Vandringsresa till Ischgl, Österrike Singelresa med WI-Resor

Ischgl Österrike Vandringsresor i Österrikes Tyrolen

Den lilla alpbyn Ischgl på ca 1400 meters höjd ligger i Tyrolen, precis vid gränsen till Schweiz. Detta har varit vår storsäljare av vandringsresor i alla år och många återkommer hit flera gånger. Byn ligger långt in i dalen Paznauntal och omges av de mäktiga bergsmassiven Samnaun, Verwall och Silvretta.

Här finns det stor variation på vandringar, allt från enklare turer i dalen till högalpina och mer krävande turer. Några dagar börjar vi vandringen direkt utanför hotellet och andra dagar tar vi lokalbussen för att utgå från någon av de andra byarna i dalen. Vi nyttjar också kabinbanor för att redan från början av vandringen komma upp på högre höjd. Vi möts av en fantastisk alpflora och det finns även goda chanser att se murmeldjur och bergsantilop.

Vi bor på Hotel Post som är ett Fyrstjärnigt Superior hotell med mycket hög standard och byggt enligt Feng Shui principer. Det är familjen Wolf som driver hotellet med personlig omtanke. Här finns en 1 000 kvm stor pool- och spa-avdelning och det finns möjlighet att boka både massage och andra behandlingar. De har även en mycket välsorterad vinkällare som kommer väl till pass till de femrätters middagar som vi blir serverade varje kväll.

OBS Denna resa har under många år varit vår mest populära vandringsresa och en återkommande favorit bland våra resenärer. Under 2018 pausar vi denna resa då Hotel Post är stängt hela sommaren pga en större renovering och utbyggnad av SPA-avdelningen.

Avgångar

Ingår i resan

 • Flyg Arlanda–München tur och retur
 • Transfer flygplats–hotell tur och retur
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell i 7 nätter
 • Frukostbuffé
 • Sju flerrättersmiddagar exklusive måltidsdryck
 • Fri tillgång till hotellets relax-avdelning
 • Fem dagar guidade vandringar
 • En vandringskarta per bokning
 • Silvrettakortet – för linbanor och bussar i hela dalen
 • Svensk färdledning
 • Flygskatter

Övrigt

 • Enkelrumstillägg: 800 kronor
 • Eventuell dricks tillkommer

Boende

 • Hotel Post

Vandringsprogram

I Österrike har man en lång tradition av vandring och det finns en mängd leder att välja på. Våra vandringsledare tittar varje dag var det är lämpligt att vandra nästkommande dag, bl.a. med hänsyn till vädret. Vi har därför inga fasta dagsprogram men nedan följer ett urval på några vandringar som vi oftast gör.

Veckan bjuder på en varierad vandring, på både lägre och högre höjd och ni har möjlighet att välja mellan en guidad vandring med lite “lättare” tempo och en lite “tuffare”. Det går också bra att vandra på egen hand på leder som vi kan rekommendera. På vilodagen så föreslår vi en utflykt till det tullfria Samnaun i Schweiz eller varför inte utnyttja Silvrettakortet och göra någon annan utflykt i dalen.

Läs gärna mer om vandring och utrustning här:
Vandringsinformation  
Utrustningslista för vandring

Några smakprov på vandringar:

Silvrettamassivet

En dag åker vi med buss till det högalpina Silvrettamassivet som är mycket vackert och mäktigt med toppar över 3000 möh. Vi gör en vandring till Wiesbadener Hütte, där vi äter en välsmakande lunch strax inpå de spektakulära glaciärerna och det storslagna landskapet.

Kappl – Niederelbehütte

Från Kappl tar man linbanan upp till Dias 1863 möh. Första delen av vandringen går i lättare terräng i skogen, men efter en bit med brant stigning, så kommer man upp över trädgränsen. Här vandrar man på öppna alpsluttningar med mycket vacker utsikt. Bitvis är vandringen brant och stenig, men det finns alternativa vägar också. Väl framme vid Niederelbehütte 2310 möh brukar det smaka med något att dricka. Den som känner sig i form kan fortsätta upp till toppen Kappler Kopf med en magnifik utsikt.

Zeinisjochhaus – Heilbronner Hütte

Med lokalbuss tar man sig till Kops-Stausse och Zeinisjochhaus. Härifrån börjar vandringen på grusstigar där man efter en stund passerar Verbellaalpe. Här kan man pröva almens egne mjölk om man vill ta en paus. Vandringen fortsätter uppåt i dalgången och sista biten blir lutningen brant men på en bred grusstig. Väl uppe på Heilbronner Hütte finns det flera rätter att välja på för den hungrige.

Morgonvandring till Pardatscher See

Vi startar tidigt i den friska och klara morgonluften. Över gröna alpsluttningar tar vi oss upp till den lilla sjön. Här har hotellets kock dukat upp en “herdefrukost” som vi avnjuter i det fria. Mätta och belåtna fortsätter vi sedan med linbanan upp till toppen Idalpe och väljer där lämplig vandringsled för dagen.

Väderkalender