San Sebastian, Vandring, Weekend, Lätt & Lagom – Wi-Resor

San Sebastian Spanien San Sebastian Weekend

Unna dig en långweekend på fem dagar till magiska San Sebastian. Få platser kan erbjuda en så spännande kombination av gastronomi i världsklass, fina vandringar av lättare nivå i vacker natur och ett enastående kulturarv som området runt San Sebastian. Vi bor bekvämt i staden San Sebastian på ett modernt fyrstjärnigt designhotell och varje dag ingår en traditionell lunch eller middag med lokala produkter och välsmakande viner. I programmet ingår bland annat guidat besök på Guggenheimmuséet, vingårdsbesök, matlagningskurs, och en stadsvandring med saluhallsbesök. Detta kombinerat med två heldagsvandringar utmed Biscayabuktens vackra kust.

San Sebastians bästa

 • Upplev magiska San Sebastian
 • Varierade vandringar i vacker natur - Lätt & Lagom nivå
 • Delta i pintxos matlagningskurs samt ett flertal mat- och vinuppleveser
 • Guggenheim Museum med guide

Kommer snart

Avgång
Kommer snart Anmäl intresse
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Samtliga flygtider är lokala. Reservation för tidtabellsändringar.

Transfer i restid från flygplats till hotellet ca 1 timme.

Vid önskemål om avresa från annan flygplats, kontakta oss för individuella flyglösningar. Oftast innebär det ett flygtillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång, för att man ska kunna åka med vår busstransfer. 

Vill ni ta er till resmålet på egen hand kan vi i de flesta fall erbjuda ett flygavdrag. Kontakta oss för exakt information för just det avresedatum ni önskar. Notera att WI-Resor inte erbjuder tågbiljetter. Bokning av dessa görs av resenären själv.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda – Bilbao tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Frukostbuffé
 • Två flerrättersmiddagar inklusive dryck
 • Tre luncher inklusive dryck
 • Två dagar guidade vandringar samt en halvdag stadsvandring i San Sebastian
 • Besök på Guggenheimmuséet i Bilbao med engelsktalande guide
 • Ett guidat vingårdsbesök med vinprovning
 • En pintxos matlagningskurs
 • Besök på en sk sociedad gastronomica matlagningsklubb
 • Transport till och från vandringar
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg (dubbelrum för eget bruk) 3 000 kr
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Zenit

  Zenit San Sebastián är ett vackert, modernt hotell med bekväma gemensamma utrymmen, och bra faciliteter. De 78 rummen har högt i tak och är ljusa med trägolv och fina badrum.

  Frukostbuffén är vackert presenterad med allt från bakverk till ägg, bacon och txistorra (baskiska chorizo).

  Hotellets bar är också en höjdpunkt och gästerna kan ta sina drinkar soffgrupperna vid eldstaden i lobbyn.

  Vid fint väder går det att sola och koppla av på takterrassen med fin utsikt över staden.

  Hotellet ligger i ett av San Sebastians lugna bostadsområden, Amara. Den berömda stranden La Concha ligger 20 minuters promenad bort.

Samtliga turer är av nivån Lätt & Lagom, vilket innebär ett lägre tempo, kortare avstånd och färre höjdmeter. Upplevelsen är ändå på topp, då vi vandrar i ett oförglömligt vackert landskap. Vid kusten vandrar vi delar av pilgrimsleden Camino de Santiago, där vi passerar fiskebyar och följer den dramatiskt kuperade kusten.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Vandring Lätt och Lagom:

Det här är vandringsresorna för dig som vill ta det lite lugnare. Höjdvariationen är som mest 400 höjdmeter per dag och vi går både uppför och nedför. Resorna kräver viss grundkondition, men vi tar oss tid att njuta lite mer av omgivningarna. Endast ett vandringsalternativ erbjuds. Det är dock fortfarande en vandringsresa med dagsvandringar och inte promenader.

Preliminärt program

Dag 1 - Ankomst Bilbao, Guggenheimmuséet

Då flyget landar i Bilbao på förmiddagen kommer vi att starta helgen med ett besök på det världsberömda Guggenheimmuséet. Vi äter lunch tillsammans på muséets restaurang antingen innan eller efter besöket. Därefter åker vi lite drygt en timme till San Sebastian och vårt hotell. Efter incheckning och en stund för avkoppling blir det välkomstmiddag på en restaurang i stan.

