Cykel Weekendresa - Cykla i Moseldalen med WI-Resor

Moseldalen Tyskland Cykelresa i kompakt format

Den gröna Moselfloden slingrar sig i serpentiner mellan de skifferklädda bergen där vinrankorna klättrar. Det romantiska landskapet med historiska riddarborgar, slott och murgröns­klädda ruiner är som hämtat ur en sagovärld. Överallt dit solstrålarna når odlas druvor på de branta sluttningarna. Regionen är Tysklands viktigaste vindistrikt, då det milda mikroklimatet och den värmeabsorberande skiffermarken utgör en idealisk terräng för rieslingdruvan. Hela området är även ett paradis för de som vill njuta av en cykelsemester i lugn takt och då det finns ett flertal turer på plan mark. Ett mycket välskött nätverk av cykelleder täcker också hela området.

Under weekendresan kombinerar vi tre av de mest attraktiva cykelturerna med en dos av kultur och historia med charmigt och centralt boende.

Moseldalens bästa

 • Korsvirkesbyn Bernkastel
 • Kryssning på Moselfloden med utsikt över vingårdarna
 • Cykling längs den slingrande Moselfloden
 • Vinprovning av Moselviner
Boka resa

Avgångar

Avgång Reslängd Pris
2 maj 2019  Visa flyg 4 dagar 11 250 SEK
Utresa Hemkomst Flygtid Flygbolag
Stockholm Arlanda - Frankfurt Torsdag 09.00-11.15 Frankfurt - Stockholm Arlanda Söndag 19.50-21.50 Ca 2 tim 15 min SAS SK635/SK674

Avresa från Kastrup eller Landvetter på förfrågan och mot tillägg. Flyget måste ankomma i god tid innan Stockholmsflyget landar och hemresa efter Stockholmsflygets avgång, för att kunna åka med vår busstransfer till/från hotellet. Transfer på egen bekostnad till/från hotellet om flygtiderna inte passar busstransfer för Stockholmsflyget. Transfer vid ankomst ca 2 timmar exklusive rast.

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda-Frankfurt tur och retur
 • Transfer flygplats-hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på Hotel Doctor Weinstube
 • Frukostbuffé
 • Tre middagar exklusive måltidsdryck
 • Tre cykeldagar (två med guide, en på egen hand)
 • Cykelhyra inklusive hjälm 
 • Båttur på Moselfloden
 • En vinprovning
 • En lunch
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Tillägg för dubbelrum för eget bruk 1700 kronor 
 • Eventuell dricks tillkommer (frivilligt)

Boende

 • Hotel Doctor Weinstube

  Vi bor centralt i Bernkastel i ett av korsvirkeshusen på historiska Hotel Doctor Weinstube. Ett mycket charmigt mellanklasshotell med anor från 1600-talet. År 1830 byggdes huset om och utökades år 1974 med en hotelldel. 

  Hotellet består av tre byggnader och den varierande inredningen understryker husets särprägel. De smakfulla moderna rummen totalrenoverades 2013.

Om cyklingen

Cykelturismen är väletablerad här och ett mycket välskött nätverk av cykelleder täcker hela området. De dagarna vi cyklar efter floden Mosel är det givetvis väldigt platt. En annan dag följer vi en nedlagd järnväg och nästan hela turen cyklar vi mjukt utför.

Preliminärt dagsprogram 

Dag 1 Avresa – Bernkastel – Doctor Weinstube 

Efter drygt två timmars flygning tar vår buss oss till korsvirkesidyllen Bernkastel. Efter incheckning är det dags för middag på hotellets restaurang.

Dag 2 Cykling längs Moseldalen - båttur och vinprovning

Efter frukost hämtar vi ut våra cyklar och justerar sadelhöjden, så att vi känner oss bekväma med dem innan helgens första tur längs den slingrande Moselfloden. Cyklingen går på en mycket välskött och bilfri cykelväg med ytterst få uppförslut. Vårt mål är den lilla staden Traben-Trarbach, en sträcka på 23 kilometer. (möjlighet att förlänga finns för de som vill). Här bjuds vi på en god sopplunch vid ankomst. Vi tar sedan båten tillbaka och njuter av de vackra vyerna över de spektakulära vinfälten och de charmiga byarna. Innan middag besöker vi en av områdets mest intressanta vinproducenter. Med guidning från vinmakaren får vi smakar fler av gårdens viner.

Dag 3 Cykeltur Maare –Mosel Radweg

Idag tar vi med våra cyklar på den så kallade Radlerbussen till dagens startpunkt i byn Daun där vi börjar turen längs ”Maare – Mosel Radweg”. Såsom i andra delar av Europa har man även här gjort om en nedlagd järnväg till cykelvägar. Fördelarna är många, inte minst för att det aldrig är backigt eller brant. Idag cyklar vi hela 55 kilometer men i lugn takt med flera pauser längs vägen och ett längre stopp för lunch. (Det finns möjlighet att förkorta turen genom att starta i byn Mandheim, då blir det 40km totalt).

Dag 4 Halvdags cykeltur längs Moseldalen

Då flyget hem avgår på kvällen har vi gott om tid för en halvdags cykeltur. Rutten följer floden, denna gång söderut. Idag kan man välja själv hur långt man vill cykla, beroende på hur mycket man vill anstränga sig. Föredrar man istället att tillbringa förmiddagen med att utforska Bernkastel-Kues på egen hand går det givetvis bra.

 

Väderkalender

Relaterade resor

 • Italien Gardasjön

  Upp på cykelsadeln och följ med! Vi cyklar bland vinkullarna, längs sjöar och floder samt besöker den mindre kända Iseosjön i området runt sydöstra Gardasjön. Vi hinner också med att provsmaka traktens viner och delikatesser. Kom hungrig!

  Kommer snart
 • Österrike Kitzbühel

  Det här är cykelresan för dig som vill uppleva Tyrolens sagolikt vackra alplandskap på ett behagligt sätt. Ett äventyr på två hjul där vi njuter av charmiga byar, mat, dryck och möten med människor. Följ med!

  8 dagar från 11 990 SEK