkalender

Relaterade resor

 • Spanien Costa Brava

  Under vandringsveckan får vi uppleva både den vackra kusten med de små charmiga fiskelägena och naturen lite mer inåt land. Vi besöker medeltidsborgar och njuter av fint boende med god mat från det katalanska köket.

  8 dagar från 14 850 SEK
 • Spanien Baskien

  8 dagar från 18 250 SEK
 • Spanien Camino de Santiago

  Välkommen att följa med på en tio-dagars-variant av denna klassiska långfärdsvandring. Vi har handplockat totalt cirka 150 kilometer av de allra vackraste lederna uppdelat på åtta vandringsetapper. Under hela resan har vi en följebuss och bor på fina hotell.

  10 dagar från 27 650 SEK