 Dag 2 – Vandring till Pasaia

Vi startar vår första vandringsdag direkt från hotellet och siktar österut i riktning mot Frankrike. Efter att ha passerat San Sebastians fina stränder får vi en liten stigning upp på en kuperad udde. Vi följer havet och pilgrimsleden Camino del Norte, och kanske stöter vi på pilgrimer på sin väg till Santiago de Compostela. Kusten är kuperad, men vi tar det väldigt lugnt och pausar ofta för att njuta av omgivningarna. Väl framme vid målet väntar den baskiska fiskebyn Pasaia med sin charm. Efter vandringen på cirka en mil väntar oss en sen härlig lunch med lokala produkter på en restaurang precis vid havet. Vi hinner även ta en titt på byn och besöka Sjöhistoriska muséet innan vi tar oss tillbaka till San Sebastian med buss eller tåg. 

Dag 3 – San Sebastian

Idag utforskar vi magiska San Sebastian. Från hotellet vandrar vi upp till kullen Urgull med fantastisk utsikt över hela området (ibland ser vi även Frankrike på avstånd). Sedan besöker vi gamla stan med dess sevärdheter. Nära lunchtiden besöker vi saluhallen och köper med oss kanske lite txistorra, liksom andra lokala produkter som vi tar med oss till en sk. sociedad gastronomica, privata matlagningsklubbar där lokalbefolkning samlas för att umgås over ett glas cider och enklare traditionella maträtter. Något som är helt unikt för denna del av Spanien. En upplevelse som för oss djupare in i den berömda baskiska kulinariska traditionen. På eftermiddagen kan du njuta av stranden, shoppa eller ta en stund för dig själv.

Dag 4 – Vandring mellan Zarautz och Zumaia

Egunon guztiontzat! God morgon till alla! Idag vandrar vi västerut längs kusten mellan byarna Zarautz och Zumaia. Vi tar oss till och från vandringen med tåg. Vandringen på cirka en mil passerar allt från unika geologiska formationer av bergarten flysch, mysiga fiskebyar, och så småningom även txakolíodlingarna som ger traktens viktigaste vinsort. Hela tiden med havsbrisen från Atlanten på vår högra sida. På vägen gör vi ett besök på en txakolívingård och lär oss traditionen bakom detta unika vita vin som vi givetvis får prova i samband med lokala pintxos. Väl tillbaka i San Sebastian hinner vi slappna av en stund innan middag på en lokal restaurang.

Dag 5 – Matlagningskurs - hemresa

Vi börjar vår sista dag i San Sebastian med en matlagningskurs med fokus på klassiska baskiska pintxos samt några av regionens främsta ingredienser, i en magnifik lokal i de gamla kvarteren. Var och en blir sysselsatt med ett uppdrag och givetvis får vi njuta av de pintxos vi skapat till vår lunch. På eftermiddagen får vi ytterligare några timmar för att utforska staden på egen hand. Vi kan ge några idéer: ta linbanan till Igeldo, besöka Tabakalera-byggnaden, ta en surflektion, upptäck skulpturen "El peine del viento", gå på stranden, besöka San Telmomuséet eller akvariet vid hamnen...

I slutet av eftermiddagen hämtar vi bagaget och färdas med privatbuss till Bilbaos flygplats för flyget hem.

Väderkalender

Relaterade resor

 • Spanien Costa Brava

  Under vandringsveckan får vi uppleva både den vackra kusten med de små charmiga fiskelägena och naturen lite mer inåt land. Vi besöker medeltidsborgar och njuter av fint boende med god mat från det katalanska köket.

  Kommer snart
 • Spanien Baskien & Navarra

  Större delen av Baskien, som sträcker sig mellan Spanien och Frankrike vid sydöstra Biscayabukten, är ett mycket grönt och bergigt område. På denna resa får vi uppleva allt från härliga vandringar utmed Atlantkusten, variationsrikt kulturlandskap med pittoreska byar till ökenlandskapet Bárdenas

  Kommer snart
 • SpanienLätt & Lagom San Sebastian

  Upptäck pittoreska San Sebastian, staden på allas läppar, och vandra i lugn takt i provinsens vackra naturområde både utmed havet och i inlandet. San Sebastian är hemvist åt pintxos, de baskiska tapas som blivit mäkta populära. Ett flertal mat- och vinupplevelser ingår.

  Kommer snart